Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Lördag 30 augusti 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 53
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 263

Årets viktigaste golftävling

Hoppas att vi kan undvika bunkrarna i morgon.
Hoppas att vi kan undvika bunkrarna i morgon.
I morgon, fredag, spelas något som måste vara den viktigaste golftävlingen i typ hela Sverige.

Då ska nämligen den årliga medigolfen avgöras. I år, precis som ifjol, på Billingens Golfklubb.

Förra året var första gången vi spelade och det var vi på Skaraborgsbygden som bjöd in våra kollegor/konkurrenter för att se vilken tidning, tv- eller radiokanal som var bäst på golf.

Förra året var det Nya Lidköpings-Tidningen som vann, tyvärr tvingas vi konstatera att det var en överlägsen seger.

NLT är med i år igen, precis som Radio Skaraborg, Västgöta Tidningar och vi på Skaraborgsbygden.

Övriga inbjudna företag vågar helt enkelt inte ställa upp...

Hinner tyvärr inte skriva mer. Jag måste läsa på väderprognoserna för att se hur det kommer att blåsa i morgon, samt stretcha och putsa på mina klubbor.

En rapport kommer på fredag eftermiddag.

@ 2013-09-19, kl 14:14 - 4 kommentarer


Rapport från Siena-Bari, Serie B

Siena har precis gjort 2-0 och det uppskattas av hemmapubliken.
Siena har precis gjort 2-0 och det uppskattas av hemmapubliken.
Jag har precis kommit hem efter en mycket välförtjänt semester i Toscana och Italien.

Förutom att ha ätit världens bästa mat, strosat runt i bergsbyar och badat i ett ljummet medelhav så har jag även sett en fotbollsmatch.

Eftersom det var landslagsuppehåll i Serie A fick vi kliva ned ett snäpp i det italienska ligasystemet och i stället se en match i andraligan, Serie B.

Vi lät bli stranden för en dag och drog oss in i landet, mot Siena.

För er som inte varit där kan jag berätta att staden är helt fantastisk. Mest känd kanske för det stora torget, Piazza del Campo, där det två gånger om året anordnas en hysterisk hästkapplöpning mitt på torget.

Siena ligger nästan mitt i magiska Toscana, med små trånga gator där restauranger, barer och andra härliga ställen ligger bredvid varandra.

Åk dit, det är mitt råd.

Jag har varit där många gånger tidigare så just den här dagen ägnades inte åt så mycket rundvandring, i stället var det fotboll som gällde.

Men numera är det inte bara att köpa en biljett till fotbollsmatch i Italien. Har man inte med sig legitimation är det tvärstopp.

Alla i sällskapet hade inte med sig leg, de var kvar i lägenheten vid havet, så då började operation problemlösning. Som gammal reseledare i Italien är jag van vid det.

Jag frågade damen vid biljettförsäljningen om det räckte med en kopia på leggen? Det skulle det göra, så jag ringde snabbt hem till de andra i vårt resesällskap som hade valt stranden i stället för fotbollen och de tog bilder på mina fotbollskamraters leg och mailade dessa till damen i biljettkassan.

En stund senare hade vi våra biljetter och gav oss iväg till fotbollsstadion, Artemio Franchi. Den är rätt sliten, men det vägs upp av den vackra miljön runtomkring.

I Italien i september är det varmt, kanske till och med lite för varmt för fotboll, vilket vi märkte ganska snabbt efter att vi satt oss på läktaren.

Så vi blev så klart väldigt törstiga. I pausvilan gick vi därför till ett av de få ställen på arenan som sålde vatten. Då märkte vi ännu en gång att enkla saker ofta blir svåra i Italien. Å andra sidan är svåra saker nästan alltid enkla där, så det jämnar ut sig.

Hur som helst, man får inte gå runt med flaskor, inte ens om de är av plast, på en fotbollsarena i Italien. Så vattnet såldes i muggar. Dessa muggar tog givetvis slut snabbt i den 35-gradiga värmen och då började kaoset.

Vattenförsäljaren blev alltmer stressad och de törstiga kunderna, som köade på italienskt vis (alltså inte alls) blev förbannade.

Vattenförsäljaren började skälla på en polis som stod i närheten och menade att han måste få sälja sitt vatten ändå, direkt i flaskor. Polisen vägrade och sa att det går absolut inte.

Till slut brydde sig vattenförsäljaren sig inte om det utan sålde vattnet i flaskor, om kunderna lovade att stå bredvid hans vagn och dricka och inte gå iväg med flaskorna.

En del lyssnade på det, andra inte. Polismannen gav också upp till slut och alla återvände till att titta på matchen.

Och den vann Siena till slut med 3-2. Samtliga fem mål var riktigt vackra.

Å andra sidan blir allt vackert i Siena.@ 2013-09-16, kl 14:17 - 0 kommentarer


Jag är en halv (järn)man

Redo för en halv ironman. En alldeles egen namnskylt också, Sala Silverman är en seriös tävling.
Redo för en halv ironman. En alldeles egen namnskylt också, Sala Silverman är en seriös tävling.
Den här texten ska absolut inte upplevas som något skryt, den ska i stället ses som en form av terapi.

Det är inget konstigt med det. Man måste berätta vad man gjort för att förstå vad man gjort, det är ett klassiskt trick.

Som jag berättat tidigare här så har jag haft en halv ironman som mitt stora triathlonmål det här året och i lördags var det dags för den stora examen.

Tävlingen hette Sala Silverman och avgjordes därför just i Sala. Jag och min älskling, som var snäll nog att följa med mig på resan, kom till Sala tidigt på morgonen efter att ha övernattat i Västerås, några mil därifrån.

Vädret var strålande och kunde inte varit bättre. Sol och vindstilla. Sjön som vi skulle simma i och både cykla och springa runt var helt stilla. Spegelbank, som en tavla.

Efter incheckning och hämtning av nummerlapp och chip var det dags att börja lägga upp sakerna på den egna platsen.

Och det är en hel del saker. Jag har varit ishockeymålvakt i många år men jag kan ärligt säga att jag inte hade så mycket utrustning på mig då som jag har nu.

Cykel, våtdräkt, cykelskor, löpskor, strumpor, badmössa, simglasögon, hjälm, sportdryck, energy bars och gels. Cykelpump och extra slang. Bland annat.

Och med tanke på hur lätt jag har att glömma saker blev jag mycket förvånad över att jag fick med allt till Sala.

Jag lade fram sakerna i den ordning de skulle användas och hann ner till stranden i någorlunda god tid. Starten gick klockan nio på morgonen och jag ska försöka återberätta tävlingen så gott det går (i terapeutiskt syfte, som sagt).

Jag har full förståelse om ni ledsnat och redan slutat läsa innan ni kommit ända hit, men för er som är kvar: här kommer min första tävling över distansen halv ironman, från början till slutet:


Simning (1 930 meter)
När starten gick stod jag givetvis och grejade med mina öronproppar och glasögon vilket gjorde att jag kom iväg ganska så långt bak i fältet. Starten i ett triathlon är alltid kaotisk med folk överallt och har man otur kan man få en spark eller armbåge i huvudet, så det gäller att man är förberedd på det och inte får panik. Jag inledde lite försiktigt men hittade plats och började crawla. Och till min stora förvåning började jag simma förbi en efter och en och arbetade mig mycket sakta och säkert framåt i fältet. Jag fokuserade på andning och teknik och försökte njuta så mycket det gick. Jag försökte också slå bort alla tankar på att det troligtvis simmade många läskiga fiskar i den där sjön, jag gillar nämligen inte fiskar, tycker de är otäcka saker. Det svåra med att simma i öppet vatten är navigeringen, det är väldigt lätt att simma snett. Man har ju liksom inga streck på botten som man kan följa som man har i bassängen, i stället är det kolsvart när man tittar ner i vattnet. Jag lyckades i alla fall ta mig tillbaka till stranden och jag simmade sträckan på 40 minuter och 11 sekunder och det var ungefär vad jag hade väntat mig. Det kändes rätt skönt att kliva upp från vattnet och springa mot nästa del.

Cykel (9 mil)
Jag tog det ganska lugnt under den första växlingen. Passade på att dricka sportdryck och åt en banan. Sedan var det dags att ta på sig hjälm, strumpor, skor och handskar. Och ta på nummerlappen. Efter det var det dags att dra iväg ut på banan. Vi skulle cykla tre varv på samma bana och jag tog det ganska lugnt första milen för det har jag förstått att man ska göra. Det är lätt att börja stressa och köra för fort i början men det får man nästa alltid betala ett högt pris för senare under loppet. Banan var riktigt trevlig, vädret var soligt och det fanns verkligen inget att klaga på. Passade på att äta energy bars, drack energy gels, vatten och sportdryck. Var livrädd för att få punktering eller att kedjan skulle gå av eller nåt, jag har tummen mitt i handen och är inte kapabel att göra några större reparationer på cykeln, men min fina racer klarade jobbet galant. Cyklade de nio milen på 2.57.28 vilket också var enligt planerna. Rullade in i växlingsområdet, full av positiva känslor efter att ha klarat av de två första momenten - och fortfarande med lite kraft kvar i benen.

Löpning (2,1 mil)
Passade på att dricka ännu mer sportdryck under växlingen, åt en av mammas hembakta bullar, bytte till löpskor och drog iväg. Tre varv på en bana som var sju kilometer väntade. Första varvet gick helt okej och det fina humöret fanns kvar. Blev framhejad av både publik och funktionärer och det hjälpte. Men under det andra började kroppen protestera lite. Främst benen. Och det satte sig på humöret. Nu var det inte lika muntert längre. Mot slutet av andra varvet ville låren inte vara med längre, de gav upp och åkte hem. Fötterna också. Under det sista varvet lämnade varenda muskel jag hade byggt upp innan loppet min kropp. Huvudet hade också lagt av för länge sedan. Det var egentligen bara mitt svettiga skinn och min nummerlapp som kravlade sig över mållinjen, 6 timmar, 31 minuter och 43 sekunder efter starten.

Sammanfattning
Jag hade hoppats på att komma under sex timmar men så här i efterhand inser jag att den målsättningen var lite för tuff. Med tanke på att detta var min första tävling på halv ironman-distansen, och faktiskt min första riktiga triathlonsäsong, så är jag nöjd med tiden och att jag tog mig i mål. Mycket nöjd till och med. Nu är det bara att börja ladda inför nästa säsong.

Jag vill passa på att tacka min älskling Lena för all hjälp med allt runtomkring och pep under tävlingen. Och för allt annat också förresten. Jättestort tack också till Ola, som hjälpt mig med cykeln och visat hur man använder den. Det hade inte gått utan er hjälp.Några bilder från lördagen...

@ 2013-08-26, kl 11:04 - 10 kommentarer
Publiken och funktionärerna verkar helt ointresserade av Fredrik Anderssons framfart på cykeln.
Publiken och funktionärerna verkar helt ointresserade av Fredrik Anderssons framfart på cykeln.

@ 2013-08-26, kl 11:02 - 0 kommentarer
På väg ut på löpningen. I det här läget helt ovetande om hur ont det skulle komma att göra en stund senare...
På väg ut på löpningen. I det här läget helt ovetande om hur ont det skulle komma att göra en stund senare...

@ 2013-08-26, kl 10:54 - 0 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 53
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 263

ANNONS
ANNONS
Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Nu är det dags att höstplantera
Nu är det dags att höstplantera
Sommaren kanske är slut - men inte blomsäsongen. Nu är den perfekta tiden för en snygg höstplanta.


Missväxt gör olivoljan dyrare
Missväxt gör olivoljan dyrare
Priset på olivolja riskerar att skjuta i höjden.


ANNONS
Nya fordonsregler ska skona miljön
Nya fordonsregler ska skona miljön
Regeringen vill ha nya regler som innebär att lastbilar ska kunna dra både längre och tyngre släp.


"Naturresurserna är förbrukade"
"Naturresurserna är förbrukade"
Nu har mänskligheten konsumerat de befintliga naturresurserna för det här året.


Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Företag slutar med smu...
Fortsatt nedgång för sv...
Ja till Nevs rekonstruk...
Vill göra barnfattigdom...
Tusenårsfesten är invigd
Tågstopp på Västra stam...
Tjugoförsta Billingebra...
Inför V75: Alla tror på...
Premiär för rockmusikal...
Gripen-köp flera miljar...

Vinstökning för Arla
Vinstökning för Arla
Arla Foods redovisar en vinst före skatt på 1,15 miljarder danska kronor för årets första halvår.


Gängsymboler i rätten kan förbjudas
Gängsymboler i rätten kan förbjudas
Regeringen vill förbjuda gängsymboler som till exempel västar i rättssalen.


Ny sajt berättar var din katt bor
Ny sajt berättar var din katt bor
Kattälskare älskar att lägga upp bilder på katter på internet. Det har resulterat i sajten I know where your cat lives.


ANNONS
Högre lägstalöner för poliser
Högre lägstalöner för poliser
Lägstalönerna för poliser ska höjas, enligt ett avtal som träffats mellan Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen.


Stora prisskillnader mellan apotek
Stora prisskillnader mellan apotek
Det är stora prisskillnader på receptfria läkemedel mellan olika apotek, visar en ny kartläggning.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Björn Johansson Stf ansvarig utgivare:
Björn Johansson
0511-302 58
bjorn@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se