Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Torsdag 30 oktober 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 57
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 282

Rapport från hockeyns bakgård, del 6

Den här gången spelade oldboysen en längre match, en och en halv timme. Därför var hallen utrustad med en hjärtstartare. Den behövde som tur var inte användas den här gången.
Den här gången spelade oldboysen en längre match, en och en halv timme. Därför var hallen utrustad med en hjärtstartare. Den behövde som tur var inte användas den här gången.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Det är skilda världar inom sporten, det står helt klart. På måndagskvällen fick vi under fotbollsgalan se hur de de svenska snedsparkarna satt och åt och drack gott, samtidigt som icke välförtjänta pokaler och dyra bilar delades ut till höger och vänster.

På tisdagskvällen samlades Skara IK Oldboys för ännu en match, långt från champagneglas och strålkastarljus. Här fanns inga galaklänningar eller fina kostymer. För SIK Oldboys var det som vanligt smutsigt kranvatten och möglig hockeyutrustning som gällde. Men veteranerna gnällde inte för det - dom är vana vid taskiga förhållande och att aldrig få någon uppmärksamhet för utförda bravader.

Hur som helst, den här matchen var speciell - på många sätt. Istiden hade utökats och den här matchen pågick under en och en halv timme istället för bara en timme, vilket passade det vältränade vita laget som handen i hockeyhandsken. Vi fick se en utklassning av sällan skådat slag - det blev så mycket som 16-7 till vitt. 16-7! Vilken härlig prestation av det vita laget, som haft det lite tungt på slutet.

Svarta lagets dynamiska duo - Batman och Robin (Micke Pitch och Daniel Walette) - kom aldrig igång. Svart var dessutom kraftigt försvagat av att Stefan Pettersson var med i laget. Svarte Petter gjorde tydligen en bra match i TV-pucken någon gång 80-talet, men baserat på det vi såg av honom under tisdagskvällen måste vi fråga om den berömda matchen var senaste gången han var på is?

Dessutom så var legenden Lars "Löda" Ottosson tillbaka på isen efter en tids uppehåll. Dock inte som målvakt - utan som någon slags back. Vi har fortfarande inte riktigt förstått vad Löda gjorde där ute på isen. Det var som vanligt inget fel på inställningen hos den gamle gubb... förlåt, legenden. Det var faktiskt lite rörande att se när Löda - som under förra säsongen hade ett snitt på hela 11,75 insläppta mål per match - gav svarta lagets målvakt Super-Tommy Larsson tips och råd om hur denne skulle agera i målet.

Super-Tommy hade dock behövt mer än goda råd den här kvällen. Ett par backar hade säkert varit välkommet. Han hade det inte lätt när det vita laget stormade fram över isen. Magikern Jonas Gustavsson sköt skott som ingen förutom han själv såg, den gamle måltjuven Peter Bergsten snubblade in fyra returer och Peter Svensson, den före detta stjärnan från Date ni vet, föste in tre mål. Eller om det var fyra, det var omöjligt att hålla reda på alla mål den här kvällen.

Det ramlade dock inte in så många puckar bakom vita lagets målvakt Fredrik Andersson, han var hur säker som helst den här kvällen och visade att han är tillbaka i gammal god vinnarform. Vi skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla hans parader och plockningar men Andersson vill först och främst framhäva sina lagkamrater. En ödmjuk stjärna, helt enkelt.

Kvällens bästa: Det vita lagets kondition. Det märktes att ett lag var förberett för den långa matchen. Svart hade det jobbigt.

Kvällens sämsta: Det svarta lagets kondition. Men det är inte så konstigt att laget inte orkade, vi vet att många i det svarta laget prioriterar att sitta i tv-soffan och äta kebabtallrik före att ägna sig åt konditionsträning.

@ 2013-11-13, kl 08:18 - 2 kommentarer


Kan vi också få en bil?

Det mesta eftersnacket kring måndagskvällens fotbollsgala har handlat om att Anders Svensson fick en bil av förbundet för att han gjort flest landskamper någonsin.

Det känns såklart tveksamt, med tanke på att damlandslagets mesta landslagsspelare - Therese Sjögran - inte fick någon. Eller tveksamt - det är ju faktiskt bedrövligt.

Nu vill jag passa på att berätta att vi i Skara IK Oldboys också gärna tar emot gåvor. Finns det någon därute som kan tänkas skänka en bil eller nåt annat så går det bra.

Vi är inte vana vid gåvor så det skulle verkligen uppskattas. Det behöver inte vara så mycket. En tejprulle kanske? Ett par skridskosnören? En ny bil?

Men mest av allt tror jag att oldboysen skulle behöva en kram.


@ 2013-11-12, kl 08:55 - 4 kommentarer


Det viktigaste i OS

SVT:s Jens Lind. Den viktigaste personen i den svenska OS-truppen.
SVT:s Jens Lind. Den viktigaste personen i den svenska OS-truppen.
SVT har som alla säkert vet tappat OS till Viasat och det är lika bra att vänja sig vid att det är reklamkanalerna som styr och ställer i tv-världen.

Men nu verkar det som att SVT (och TV4) inte ens får några bilder eller intervjuer under OS nästa år, och då blir det riktigt tråkigt.

Det viktigaste för mig är att Jens Lind får ackreditering och fri tillgång till allt under OS. Han är överlägset bäst och hans reportage är helt suveräna.

Ingen annan i tv-sportvärlden är i närheten. Han är dessutom riktigt trevlig och ödmjuk - och en rolig föreläsare.

I onsdags var han i Lidköping och föreläste och då passade jag på att prata med honom en stund. Som sagt - han är lika trevlig som han är duktig.

Läs intervjun med Jens Lind HÄR

*****

I onsdags intervjuade jag även Camilla Hagman, ursprungligen från Götene men numera bosatt i Stockholm där hon jobbar som kommunikations- och marknadschef på svenska fotbollförbundet.

Hon har fullt upp just nu, bland annat med jobbet kring landslagets två play off-matcher mot Portugal. Men hennes jobb är så mycket mer än bara det.

Läs intervjun med Camilla HÄR.

*****

Till helgen är det dags för den tredje omgången av VM i V75. Jag ligger tyvärr, och något överraskande, inte särskilt bra till. Men det går bättre och bättre.

Första veckan fick jag två rätt, andra fyra och fortsätter jag på samma sätt kommer jag att ha åtta rätt nästa gång, om mina beräkningar stämmer.

Åtta rätt på V75 - då skulle jag bli historisk! Ingen annan har lyckats med det. Mest beroende på att det bara körs sju lopp.

Trevlig helg!

@ 2013-11-08, kl 11:15 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 5

Minuterna innan match. Oldboysen sätter på sig så många skydd som möjligt för att skydda sina illa skötta hockeykropparna.
Minuterna innan match. Oldboysen sätter på sig så många skydd som möjligt för att skydda sina illa skötta hockeykropparna.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

När oldboysen kom ner till isladan sent på tisdagskvällen blev dom smått chockade. Hela parkeringen var full av bilar och knappt en ledig plats fanns. Hade laget äntligen lyckats locka publik? Nej, så roligt var det inte. Istället var det någon form av handbollsmatch i hallen bredvid. Lite konstigt att en handbollsmatch, eller brottning med boll som är det rätta namnet på sporten, kan locka så mycket publik.

Ett problem med den överfulla parkeringen var att oldboysen fick ställa sina bilar långt från ishallen och därmed tvingades dom gå jättelångt för att komma till hallen och det är inte bra med tanke på att veteranerna har dålig kondition och söndertrasade knän.

Men det blev match till slut. Och den här gången blev det faktiskt en riktig match. Visst, det svarta laget vann även den här gången men nu fick svart i alla fall svettas lite för att vinna. Slutresultatet blev typ 7-3. Men det stod 3-3 länge och matchen avgjordes först när det var ungefär tio minuter kvar.

Att det vita laget den här kvällen kunde bjuda på någorlunda hårt motstånd berodde mest på två saker: Big Jim var tillbaka i laguppställningen och General Manager Abelsson fanns inte med i den och båda dessa faktorer gjorde vitt till ett betydligt stabilare lag. General Manager Abelsson nös tydligen under förmiddagen och då tog han det säkra före det osäkra och avstod matchen.

Även om vitt svarade för en okej insats fanns det vissa skrämmande sekvenser från matchen. Som till exempel när Dalkarlen Tobias Forslund kom i ett bra en-mot-en-läge där han ställdes öga mot öga med Micke Pitch, då valde denne Forslund att helt enkelt stanna upp och sedan sakta backa sig ur anfallszon. För er läsare som inte vet vad en-mot-en-lägen och anfallszon betyder kan vi trösta er med att de flesta av oldboysen inte heller har en aning. Tanken med ishockey är att man ska gå framåt, attackera, och inte backa bakåt som Forslund gjorde.

När vitt väl fick iväg ett skott på mål stod Super-Tommy Larsson i vägen och räddade, oftast på ett vackert sätt. Fredrik Andersson på andra sidan hade återigen en tuff dag på jobbet. Visst, han svarade som alltid för flera räddningar i världsklass, men det känns ändå som att han har en bit kvar till toppformen. Just den här kvällen var Anderson dock ursäktad. Han hade nämligen lite problem med utrustningen inför matchen och tvingades låna sin sambos mammabyxor som hon hade senaste gången hon var gravid. Att använda mammabyxor under en målvaktsutrustning är inget vi kan rekommendera, saker och ting sitter inte på plats och det är svårt att göra ett bra målvaktsjobb. Men framför allt var det nog själva känslan av att ha mammabyxor på sig som hämmade Andersson. Hockey är en tuff och hård machosport och då är det inte lämpligt att ha ett par mjuka mammabyxor på sig, även om dom är tillverkade i ett mjukt och behagligt material.

I övrigt noterar vi att...
... Tommy Packalen gjorde två mål för svart. Enligt honom själv i alla fall. Det finns inga bevis för det.
... Kristoffer Pettersson var med och spelade den här kvällen. Enligt honom själv i alla fall. Det finns inga bevis för det heller.
... Daniel Wallette och Micke Pitch svarade för 12 av svartas 7 mål den här kvällen. En dynamisk duo, helt klart.

Kvällens bästa: SIK Oldboys breda trupp. Nu var det nästan fullt i omklädningsrummet, oldboysen blir bara fler och fler.

Kvällens sämsta: Mammakläder är säkert bra, men de hör inte hemma i en hockeyrink.

@ 2013-11-06, kl 08:18 - 3 kommentarer


Tid för drömmar

En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
Det är november och det går inte göra så mycket än att längta bort. Sverige i november, eller december, eller januari, eller februari, eller mars är verkligen inte mycket att ha.

Hade gärna satt mig på första bästa plan ner till Medelhavet.

Italien, Toscana. Det är kvalitet.

Det första jag hade gjort om jag varit där nu hade varit att beställa in en sån pizza som finns på bilden.

Men i kväll blir det ingen pizza. I kväll blir det ännu en jobbig och svettig ishockeymatch i Skara ishall. Det är återigen dags för SIK Oldboys att försöka spela hockey.

En tisdagskväll i Skara ishall i november - det är så långt från Toscana man kan komma.

@ 2013-11-05, kl 14:12 - 2 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 57
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 282

ANNONS
Arbetsförmedlingen lägger ner 100 kontor
Arbetsförmedlingen lägger ner 100 kontor
Arbetsförmedlingen (AF) lägger ner 100 kontor när myndigheten reformeras, uppger generaldirektören Mikael Sjöberg.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Saab: Gripenaffär värd 39 miljarder kronor
Saab: Gripenaffär värd 39 miljarder kronor
Drygt 39 miljarder kronor betalar Brasilien totalt för de 36 Gripenplan som beställts.


Råd hjälper inte mot turistmagen
Råd hjälper inte mot turistmagen
Att tänka på den personliga hygienen under utlandssemestern har inte så stor betydelse som man kan tro. Knappast någon alls, faktiskt.


Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler internationella studenter söker sig till Högskolan i Skövde.


De kämpar för sin bäck
De kämpar för sin bäck
I åratal har Paul Treutiger och Lars Carlsson i Ingelstorp försökt rädda sin bäck – Fredstorpsbäcken – från att sina och dö bort.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Ökad grupp utsatt om pa...
Begärs häktad för butik...
Grönt ljus för licensja...
Cyklist krockade med bil
Skövde HF föll mot Skuru
Anlagd bilbrand i Skövde
Sverige erkänner Palestina
Villa räddade en poäng...
Ökad självmordsrisk eft...
Arbetsförmedlingen lägg...

Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Antalet fritidsbåtar som besöker Göta kanal har minskat med cirka 11 procent, enligt kanalbolagets statistik för årets säsong.


Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Falköpings kommun erbjuder nu en ny tjänst där man kan se vad skattepengarna i kommunen tar vägen.


Flyttstädet kan bli dyrt
Flyttstädet kan bli dyrt
Den första oktober är statistiskt sett den dagen då flest svenskar väljer att flytta. Skaraborgsbygden har därför kollat in vad som gäller när man flyttstädar – och vad man ska se upp lite extra för.


Dags att mäta radon
Dags att mäta radon
Någon gång från och med oktober fram till slutet på april, under det som kallas för eldningssäsongen, är bästa tiden att mäta radon.


"Stränga krav slår ut svensk uppfödning”
"Stränga krav slår ut svensk uppfödning”
Den svenska djurskyddslagstiftningen har skadat möjligheterna för svensk djuruppfödning.


ANNONS
Kommuner går ihop för att utveckla turismen
Kommuner går ihop för att utveckla turismen
Skövde, Skara och Falköpings kommuner går nu samman i ett försök att utveckla turismen kring Hornborgasjön, Billingen och Valle härad.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Björn Johansson Stf ansvarig utgivare:
Björn Johansson
0511-302 58
bjorn@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se