Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Torsdag 17 april 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 48
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 239

Mot Elitloppet!

G.H. Nemo och Mia Karlsson. Foto: Kanal 75
G.H. Nemo och Mia Karlsson. Foto: Kanal 75
Axevallahästen G.H. Nemo vann på V75 i lördags och är klar för finalen i Olympiatravet.

Riktigt kul för tränarna Mia Karlsson och Stefan Pettersson, som är mycket väl värda alla framgångar de har med G.H. Nemo.

Olympiatravet i all ära, men snart väntar större uppgifter för G.H. Nemo. Jag är nämligen helt övertygad om att hästen kommer att bjudas in till Elitloppet på Solvalla i maj.

För er som inte är så travintresserade kan jag säga att Elitloppet är det största loppet i Sverige. Att vara med där är varje tränares dröm.

Snart blir drömmen verklighet för Mia och Stefan.

@ 2013-04-08, kl 10:24 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 21, Oldboysgalan

Nu får puckarna och oldboysen vila över sommaren.
Nu får puckarna och oldboysen vila över sommaren.
Man brukar prata om idrottens bakgård när man vill beskriva en nivå som kanske inte är den bästa. Och frågan är om det går att komma längre bort från den stora scenen än veteranishockey? En gång i veckan träffas ett gäng oldboys i Skara ishall och detta är historien om dem. Välkommen till reportageserien Rapport från hockeyns bakgård.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Säsongen är som bekant över för SIK Oldboys och precis som i all elitidrott bör man ha någon slags gala efter säsongen, för att liksom hylla alla fantastiska prestationer man fått se.

När det gäller SIK oldboys har fantastiska prestationer i stort sett uteblivit helt, men vi vill ändå lyfta fram några saker vi upplevt under säsongen som gått.

Så varsågoda, här kommer säsongens...

... lag. Det här är galans enklaste kategori. Rapport från hockeyns bakgård har bevakat 20 matcher, tre har slutat oavgjort, tre har svart vunnit och det vita laget har alltså vunnit inte mindre än 14 gånger! Imponerande, och ordet klasskillnad har aldrig varit mer passande. Det vita laget är fullknökat med riktiga klasslirare och stundtals har det varit så att man nästan tyckt synd om spelarna i det svarta laget. De har ju kämpat så bra.

... rookie. Peter Bergsten är ett bekant namn för alla som följer den lokala fotbollen ute på slätta. Han har för vana att göra mål så fort han klivit ut på gräsmattan, och det visade sig att han gillade att göra mål även när det handlar om veteranishockey. Det verkar liksom inte spela någon roll om det handlar om ett vingligt mål i Trässberg eller en hockeymålbur i Skara, Bergsten hittar dit. Det ligger aldrig någon större arbetsinsats bakom hans mål, utan snarare att han är på rätt plats vid rätt tidpunkt, typ.

... S.O.S. Trots bristen på kondition hos oldboysen har ambulans enbart tillkallats en enda gång och det får anses som en stor framgång. Ambulansen var snabbt på plats för att ta hand om den spelskickliga men medtagna spelaren och allt gick bra. En av ambulansmännen slog huvudet på spiken när han klev in i omklädningsrummet och sa: "Gamla gubbar ska inte spela ishockey". Och det har han helt rätt i.

... femmålsskytt. Peter Cederqvist, den gamle snurrgubben, gjorde ett par matcher i höstas och de flesta av hans insatser har i ärlighetens namn glömts bort. "Ceder" hade förtvivlat svårt att göra mål på Fredrik Andersson, som så många andra. Men "Ceder" skulle få sin revansch. Under en av matcherna blixtrade det till i "Ceders" handleder och det var som att flyttas tillbaka till det glada 90-talet då han hade sin storhetstid. Cederqvist gjorde hela fem mål på en chanslös Fredrik Andersson, och då förstår ni alla hur bra Peter Cederqvist var just den här kvällen. Efter det såg vi honom aldrig mer. Å andra sidan, fem mål på Fredrik Andersson, det finns knappast ett bättre sätt att avsluta karriären.

... tackling. Den kom tidigt på säsongen. Christer Bohman gjorde några få inhopp på isen under hösten och vi minns framför allt en sak som hände under en av matcherna. I ett av sarghörnen small det nämligen till ordentligt, vi hade aldrig hört något likande, och samtliga spelare stannade upp. Vilka vara inblandade? Hur gick det? Alla blev oroliga. Men ganska snabbt insåg alla att det bara var denne Bohman som var inblandad. Han hade helt enkelt tacklat in sig själv i sargen. Mycket märkligt. Vi har aldrig sett något liknande. Han kom inte tillbaka efter den matchen och vi såg honom aldrig mer. Hoppas han kommer tillbaka nästa säsong. Vi vill se fler udda saker på isen.

... stolpskott. Låt er inte luras av rubriken, Johan Tell är nog den trevligaste och vassaste av alla oldboysen, men han har en kuslig förmåga att pricka stolparna. Om ishockey hade gått ut på att träffa stolparna hade Johan Tell spelat i landslaget. Tvivelsutan.

... domare. Jocke Karlsson skryter gärna om att han varit med som domare i OS, och det är ju verkligen jätteroligt för honom. Verkligen. Men då kanske man kunde kräva lite schysstare spel från Karlsson? Det är ju ironiskt att det är en gammal domare är den som hakar mest på klubban och håller på med andra fula saker. Hade vi haft en riktig domare på plats hade Karlsson säkerligen suttit ofta i utvisningsbåset.

... citat. "Jaha, så du har alltså spelat ishockey på riktigt?". Jonas Gustavsson blev förvånad att legenden Lars "Löda" Ottosson faktiskt hade spelat ishockey en gång i tiden. "Löda" hade tydligen inte imponerat på Jonas.

... sångfågel. Jodå, det finns sådana bland oldboysen. Peter Svensson är stjärna i bandet Date och han vet precis hur man trollbinder en publik. I alla fall när det handlar om musik. Tyvärr fanns det aldrig någon publik i ishallen under säsongen och därmed gick många människor miste om Svenssons fina ishockeyspel. I bland gjorde han till och med mål. En kille med flera strängar på sin lyra, helt klart.

... målvakt. Ja, den här kategorin var också ganska enkel. Fredrik Andersson har vunnit 14 matcher åt sitt vita lag och det säger allt. Men Andersson är en ödmjuk kille - trots alla framgångar - och han vill inte göra så mycket väsen av det här. Han vill inte ha så mycket uppmärksamhet. Han vet att han varit bäst, det räcker så.

... "Micke Pitch". Det finns bara en "Micke Pitch". Hade samtliga oldboys haft samma kondition och inställning som Pitch hade vi spelat inför fullsatta arenor runt om världen.

... julklappen som försvann. En höstkväll i slutet av 90-talet kom dalmasen Tobias Forslund ner till Skara ishall för ett provspel med Skara IK:s a-lag. Forslund imponerade så mycket på SIK:s tränare så att denne genast gick ut i lokalpressen och utnämnde Forslund till årets julklapp. Men det var på 90-talet det. Mycket har hänt sedan dess och Forslund har verkligen blandat och gett under säsongen. Vi misstänker att det slarvas ordentligt med kosten. Man kan inte äta kebabpizza på lunchen och sedan spela elitishockey på kvällen. Det vet alla, utom Forslund.

... taktiksnackare. Jimmy Andersson styrde och ställde med taktiktavlan i det vita laget, inte sällan för döva öron. Däremellan drog han fram som en pansarvagn över isen och sköt både högt och lågt, i mål och utanför. Men den enda taktiken som det vita laget behövde var ju att låta säkre målvakten Fredrik Andersson ta hand om puckarna, vilken han gjorde, som ni vet.

... pendlare. Helt plötsligt dök han upp, HV71-Andreas, och sedan blev han kvar. Han satte sig i bilen varje tisdag och körde ända från Habo för att vara med oldboysen och spela lite ishockey. Galet eller underbart? Ja, det får ni avgöra.

... gubbe. Visst, det är ett veteranlag, men det finns faktiskt bara en riktigt gammal gubbe med i laget, och det är legenden Lars "Löda" Ottosson. Vi lider lite med "Löda", han ville så gärna sätta ungtuppen och målvaktskollegan Fredrik Andersson på plats, men han lyckades aldrig.

... pris, Det Stora Oldboyshederspriset. Det går faktiskt till General Manager Abelsson. Dock inte för hans insatser på isen, som ni säkert förstår. På isen är Abelsson nämligen en stor säkerhetsrisk och definitivt inte en spelare man vill ha i sitt lag. Vi minns främst en period på hösten då Abelsson skickades fram och tillbaka mellan de båda lagen och det lag han hamnade i alltid förlorade. Nej, Abelsson är ingen att hålla i handen ute på isen, men vid sidan av är det definitivt en kille att lita på. Det är Abelsson som hållit i oldboystrådarna de senaste säsongerna och det är vi mycket tacksamma för, annars hade vi kanske inte haft något lag överhuvudtaget. Så om man bortser från alla felpass, självmål och allt annat idiotiskt som Abelsson stått för under säsongen så är han en värdig vinnare av galans finaste pris. Bra jobbat, Abel!


Nu väntar en lång och tuff försäsongsträning innan nästa säsong drar igång igen...

@ 2013-03-27, kl 13:48 - 2 kommentarer


Måndag

Veckans nummer av Skaraborgsbygden...
Veckans nummer av Skaraborgsbygden...
Ny vecka och då ska ett nytt nummer av Skaraborgsbygden göras.

Som ni ser på bilden är veckans nummer långt ifrån klart, men vi har fortfarande lite tid på oss.

Det är dessutom min tur att skriva en krönika. Så nu hinner jag inte blogga mer i dag.

Återkommer inom kort med en ny filmlista. Sportfilmslistan blev ett hett diskussionsämne, inte minst här på redaktionen...

@ 2013-03-25, kl 14:01 - 0 kommentarer


Sportfilmslistan

Eftersom jag gillar både sport och film är det inte mer än rätt att jag sätter ihop en lista på de bästa sportfilmerna.

Det finns inte många, men tillräckligt många för att man kan plocka ut de tre bästa.

Så, här kommer den, listan över de tre bästa sportfilmerna, ever.

1. Slagskott (1977)
Kommentar: Visst, jag är en gammal ishockeyspelare men det behöver man inte vara för att gilla Slagskott. Det är en klassiker. På många sätt. Paul Newman spelar mannen som ska rädda det bedrövliga laget "Chiefs". Filmen är full av klassiska scener, framför allt med bröderna Hansson. Se den om du inte gjort det.

2. Jerry Maguire (1996)
Kommentar: Tom Cruise i rollen som sportagenten som ingen vill ha, förutom en halvsopig amerikansk fotbollsspelare (Cuba Gooding Jr). Efter en knackig start kommer framgångarna till slut. Otroligt bra och rolig film, mest tack vare Cuba Gooding Jr och för att man valt en av Bruce Springsteens bästa låtar som en av låtarna i filmen. Jag antar att ni sett den? Annars kräver jag att ni gör det.

3. Moneyball (2011)
Kommentar: Överraskande bra baseballfilm med Brad Pitt. Jag är inte särskilt intresserad av baseball, men det här är en riktigt bra historia, oavsett om man gillar sport eller inte. Visserligen en ganska lång film och baseball är inte så mycket action, men man vill definitivt följa hur det går för laget. Given trea på listan.

Vilka är era favoritsportfilmer?

@ 2013-03-20, kl 11:37 - 12 kommentarer


Champions League!

Ibrahimovic i den tröja han borde ha.
Ibrahimovic i den tröja han borde ha.
I dag kom så lottningen till kvartsfinalerna i Champions League, och det blev två halvtråkiga matcher och två riktigt heta.

Så här blev det. Och så här går det.

Malaga-Dortmund
Kommentar:
Den största överraskningen här är att Dortmund fortfarande är kvar, det hade jag missat. Med tanke på det är det svårtippat. Men tyskarna vinner, det gör de ju nästan alltid.

Real Madrid-Galatasaray
Kommentar:
Ja, det här blir knappast spännande. Real Madrid är ett par klasser bättre och tar sig lätt vidare.

PSG-Barcelona
Kommentar:
Nu börjar det likna något. Det här blir en kvartsfinal att se fram emot. Unnar verkligen Zlatan en framgång i Champions League. Om han nu får spela, han är ju avstängd i den första matchen, men PSG har överklagat. Tyvärr tror jag dock att Barcelona är för bra.

Bayern München-Juventus
Kommentar:
Den av kvartsfinalerna som jag ser fram emot mest! Grande Juventus är tillbaka på allvar och Bayern München är en segermaskin. Tyskarna är med rätta favoriter men Juventus kommer att bli en obehaglig överraskning för Bayern München. Jag tror Juventus skräller.

*****

IFK Skövde ser ut att missa slutspelet och viktige Andreas Cederholm lämnar klubben för Kristianstad.

Det känns inte som att IFK Skövde är på väg uppåt direkt.

*****

På tal om tävlingar, till helgen är det dags för den fjärde omgången av Tips-SM och jag har slutat att drömma om SM-guldet. Nu handlar allt om att vinna över kompisarna, och det brukar aldrig vara några problem.

*****

Trevlig helg!@ 2013-03-15, kl 13:25 - 2 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 48
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 239

ANNONS
ANNONS
Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Inför V75: Den stumme stjärnan
Inför V75: Den stumme stjärnan
Vårens sensationstravare B.B.S.Sugarlight jagar en plats i Elitloppet under Påskhelgens V75-omgång.


Skb recenserar film: Noah
Skb recenserar film: Noah
Skaraborgsbygden tipsar dig om vilka biofilmer som är värda att se. Och vilka som inte är det.


Ny studie kring jordnötsallergi
Ny studie kring jordnötsallergi
Ungdomar med extremt svår jordnötsallergi ska hjälpas genom att äta små doser jordnötter.


LRF-basen beredd ompröva djurskyddet
LRF-basen beredd ompröva djurskyddet
Paul Christensson, ordförande för LRF Västra Götaland, tycker att det finns anledning att ompröva det svenska djurskyddet.


Ensam tjej på bygget
Ensam tjej på bygget
Madelene ”Madde” Kovacs är en ovanlig syn. Sedan ett år tillbaka jobbar hon som snickare. Arbetskamraterna är uteslutande killar.


Jonna är Skaraborgs första retorikkonsult
Jonna är Skaraborgs första retorikkonsult
I år går Sverige till val och ordet retorik brukar nämnas i både tid och otid under valkampanjerna. Vid årsskiftet fick Skaraborg sin första retorikkonsult.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Tandhälsa påverkar hjärtat
Skolkvalitet viktig vid...
Skaraborgarna sätter be...
Mullsjö-duo tar plats i...
Sverige får kritik för...
Nu vaknar våra trädgård...
Toaletter för 450 000 k...
Dagens Dubbel till Thom...
Lågt blodsocker = Hög r...
Stor sjuksköterskebrist...

Missa inte Skb:s horoskop!
Missa inte Skb:s horoskop!
Varje dag presenterar Skb ett nytt horoskop.


Fem "extra" Extra V75 under 2014
Fem "extra" Extra V75 under 2014
Under 2014 blir det att köras ytterligare fem V75-omgångar.


Hjo i pilotstudie mot relationsvåld
Hjo i pilotstudie mot relationsvåld
Närhälsan i Hjo ingår i ett nytt projekt för att upptäcka våld i nära relationer.


Dagligt solande är bra för hälsan
Dagligt solande är bra för hälsan
Drick ditt lunchkaffe ute i solen - det är bra för hälsan och kan förlänga livet, enligt en ny svensk studie.


Rökfritt på uteserveringen?
Rökfritt på uteserveringen?
Den 1 juni 2005 infördes rökförbud på alla inomhusserveringar i Sverige. Nu kan uteserveringarna stå på tur.


Fängelse för djurrättsaktivister
Fängelse för djurrättsaktivister
Det blev fängelse för två av de djurrättsaktivister som varit åtalade för att ha hotat flera minkuppfödare och deras anhöriga.


ANNONS
Arla växer ytterligare
Arla växer ytterligare
Mejerijätten Arla Foods planerar att gå samman med tyska mejeriföreningen Walhorn.


Cobra årets nyhet på Skara Sommarland
Cobra årets nyhet på Skara Sommarland
En 116 meter lång vattenrutschbana där fyra personer åker på en gummiflotte är den stora nyhet på Skara Somamrland.


Har forskat om reflexens betydelse i trafiken
Har forskat om reflexens betydelse i trafiken
En forskargrupp vid Högskolan i Skövde har det senaste året gjort nya upptäckter när det gäller cyklisters synlighet i trafiken.


Den svåra konsten att komma till skott
Den svåra konsten att komma till skott
Lämnar du dagisschemat en vecka för sent eller skickar julkorten på juldagen? Du är inte ensam. Uppskjutandebeteende är ordet på allas läppar.


Öka träningsdosen sakta
Öka träningsdosen sakta
Har du tänkt sätta igång och träna nu såhär i början av året? Och kanske även ställa upp i ett lopp? Tänk i så fall på att ta det lugnt i början.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Björn Johansson Stf ansvarig utgivare:
Björn Johansson
0511-302 58
bjorn@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se