Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Torsdag 05 mars 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 63
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 314

Behöver inspiration inför kvällens hockeymatch men det enda jag kan tänka på är det här@ 2014-02-04, kl 14:35 - 0 kommentarer


Den här bilden har inte så mycket med inlägget att göra, men jag vill åka dit - nu!


I går såg jag, äntligen, Jens Lind film "Segern - let's make history" på SVT Play. Den visades i SVT under Nyårshelgen men det är först nu som jag sett den. Och den precis lika bra som jag hade väntat mig. Eller nej, den var faktiskt ännu bättre.

Filmen handlar om Europas seger över USA i golftävlingen Solheim Cup. Jens Lind har ett unikt sätt att berätta och filmen är en ren och skär njutning. Man behöver absolut inte vara golfintresserad för att gilla filmen, snarare tvärtom, jag rekommenderar alla som tycker att golf är lite fånigt att se den här filmen.

Svenskan Lotta Neumann är kapten för det europeiska laget och hon visade en enorm fingertoppskänsla när hon släppte fram unga spelare mot rutinerade amerikanskor. Caroline Hedwall vann alla sina matcher och hon gör ett oerhört coolt intryck i filmen. Caroline Hedwall kommer jag att följa betydligt mer framöver.

*****

På söndag är det dags för finalen av amerikansk fotboll - Super Bowl - i USA och planen är som vanligt att jag ska hålla mig vaken och se matchen mellan Denver Broncos och Seattle Seahawks. Matchen spelas mitt i natten och det är tveksamt om jag kommer att lyckas med min målsättning, än så länge har jag inte lyckats en enda gång.

Men det är nåt med Super Bowl som lockar. Är man sportintresserad ska man se Super Bowl, så är det bara.

*****

Om en vecka börjar OS och sedan är det inte långt till nästa stora mästerskap: Tips-SM. Den här gången ska jag bara bli svensk mästare i Stryktipset. För ärligt talat - vem ska kunna besegra mig?
@ 2014-01-31, kl 11:09 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 14

Den här lilla krabaten är till för alla barn som ska lära sig att åka skridskor. Men på tisdagskvällarna får även oldboysen använda den när tröttheten slår till och dom behöver något att hålla i ute på isen.
Den här lilla krabaten är till för alla barn som ska lära sig att åka skridskor. Men på tisdagskvällarna får även oldboysen använda den när tröttheten slår till och dom behöver något att hålla i ute på isen.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Det märks att det varit en lång säsong. Oldboysen har drabbats av olika typer av krämpor och många har varken ork eller kraft att ta sig ner till hallen när det är dags för veckans enda match. Och det är främst spelarna i det svarta laget som verkar ha gett upp.

Men inför tisdagskvällens match hade General Manager Abelsson utlovat en kraftig förstärkning till det sargade svarta laget. Det skulle visa sig att han då syftade på sig själv, Abelsson bytte helt enkelt lag inför den här matchen. Besvikelsen var stor i det svarta laget när Abelsson drog på sig en alldeles för stor svart matchtröja strax före nedsläpp.

Abelsson hade säkert hoppas på att hans nya lag skulle få ett rejält lyft i och med hans närvaro, men det blev aldrig så. I stället fick han stillastående se hur hans gamla lag tog ännu en seger. Vita vann till slut med hela 9-2. En som spelade en viktig roll i det vita laget var Johan Linder, som svarade för inte mindre än fyra mål. Linder påminner mycket om ung Igor Larinov och är mycket svårläst.

Golfproffset Lars Aldén har blivit en viktig kugge i det vita maskineriet och numera slår han passningar som är lika precisa som hans puttar på golfbanan. Imponerande. Och konståkaren Jonas Gustavsson fortsätter att köra piruetter och axelhopp runt konkurrenterna, dessutom alltid med hundraprocentig kontroll på pucken.

Vita är ett väl sammansatt lag. Inte blir det sämre av att man har en sån modig, vig och världsvan målvakt i Fredrik Andersson. Den här kvällen släppte han bara in två mål, men det var mest av barmhärtighetsskäl.

Det svarta laget har fortfarande stora problem, det märktes inte minst i slutet av matchen. Då satte nämligen Göteborgaren Hallbäck full fart framåt och bara väntade på att få pucken av Domare Karlsson som också såg att Göteborgaren Hallbäck var på väg att bli fri. Men när Domare Karlsson ostört skulle slå den eventuellt målgivande passningen skickade han i stället pucken högt över sargen och rakt upp i ishallens ventilationssystem. Ingen kunde väl kräva att passningen skulle nå den flyende Göteborgaren, men att Domare Karlsson inte ens lyckades behålla pucken innanför sargen var faktiskt något förvånande.


Kvällens bästa: Att slutsignalen kom. Det var inte långt ifrån att det vita laget gjorde tvåsiffrigt på stackars Super-Tommy i det svarta målet.

Kvällens sämsta: Återigen tvingades oldboysen ställa in presskonferensen efter matchen då ingen representant från någon media överhuvudtaget valde att delta. Man kan ju ändå tycka att PRO-tidningen borde vara på plats, om inte för att locka nya prenumeranter och medlemmar. Många oldboys känns redo för pension.

@ 2014-01-29, kl 13:03 - 2 kommentarer


The secret life of Fredrik Andersson


Nä, nu får det allt räcka med all kyla och elände som är just nu. Har ledsnat på denna vargavinter och det enda som går att göra är att drömma om platser som på bilden ovan.

Dagdrömmeri är något jag har gemensamt med Ben Stiller och hans figur i The secret life of Walter Mitty. Jag ska recensera filmer i tidningen framöver och som första film har jag sett just den.

Betyg och recension kommer i fredagens nummer av Skaraborgsbygden.@ 2014-01-28, kl 13:34 - 0 kommentarer


Världens bästa ekipage

Örjan Kihlström får en kram av Maharajahs tränare Stefan Hultman efter triumfen i Paris. Foto: Kanal 75
Örjan Kihlström får en kram av Maharajahs tränare Stefan Hultman efter triumfen i Paris. Foto: Kanal 75
Maharajah och Örjan Kihlström vann Prix d'Amerique i Paris igår men det är kanske inget att bry sig om, tänker säkert många av er. Men att vinna Prix d'Amerique är oerhört svårt, det är i stort sett omöjligt. Det är omöjligt.

Prix d'Amerique är världens tuffaste och mest prestigefulla travlopp och att en svensk häst vinner är stort. Loppet avgörs på en bana som innehåller både uppförsbackar och jobbigt underlag, det i kombination med att de kuskar som kör där nere kör som om dom stulit hästarna. Dom kör precis som dom vill.

Maharajah körs alltid av Örjan Kihlström och han är världens bästa travkusk. Han får hästarna att bli bättre, och snabbare, utan att använda piskan och annat. Kihlström sitter still och låter hästen sköta sig själv, det är ovanligt. Man ser alltför ofta travkuskar som tror att de är ute och piskar mattor under loppen och det är inte snyggt.

Jag unnar verkligen Örjan Kihlström och Maharajah segern i Prix d'Amerique. Hoppas att hästen får äta fina morötter nu efter segern, som var värd 4,6 miljoner kronor.

@ 2014-01-27, kl 15:31 - 0 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 63
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 314

ANNONS
Vann 2,1 miljoner – firade med vin och ventilering
Vann 2,1 miljoner – firade med vin och ventilering
Hallå där...
... Per Ottosson, tipsguru på Axevallatravet, som på måndagen plockade hem 2,1 miljoner kronor när V64-spelet avgjordes i Karlstad.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Uppkopplade prylar precis överallt
Uppkopplade prylar precis överallt
Om tre år kommer snittsvensken att ha fyra prylar uppkopplade mot internet. Mobiler och surfplattor inte inräknade.


Nya miljoner till Varnhems kyrkoruin
Nya miljoner till Varnhems kyrkoruin
Pengarna ramlar in till den arkeologiska överbyggnaden av Varnhems gamla kyrkoruin.


KD Skaraborg vill ha Ebba Busch
KD Skaraborg vill ha Ebba Busch
Kristdemokraternas styrelse i Skaraborg förordar Ebba Busch som ny partiledare.


Allt fler oroar sig för pensionen
Allt fler oroar sig för pensionen
Mer än var fjärde svensk, 41 procent, oroar sig för pensionen, visar Nordeas så kallade Trygghetsindex.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


Töreboda inledde Skb:s dialogmöten
Töreboda inledde Skb:s dialogmöten
Skaraborgsbygden kommer under året att ha flera dialogmöten runt om i Skaraborg. Först ut var Töreboda.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Kaxiga killar och dukti...
Mariestad tappar spelar...
Ny lag ska spara miljar...
Tydligare mot könsuppde...
Villa Lidköping rasade...
Nya bostäder i Grästorp
Ny rond för Cementas ka...
Idrottsledare dömd för...
Polisen satsar mot hatb...
Tryck på bönder när mjö...

Domstols-ja för Stora Torget i Vara
Domstols-ja för Stora Torget i Vara
Mark och miljödomstolen avslår överklagan över nya detaljplanen för Stora Torget i Vara.


Skaraborgs vägar döms ut i ny rapport
Skaraborgs vägar döms ut i ny rapport
Domen är hård. I en färsk rapport beskrivs det skaraborgska vägnätet som undermåligt.


Mer läkemedel i soporna hotar miljön
Mer läkemedel i soporna hotar miljön
Svensken slänger mängder med överbliven medicin i soporna varje år och risken är att det blir betydligt mer i framtiden.


Hejdar mackdöden med mobila bensinstationer
Hejdar mackdöden med mobila bensinstationer
När de stora bensinbolagen flyr landsbygden, finns det ett företag i Skaraborg som gör tvärt om.


ANNONS
Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se