Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Söndag 26 oktober 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 56
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 280

Det viktigaste i OS

SVT:s Jens Lind. Den viktigaste personen i den svenska OS-truppen.
SVT:s Jens Lind. Den viktigaste personen i den svenska OS-truppen.
SVT har som alla säkert vet tappat OS till Viasat och det är lika bra att vänja sig vid att det är reklamkanalerna som styr och ställer i tv-världen.

Men nu verkar det som att SVT (och TV4) inte ens får några bilder eller intervjuer under OS nästa år, och då blir det riktigt tråkigt.

Det viktigaste för mig är att Jens Lind får ackreditering och fri tillgång till allt under OS. Han är överlägset bäst och hans reportage är helt suveräna.

Ingen annan i tv-sportvärlden är i närheten. Han är dessutom riktigt trevlig och ödmjuk - och en rolig föreläsare.

I onsdags var han i Lidköping och föreläste och då passade jag på att prata med honom en stund. Som sagt - han är lika trevlig som han är duktig.

Läs intervjun med Jens Lind HÄR

*****

I onsdags intervjuade jag även Camilla Hagman, ursprungligen från Götene men numera bosatt i Stockholm där hon jobbar som kommunikations- och marknadschef på svenska fotbollförbundet.

Hon har fullt upp just nu, bland annat med jobbet kring landslagets två play off-matcher mot Portugal. Men hennes jobb är så mycket mer än bara det.

Läs intervjun med Camilla HÄR.

*****

Till helgen är det dags för den tredje omgången av VM i V75. Jag ligger tyvärr, och något överraskande, inte särskilt bra till. Men det går bättre och bättre.

Första veckan fick jag två rätt, andra fyra och fortsätter jag på samma sätt kommer jag att ha åtta rätt nästa gång, om mina beräkningar stämmer.

Åtta rätt på V75 - då skulle jag bli historisk! Ingen annan har lyckats med det. Mest beroende på att det bara körs sju lopp.

Trevlig helg!

@ 2013-11-08, kl 11:15 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 5

Minuterna innan match. Oldboysen sätter på sig så många skydd som möjligt för att skydda sina illa skötta hockeykropparna.
Minuterna innan match. Oldboysen sätter på sig så många skydd som möjligt för att skydda sina illa skötta hockeykropparna.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

När oldboysen kom ner till isladan sent på tisdagskvällen blev dom smått chockade. Hela parkeringen var full av bilar och knappt en ledig plats fanns. Hade laget äntligen lyckats locka publik? Nej, så roligt var det inte. Istället var det någon form av handbollsmatch i hallen bredvid. Lite konstigt att en handbollsmatch, eller brottning med boll som är det rätta namnet på sporten, kan locka så mycket publik.

Ett problem med den överfulla parkeringen var att oldboysen fick ställa sina bilar långt från ishallen och därmed tvingades dom gå jättelångt för att komma till hallen och det är inte bra med tanke på att veteranerna har dålig kondition och söndertrasade knän.

Men det blev match till slut. Och den här gången blev det faktiskt en riktig match. Visst, det svarta laget vann även den här gången men nu fick svart i alla fall svettas lite för att vinna. Slutresultatet blev typ 7-3. Men det stod 3-3 länge och matchen avgjordes först när det var ungefär tio minuter kvar.

Att det vita laget den här kvällen kunde bjuda på någorlunda hårt motstånd berodde mest på två saker: Big Jim var tillbaka i laguppställningen och General Manager Abelsson fanns inte med i den och båda dessa faktorer gjorde vitt till ett betydligt stabilare lag. General Manager Abelsson nös tydligen under förmiddagen och då tog han det säkra före det osäkra och avstod matchen.

Även om vitt svarade för en okej insats fanns det vissa skrämmande sekvenser från matchen. Som till exempel när Dalkarlen Tobias Forslund kom i ett bra en-mot-en-läge där han ställdes öga mot öga med Micke Pitch, då valde denne Forslund att helt enkelt stanna upp och sedan sakta backa sig ur anfallszon. För er läsare som inte vet vad en-mot-en-lägen och anfallszon betyder kan vi trösta er med att de flesta av oldboysen inte heller har en aning. Tanken med ishockey är att man ska gå framåt, attackera, och inte backa bakåt som Forslund gjorde.

När vitt väl fick iväg ett skott på mål stod Super-Tommy Larsson i vägen och räddade, oftast på ett vackert sätt. Fredrik Andersson på andra sidan hade återigen en tuff dag på jobbet. Visst, han svarade som alltid för flera räddningar i världsklass, men det känns ändå som att han har en bit kvar till toppformen. Just den här kvällen var Anderson dock ursäktad. Han hade nämligen lite problem med utrustningen inför matchen och tvingades låna sin sambos mammabyxor som hon hade senaste gången hon var gravid. Att använda mammabyxor under en målvaktsutrustning är inget vi kan rekommendera, saker och ting sitter inte på plats och det är svårt att göra ett bra målvaktsjobb. Men framför allt var det nog själva känslan av att ha mammabyxor på sig som hämmade Andersson. Hockey är en tuff och hård machosport och då är det inte lämpligt att ha ett par mjuka mammabyxor på sig, även om dom är tillverkade i ett mjukt och behagligt material.

I övrigt noterar vi att...
... Tommy Packalen gjorde två mål för svart. Enligt honom själv i alla fall. Det finns inga bevis för det.
... Kristoffer Pettersson var med och spelade den här kvällen. Enligt honom själv i alla fall. Det finns inga bevis för det heller.
... Daniel Wallette och Micke Pitch svarade för 12 av svartas 7 mål den här kvällen. En dynamisk duo, helt klart.

Kvällens bästa: SIK Oldboys breda trupp. Nu var det nästan fullt i omklädningsrummet, oldboysen blir bara fler och fler.

Kvällens sämsta: Mammakläder är säkert bra, men de hör inte hemma i en hockeyrink.

@ 2013-11-06, kl 08:18 - 3 kommentarer


Tid för drömmar

En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
Det är november och det går inte göra så mycket än att längta bort. Sverige i november, eller december, eller januari, eller februari, eller mars är verkligen inte mycket att ha.

Hade gärna satt mig på första bästa plan ner till Medelhavet.

Italien, Toscana. Det är kvalitet.

Det första jag hade gjort om jag varit där nu hade varit att beställa in en sån pizza som finns på bilden.

Men i kväll blir det ingen pizza. I kväll blir det ännu en jobbig och svettig ishockeymatch i Skara ishall. Det är återigen dags för SIK Oldboys att försöka spela hockey.

En tisdagskväll i Skara ishall i november - det är så långt från Toscana man kan komma.

@ 2013-11-05, kl 14:12 - 2 kommentarer


Jag är med i VM!

Det är inte så ofta jag är med i ett VM, men nu är jag det. Det handlar dock inte om Ishockey-VM eller Triathlon-VM som man kanske kan tro, nej, jag är med i VM i V75!

Jag förstår att ni kanske inte blir så imponerade av det, men då ska jag tala om att det banne mig inte är en lätt tävling. Och vem som helst får inte vara med. Eller förresten, vem försöker jag lura här... Alla som vill får faktiskt vara med.

Om jag får vara med så förstår ni själva att detta knappast kan kallas för världsmästerskap. Och det går inte så bra för mig heller.

Man ska tävla under sex veckor och vi har avverkat en. Jag inledde med två rätt vilket betyder att jag kommer att behöva ett snitt på typ nio rätt under de kommande veckorna för att jag ska kunna vinna.

Det känns om ett tufft uppdrag med tanke på att bara är sju lopp varje gång.

@ 2013-10-31, kl 08:40 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 4

Isen håller på att förberedas. Snart kliver oldboysen ut och gör sönder den.
Isen håller på att förberedas. Snart kliver oldboysen ut och gör sönder den.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Trots alla stormvarningar på måndagskvällen gav sig ett gäng oldboys iväg till Skara ishall för ännu en fight. Och det blåste faktiskt också storm inne i hallen den här kvällen, men det blåste bara åt ett håll.

Det svarta laget hade medvind hela matchen och då förstår ni kanske själva att det var motvind för vitt. För tredje veckan i följd fick vi se en riktig utklassning, vi tror att det blev kanske typ 8-4 till svart till slut.

Svart stormade fram över isen och kom i friläge efter friläge mot en totalt övergiven vit målvakt. Spelarna i det vita laget försökte visserligen spela ishockey, och några av spelarna kan faktiskt åka skridskor, vackert till och med, men ishockey går ju ut på att ta pucken och skjuta den på mål. Helst i mål och inte mot den egna målvakten - men dessa båda fundamentala saker verkar många i det vita laget ha missat. Kanske vore konståkning en aktivitet som skulle passa några av de vita oldboysen bättre?

Förra säsongen rullade det vita laget fram en gammal rostig pansarvagn och körd över svart i match efter match, nu känns laget mest som en trött flakmoped som inte vill starta.

Ta en sådan oldboy som Peter Svensson till exempel, den före detta stjärna i Date ni vet. Förra säsongen petade han in returer och tacklade sönder motståndarna (det sistnämnda utan att märka det själv). Inför den här säsongen valde han att släppa musiken och satsa helhjärtat på oldboys. Än så länge har det gått sådär.

Fredrik Andersson, vita lagets spektakulära och ständigt landslagsaktuella målvakt, har heller inte varit sig lik den här säsongen. Visst, även i den här matchen svarade han för några fenomenala räddningar, men det finns ändå mer att ta av. Är det kanske alla proffsrykten som stör Andersson?

Även den här kvällen överglänstes han klart av Tommy Larsson, som återigen var säkerheten själv. Å andra sidan behövde han inte alltid ingripa, det vita lagets skott hade sällan en sådan fart att pucken skulle ha orkat ta sig över mållinjen.

Kvällens bästa: Det börjar bli tjatigt nu, men det svarta laget var klart bäst. Igen.

Kvällens sämsta: Det börjar bli tjatigt nu, men det vita laget var klart sämst. igen.


@ 2013-10-29, kl 10:40 - 2 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 56
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 280

ANNONS
Råd hjälper inte mot turistmagen
Råd hjälper inte mot turistmagen
Att tänka på den personliga hygienen under utlandssemestern har inte så stor betydelse som man kan tro. Knappast någon alls, faktiskt.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Fackvänligt M gav borgerlig osämja
Fackvänligt M gav borgerlig osämja
Fredrik Reinfeldts omdaning av Moderaterna bidrog till att bromsa Alliansen och bygga in motsättningar som ännu inte är lösta, enligt folkpartiledaren Jan Björklund.


Lyxliv för Kriminalvårdens anställda
Lyxliv för Kriminalvårdens anställda
Lyxhotell och första klass betalas med skattemedel när Kriminalvårdens anställda åker på utvisningsresor.


Vill ha ut 25 år gammal lön från Skara kommun
Vill ha ut 25 år gammal lön från Skara kommun
En tidigare anställd i Skara kommun vill ha ut den lön som hon glömde att hämta för 25 år sedan.


Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler internationella studenter söker sig till Högskolan i Skövde.


Djurvården skriker efter arbetskraft
Djurvården skriker efter arbetskraft
Sverige behöver utbilda fler veterinärer, anser branschorganisationen Svensk djursjukvård.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Fler känsliga polisuppg...
Oavgjort för Villa i pr...
Man åtalas för barnsexb...
En riktig bandyfamilj!
Försvaret: Vi hittade i...
"Stränga krav slår ut s...
Medeltidsborgen i Göten...
Råd hjälper inte mot tu...
Göran Johansson död
Lidköpingsbo försökte k...

Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Antalet fritidsbåtar som besöker Göta kanal har minskat med cirka 11 procent, enligt kanalbolagets statistik för årets säsong.


Dags att fimpa på busshållplatsen
Dags att fimpa på busshållplatsen
Lekplatser, uteserveringar och busshållplatser ska bli rökfria zoner, föreslår Folkhälsomyndigheten.


Vattenvana ger trygghet för barn
Vattenvana ger trygghet för barn
Även småbarn som inte kan simma har nytta av att vara vattenvana.


Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Falköpings kommun erbjuder nu en ny tjänst där man kan se vad skattepengarna i kommunen tar vägen.


Flyttstädet kan bli dyrt
Flyttstädet kan bli dyrt
Den första oktober är statistiskt sett den dagen då flest svenskar väljer att flytta. Skaraborgsbygden har därför kollat in vad som gäller när man flyttstädar – och vad man ska se upp lite extra för.


Dags att mäta radon
Dags att mäta radon
Någon gång från och med oktober fram till slutet på april, under det som kallas för eldningssäsongen, är bästa tiden att mäta radon.


Lagar mat som på tv
Lagar mat som på tv
Första säsongen är redan historia, men nu laddar de sex tjejerna än en gång för sin lokala variant av mattävlingen Halv åtta hos mig.


ANNONS
Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Björn Johansson Stf ansvarig utgivare:
Björn Johansson
0511-302 58
bjorn@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se