Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Torsdag 23 oktober 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 56
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 278

Tid för drömmar

En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
En pizza i Milano, efter fototillfället uppäten av Fredrik Andersson.
Det är november och det går inte göra så mycket än att längta bort. Sverige i november, eller december, eller januari, eller februari, eller mars är verkligen inte mycket att ha.

Hade gärna satt mig på första bästa plan ner till Medelhavet.

Italien, Toscana. Det är kvalitet.

Det första jag hade gjort om jag varit där nu hade varit att beställa in en sån pizza som finns på bilden.

Men i kväll blir det ingen pizza. I kväll blir det ännu en jobbig och svettig ishockeymatch i Skara ishall. Det är återigen dags för SIK Oldboys att försöka spela hockey.

En tisdagskväll i Skara ishall i november - det är så långt från Toscana man kan komma.

@ 2013-11-05, kl 14:12 - 2 kommentarer


Jag är med i VM!

Det är inte så ofta jag är med i ett VM, men nu är jag det. Det handlar dock inte om Ishockey-VM eller Triathlon-VM som man kanske kan tro, nej, jag är med i VM i V75!

Jag förstår att ni kanske inte blir så imponerade av det, men då ska jag tala om att det banne mig inte är en lätt tävling. Och vem som helst får inte vara med. Eller förresten, vem försöker jag lura här... Alla som vill får faktiskt vara med.

Om jag får vara med så förstår ni själva att detta knappast kan kallas för världsmästerskap. Och det går inte så bra för mig heller.

Man ska tävla under sex veckor och vi har avverkat en. Jag inledde med två rätt vilket betyder att jag kommer att behöva ett snitt på typ nio rätt under de kommande veckorna för att jag ska kunna vinna.

Det känns om ett tufft uppdrag med tanke på att bara är sju lopp varje gång.

@ 2013-10-31, kl 08:40 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 4

Isen håller på att förberedas. Snart kliver oldboysen ut och gör sönder den.
Isen håller på att förberedas. Snart kliver oldboysen ut och gör sönder den.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Trots alla stormvarningar på måndagskvällen gav sig ett gäng oldboys iväg till Skara ishall för ännu en fight. Och det blåste faktiskt också storm inne i hallen den här kvällen, men det blåste bara åt ett håll.

Det svarta laget hade medvind hela matchen och då förstår ni kanske själva att det var motvind för vitt. För tredje veckan i följd fick vi se en riktig utklassning, vi tror att det blev kanske typ 8-4 till svart till slut.

Svart stormade fram över isen och kom i friläge efter friläge mot en totalt övergiven vit målvakt. Spelarna i det vita laget försökte visserligen spela ishockey, och några av spelarna kan faktiskt åka skridskor, vackert till och med, men ishockey går ju ut på att ta pucken och skjuta den på mål. Helst i mål och inte mot den egna målvakten - men dessa båda fundamentala saker verkar många i det vita laget ha missat. Kanske vore konståkning en aktivitet som skulle passa några av de vita oldboysen bättre?

Förra säsongen rullade det vita laget fram en gammal rostig pansarvagn och körd över svart i match efter match, nu känns laget mest som en trött flakmoped som inte vill starta.

Ta en sådan oldboy som Peter Svensson till exempel, den före detta stjärna i Date ni vet. Förra säsongen petade han in returer och tacklade sönder motståndarna (det sistnämnda utan att märka det själv). Inför den här säsongen valde han att släppa musiken och satsa helhjärtat på oldboys. Än så länge har det gått sådär.

Fredrik Andersson, vita lagets spektakulära och ständigt landslagsaktuella målvakt, har heller inte varit sig lik den här säsongen. Visst, även i den här matchen svarade han för några fenomenala räddningar, men det finns ändå mer att ta av. Är det kanske alla proffsrykten som stör Andersson?

Även den här kvällen överglänstes han klart av Tommy Larsson, som återigen var säkerheten själv. Å andra sidan behövde han inte alltid ingripa, det vita lagets skott hade sällan en sådan fart att pucken skulle ha orkat ta sig över mållinjen.

Kvällens bästa: Det börjar bli tjatigt nu, men det svarta laget var klart bäst. Igen.

Kvällens sämsta: Det börjar bli tjatigt nu, men det vita laget var klart sämst. igen.


@ 2013-10-29, kl 10:40 - 2 kommentarer


Ymer ger oss hopp

Svensk tennis har varit iskall de senaste åren, men kanske är vi på väg in i värmen igen?

Elias Ymer från Skara spelade hem Davis Cup-segern till Sverige i helgen och det är imponerande av en 17-åring.

För oss i Skara har Elias Ymer varit ett känt namn länge, men nu vet nog hela Sverige vem han är. I alla fall de som är någorlunda sportintresserade.

Sverige vann över Danmark, som knappast är en världsmakt i tennisen, och det är alldeles för tidigt att säga att svensk tennis är tillbaka.

Men Ymer ger oss i alla fall lite hopp.

*****

På tal om stora idrottsprestationer - i kväll är det dags för Skara IK Oldboys att spela hockey igen.

Men frågan om det blir av. Det ska ju komma in en storm över oss senare i kväll och det kan vara farligt för oldboysen att ge sig ut i ovädret.

Hockeyveteranerna är ju kända för att ha dåliga knän och då ska man nog helst hålla sig hemma när det blåser hårt ute.

@ 2013-10-28, kl 08:14 - 1 kommentar


Rapport från hockeyns bakgård, del 3

En oldboy och en ismaskin. En helt vanlig tisdag i Skaras islada.
En oldboy och en ismaskin. En helt vanlig tisdag i Skaras islada.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Och det kommer som vanligt att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Efter att det vita laget totalt dominerat förra säsongen ser det ut som att rollerna är omvända den här säsongen. Det är den enda slutsatsen man kan dra efter tisdagskvällens drabbning i Skara ishall.

Svart var överlägset och vann med typ 10-4 eller nåt liknande. Men hur gick detta till undrar ni kanske?

Ja, svart vann till stor del tack vare den nygamla superduon Micke Pitch och Daniel Walette. Man får inte ge dessa grabbar en millimeter på planen för då är det kört - nu fick de hela ishallen av ett generöst och mycket blekt vitt lag.

Det vita laget bjöd på allt och blev fullständigt uppätet av det svarta laget. Herregud, till och med Domare Karlsson såg ut som en ishockeyspelare den här kvällen - det säger allt om vita lagets form just nu.

General Manager Abelsson symboliserade det vita laget på ett bra sätt när han bara ramlade ihop på isen, helt oattackerad. Sen låg han kvar där en bra stund innan han stapplade tillbaka till avbytarbåset.

Dalkarlen Tobias Forslund (vitt) gjorde säsongsdebut men hans insats vill nog alla bara glömma. Förra säsongen var han i alla fall vass första tio minuterna, nu sågs han aldrig till på isen. Han hördes dock som vanligt i omklädningsrummet.

Ett stort frågetecken måste också sättas bakom vita lagets målvakt Fredrik Andersson. Förra säsongen var han rena väggen och enligt flera rykten landslagsaktuell, den här säsongen har han inlett tveksamt.

Visst, han gjorde som vanligt ett par magiska räddningar, men när man sparkar in 1-2-målet i egen bur som Andersson gjorde den här kvällen kan betyget bara bli underkänt.

Tommy Larsson på andra sidan svarade återigen för en felfri insats mellan stolparna.

Larsson och alla andra fick se en spännande oldboysdebut av en gammal storback - Lars Aldén. Aldén är numera golfproffs och det såg stundtals ut som att han trodde att han stod på en green och puttade, men han får säkert ordning på sakerna framöver.

Kvällens bästa: Att slutsignalen kom så att förnedringen tog slut. Det här var spel mot ett mål, Davids kamp mot Goliat, kattens lek med råttan.

Kvällens sämsta: Det vita lagets skytte. Det verkar som att spelarna i det vita laget drabbats om någon form av fobi när det gäller att skjuta pucken på mål.

@ 2013-10-23, kl 13:29 - 5 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 56
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 278

ANNONS
Fackvänligt M gav borgerlig osämja
Fackvänligt M gav borgerlig osämja
Fredrik Reinfeldts omdaning av Moderaterna bidrog till att bromsa Alliansen och bygga in motsättningar som ännu inte är lösta, enligt folkpartiledaren Jan Björklund.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Lyxliv för Kriminalvårdens anställda
Lyxliv för Kriminalvårdens anställda
Lyxhotell och första klass betalas med skattemedel när Kriminalvårdens anställda åker på utvisningsresor.


Gratis medicin till barn nästa år
Gratis medicin till barn nästa år
För barn under 18 år blir receptbelagd medicin gratis från den 1 juli nästa år.


Vill ha ut 25 år gammal lön från Skara kommun
Vill ha ut 25 år gammal lön från Skara kommun
En tidigare anställd i Skara kommun vill ha ut den lön som hon glömde att hämta för 25 år sedan.


Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler utländska studenter på högskolan i Skövde
Fler internationella studenter söker sig till Högskolan i Skövde.


Djurvården skriker efter arbetskraft
Djurvården skriker efter arbetskraft
Sverige behöver utbilda fler veterinärer, anser branschorganisationen Svensk djursjukvård.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Regeringen lägger fram...
Försvaret: Fortsatt hög...
Trängselskatt kvar i Gö...
Utbildning på Högskolan...
Stora brister i sköters...
Ubåtsjakten i skärgårde...
Fackvänligt M gav borge...
Luftavfuktare återkalla...
Jas-plan flög lågt - mi...
Bandyn inför bronsmatch

Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Fler besökare men färre båtar på Göta Kanal
Antalet fritidsbåtar som besöker Göta kanal har minskat med cirka 11 procent, enligt kanalbolagets statistik för årets säsong.


Dags att fimpa på busshållplatsen
Dags att fimpa på busshållplatsen
Lekplatser, uteserveringar och busshållplatser ska bli rökfria zoner, föreslår Folkhälsomyndigheten.


Nu finns lungmask även hos katt
Nu finns lungmask även hos katt
Lungmask har för första gången påvisats hos katt.


Vattenvana ger trygghet för barn
Vattenvana ger trygghet för barn
Även småbarn som inte kan simma har nytta av att vara vattenvana.


Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Ny tjänst visar vad skattepengarna går till
Falköpings kommun erbjuder nu en ny tjänst där man kan se vad skattepengarna i kommunen tar vägen.


Flyttstädet kan bli dyrt
Flyttstädet kan bli dyrt
Den första oktober är statistiskt sett den dagen då flest svenskar väljer att flytta. Skaraborgsbygden har därför kollat in vad som gäller när man flyttstädar – och vad man ska se upp lite extra för.


Dags att mäta radon
Dags att mäta radon
Någon gång från och med oktober fram till slutet på april, under det som kallas för eldningssäsongen, är bästa tiden att mäta radon.


Lagar mat som på tv
Lagar mat som på tv
Första säsongen är redan historia, men nu laddar de sex tjejerna än en gång för sin lokala variant av mattävlingen Halv åtta hos mig.


ANNONS
Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Björn Johansson Stf ansvarig utgivare:
Björn Johansson
0511-302 58
bjorn@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se