Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Lördag 29 augusti 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 67
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 332

Rapport från hockeyns bakgård, del 19

Det råder alltid en öde och kuslig stämning i ishallen när oldboysen spelar håkky.
Det råder alltid en öde och kuslig stämning i ishallen när oldboysen spelar håkky.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Säsongen är inne på upploppet och snart är det dags för en efterlängtad och välbehövlig målgång. Det är mycket tydligt att oldboysen spelar på övertid och krafterna tog slut för länge sedan. Nu är det enbart lidande och det är en tragisk syn när veteranerna använder klubban som stöd när dom släpar sig fram över isen.

Några har till och med utrustat sig med isdubbar i händelse av att man faller ihop och inte orkar resa sig igen. Tyvärr kan man inte lita på lagkamraternas hjälp eftersom dom har fullt upp med sig själva.

Tröttast är tveklöst det svarta laget. Återigen stannade många av lagets spelare hemma i tv-soffan och lämnade sina lagkamrater i sticket. Det gnälldes både högt och lågt och spelarna i svart klagade på orättvisa lag och allt annat och om en utomstående person tittat in hos oldboysen hade denne utan tvekan trott att han eller hon hamnat på ett dagis och inte på en plats där vuxna samlats.

Värst och gnälligast var General Manager Abelsson, som sedan en tid tillbaka återfinns just i svart. Han tyckte jättesynd om sig själv för att han återigen tvingats konstatera att hans lag förlorade. För det var precis vad som hände. Det var visserligen ganska jämnt inledningsvis, men mot slutet kunde vita laget glida ifrån till bekväm seger. Det blev typ 13-7 till slut.

Så här är det: om Abelsson hade försökt lite mer på isen så kanske hans lag hade vunnit någon gång. Men Abelsson vill inte riskera att få en svettdroppe i ansiktet och han undviker alla tuffa situationer ute på isen. Han är den ishockeyspelaren i världen som är mest rädd om sin frisyr. Inget får förstöra den. Dom blekta slingorna ska ligga lika orörda efter matchen som dom gjorde innan. Vi misstänker att Abelsson tagit ut det där mjuka och fluffiga skyddet som finns i hjälmen för att det riskerar att förstöra hans frisyr, och kanske är det därför som han undviker trubbel på isen?

Men det fanns dom som försökte i det svarta laget. Tommy Packalen har flugit under radarn länge och varit osynlig, men den här tisdagen vaknade han på rätt sida och kämpade in flera mål bakom en givmild Fredrik Andersson i det vita målet.

Virvelvinden Johan Tell och målvakten Super-Tommy gjorde sitt jobb den här kvällen. Men Domare Karlsson verkade tro att han bara var domare under matchen, klubban använde han i alla fall inte. Inte ens för att haka sig fast vid en snabbare motståndare, vilket brukar vara Domare Karlssons vanliga taktik.

Vita laget då? Ja, det var väl mest en dag på jobbet för det gänget. Det handlade också om att erbjuda en axel där dom svarta spelarna kunde gråta ut på - oftast skedde detta genom en välriktad och omtänksam tackling mot motståndarnas ansikten.

Kvällens bästa: Att säsongen snart är slut. Oldboysens bränsle har tagit slut och det finns inget nytt att fylla på med. En match återstår.

Kvällens sämsta: Att säsongen snart är slut. Hur ska dom dåligt tränade oldboysen få motion efter att den sista slutsignalen ljudit? Att sitta vid grillen och dricka öl hela sommaren är inte bra för konditionen. Fråga bara Svarte Petter. Han vet precis hur det är.


@ 2014-03-12, kl 11:15 - 0 kommentarer


Felbalanserad

Snart är säsongen i gång.
Snart är säsongen i gång.
Det är verkligen dags att börja förberedelserna inför årets triathlonsäsong. Känner att det finns väldigt mycket att förbättra i nuläget men från och med nu är det inget annat än hårdkörning som gäller.

Simningen, cyklingen och löpningen. Allt kan - och ska - bli bättre.

Jag är visserligen rätt gammal nu men min "karriär" som triathlet är färsk, så det har funnits ganska många buggar i mitt träningssystem hittills och dessa måste nu rättas till.

Bland annat har jag kört alldeles för mycket och enformig simträning. Jag har crawlat längd efter längd efter längd och förr eller senare tar det stopp. Jag borde givetvis ha varierat simningen betydligt mer och inte kört samma simsätt hela tiden.

Detta har resulterat i en ond axel. Något som tydligen inte är ovanligt när man sätter i gång och tränar frisim. Därför var jag under måndagen på besök hos kiropraktorn - som snart konstaterade att jag är något felbalanserad i min högeraxel, ett ganska vanligt problem det också, tydligen.

Jag är alltså snedaxlad, och jag som alltid trott att jag är bredaxlad...

Med hjälp av lite olika övningar ska axeln dock bli återställd inom kort.

Följdfrågan är självklar: hur många puckar släppte jag in bakom mig på grund av mina sneda axlar under min hockeykarriär? Säkert en hel del, och därmed har vi fått en förklaring till en stor del av alla enkla mål jag släppte in.

Exakt hur sneda axlarna är får vi besked om i kväll. Då är det dags för ännu en "hockeymatch" med SIK Oldboys.
@ 2014-03-11, kl 10:55 - 0 kommentarer


Word
@ 2014-03-10, kl 13:13 - 0 kommentarer


Myter om träning

Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
SVT:s eminenta Vetenskapens värld tog nyligen upp ämnet träning och allt som har med det att göra.

Mycket intressant. Det finns att se på SVT Play. Om du gillar träning tycker jag verkligen att du ska se det, och om du inte gillar träning och tycker att det är det tråkigaste som finns, kräver jag nästan att du ser det.

Bland annat så slår programmet hål på en del av de myter som finns när det gäller träning. Som att man måste äta direkt efter ett träningspass, det har man ju hört i evigheter. Om man inte äter inom en halvtimme så passet värdelöst, och till och med skadligt.

De experter som Vetenskapens värld talat med säger att det i själva verket är tvärtom. Om man till exempel tränar för att gå ner i vikt ska man inte äta en massa energikakor eller hälla i sig sportdryck, det får i stället motsatt effekt.

Som vanligt kommer det nya undersökningar och forskningsresultat hela tiden, och det är svårt att veta vad man ska tro på, men det känns som att Vetenskapens värld har lite tyngd när de presenterar sina saker.

Trevlig träningshelg!@ 2014-03-07, kl 11:27 - 3 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 18

Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Den här tisdagen var som bekant fettisdagen och då äts det ju enorma mängder semlor. Oldboysen ville naturligtvis inte vara sämre och dom hungriga men långt ifrån undernärda spelarna sågs köa utanför bagerierna redan från morgonen på tisdagen.

Det märktes dock inte på tempot när matchen drog igång, det här kan ha varit den mest fartfyllda matchinledning vi sett. Men efter tio minuter gjorde all vispad grädde sig påmind och samtliga oldboys föll in i någon slags gräddkoma. Det höga tempot ersattes av slowmotionhockey. Allt återgick till det vanliga med andra ord.

Att det inte blev någon kamp kan också förklaras med att vita laget även den här kvällen var överlägset. Redan efter 14 sekunder small det bakom Super-Tommy i svarta lagets mål. Det var vita lagets nyförvärv, bandygolfaren Jonas Stern, som slog till direkt i debuten.

Domare Karlsson försökte döma bort målet och han signalerade direkt att han skulle ha telefonkonferens med måldomaren. Men när han ringde till måldomarbåset fick han inget svar, mest beroende på att båset var tomt eftersom olboysen inte lyckats hitta någon målexpert som vill sitta i hallen och frysa varje tisdagskväll, och målet blev till slut godkänt.

Det här rekordtidiga målet tacklade omkull hela det svarta laget och efter det orkade ingen i laget resa sig. Målen trillade in bakom Super-Tommy i en jämn och stabil takt. Det blev typ 17-6 till det vita laget. Det var svårt att hålla koll på alla målen till slut.

Att det blev så här stora siffror var lite överraskande. Svart var kraftigt förstärkt av virvelvinden Super-Sam, som de senaste två matcherna spelat i vitt. Nu klev han över för att förstärka det svarta laget och tillsammans med Micke Pitch bildade han en på förhand fruktad duo.

Men resultatet blev inte riktigt vad alla hade tänkt sig. Super-Sam dribblade sig som vanligt förbi alla motståndare men när han fintat bort den sista vita utespelaren fanns ett hinder kvar. För där stod han, som ett oöverstigligt berg, som en enda stor vägg - som ett ointagligt fort. Ja just det, vi pratar om vita lagets målvakt Fredrik Andersson. Detta var en 90 minuter lång lektion i ämnet målvaktsspel.

Vita lagets Kristoffer Pettersson såg lite seg ut på isen. Igen. Men det finns en förklaring. Enligt mycket säkra källor har Kristoffer komponerat en alldeles egen kebabsås som han och brodern Svarte Petter gärna häller i sig. Varje dag och i stora mängder. Bröderna tror säkert att såsen fungerar på samma sätt som Bamses dunderhonung men alla som sett brorsorna kan konstatera att detta snarare är någon form av bromsmedicin. Deras tempo har nämligen bara blivit sämre ju längre in på säsongen vi kommer.

Kvällens bästa: "Bullen" Andersson visade upp en imponerande akrobatik när han baklängesåkande och helt oattackerad i mittzon plötsligt lättade från isen och flög säkert tre meter rakt bakåt. Under flygturen gjorde han någon form av volt och landade till slut på sin hockeyrumpa. Vackert. Ingen konståkare i världen skulle kunna lyckas med detta nummer och poängen kan bara bli högsta möjliga, 10.

Kvällens sämsta: Frånvaron. Många oldboys saknas och snart kopplas "Efterlyst" in. Var är en sån som Tobias Forslund? Och Svarte Petter? Båda befinner sig troligtvis på någon av Sveriges alla pizzerior.

@ 2014-03-05, kl 09:05 - 0 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 67
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 332

ANNONS
Bra sommar för besöksnäring
Bra sommar för besöksnäring
Det går bra för besöksnäringen i Västsverige. Besöken på hotell, stugbyar och vandrarhem ökade mest i hela landet under juni månad.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Regionen lägger ner fyra gymnasieskolor
Regionen lägger ner fyra gymnasieskolor
Lägg ner gymnasieutbildningen vid fyra av regionens sex naturbruksskolor.


Amanda från Skara leder kyrkans unga
Amanda från Skara leder kyrkans unga
Amanda Carlshamre från Skara fortsätter leda Svenska Kyrkans unga.


Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Att förlora en nära anhörig vänder upp och ned på det mesta.

Lotta Karlsson förlorade sin mamma för två år sedan och kände att hon höll på att ”gå sönder”.
Sorgen blev lättare att bära när hon fick kontakt med den så kallade sorggruppen som sjukhusprästen vid KSS bjöd in till.


Äng istället för gräsmatta
Äng istället för gräsmatta
80 procent av alla grönytor i Sveriges kommuner består av gräsmattor, från privata villaträdgårdar till kommunala parker.

Ett forskningsprojekt vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, studerar nu alternativ till gräsmattorna.
Exempelvis blomsterängar och gräsfria gräsmattor.


Nu blir vi taltidning
Nu blir vi taltidning
Nu breddar Skaraborgsbygden sin fredagsmeny genom att erbjuda våra prenumeranter papperstidningen som taltidning.


Allt färre heltids-jordbruk
Allt färre heltids-jordbruk
Av Sveriges runt 67 000 jordbruksföretag är 16 000 företag, 25 procent, så stora att de kräver en arbetsinsats motsvarande minst en heltid.

Det är en halvering på 30 år. Det redovisar idag Jordbruksverket.


Först polisrollen – sedan känslorna
Först polisrollen – sedan känslorna
Mordet på Lisa Holm har skakat om ett helt land. Att söka efter en ung människa som har försvunnit är oerhört psykiskt påfrestande.
- Att hitta henne död är ännu värre, säger Rose-Marie Polzer, polis i ingripandeverksamhet i Lidköping.


Ekologisk areal ökar inte
Ekologisk areal ökar inte
2014 brukades knappt 17 procent av Sveriges jordbruksmark, eller 502 200 hektar, med ekologiska produktionsmetoder.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

SD-ledare kräver folkom...
Ymer klar för US Open
Rasar mot postens ändra...
Personutredning klar om...
Skaraidyllen rämnar i R...
25 försvunna barn – hur...
Axevallahäst slog nytt...
Stora störningar i tågt...
Elias Ymer en match frå...
Slår larm om nyanländas...

Världens längsta textil i Gullspång
Världens längsta textil i Gullspång
I sommar finns chansen att se världens längsta textila bildberättelse, på Ribbingsfors herrgård i Gullspång, om Röde Orms äventyr


Antikrundan till Läckö slott i sommar
Antikrundan till Läckö slott i sommar
SVT:s program Antikrundan kommer till Läckö slott i sommar.


Uppgraderat soldatregister
Uppgraderat soldatregister
I över 31 år har Centrala Soldatregistret hjälpt släkt- och hembygdsforskare med uppgifter om soldater och båtsmän som de hittat bland sina anor.


Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Det är 30 år sedan Bert Ivarsson stod för en arkeologisk sensation. Det var då han från traktorn fick syn på vad han trodde var ett ”lôck”, men som visade sig vara resterna av 18 bronsålderssköldar.


"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
Nämndens ordförande Gunilla Druve-Jansson (C) försvarar beslutet att flytta psykiatrin till Falköping.


"Regionen sviker Falköping"
"Regionen sviker Falköping"
Falköpings kommunalråd Conny Johansson (S) kräver att regionen kompenserar kommunen.


Stora skolor lockar
Stora skolor lockar
Fyra gymnasieprogram inom Gymnasium Skaraborg startar inte i höst, till följd av lågt antal sökande.


Urban är första talman från Skaraborg
Urban är första talman från Skaraborg
Sedan september har Mariestadsbon Urban Ahlin (S) varit Sveriges talman. Aldrig tidigare har en skaraborgare haft detta uppdrag.


Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Simulatorer kan i framtiden bli ett viktigt inslag i utbildningen på Sötåsens naturbruksskola, Töreboda.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


ANNONS
Mediekompass Skaraborg
Mediekompass Skaraborg
Skaraborgsbygden är en del av Mediekompass Skaraborg, vars uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier och dagstidningar.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se