Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Lördag 10 oktober 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 69
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 341

Tre matcher du absolut inte får missa


OS i all ära, i juni är det dags för det absolut största och mest intressanta mästerskapet av alla: Fotbolls-VM.

Det finns inget annat mästerskap som slår det. Jag blir alldeles yr när jag tittar på spelschemat - jag vill se allt!

Det kommer ju knappast att ske men jag har redan nu valt ut tre gruppspelsmatcher som jag inte kommer att missa. Jag kräver att ni ser dom också.

Anteckna följande datum i era kalendrar, smarta telefoner eller vad ni nu använder för att komma ihåg saker:

13 juni: Spanien - Holland
Är världsmästarna Spanien lika bra den här gången? Jag vet inte. Men svaret kommer i matchen mot Holland. Ett tufft test för Spanien.

14 juni: England - Italien
Jag har aldrig gillat Englands landslag, helt enkelt för att det är fotbollsvärldens mest överskattade landslag. Italien kommer att visa England och hela världen hur fotboll ska spelas.

16 juni: Tyskland - Portugal
Har inte mycket till övers för Tyskland heller om jag ska vara ärlig. Men man måste bli imponerad av tyskarna. Det är en grym lagmaskin. Men Portugal har Ronaldo. Spännande.


@ 2014-04-10, kl 15:20 - 0 kommentarer


JUST NU: Jag har precis insett att US Masters spelas den här veckan - och att den sänds i SVT!


@ 2014-04-07, kl 16:09 - 2 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, Slutrapporten

Oldboysen känner sig alltid välkomna och uppskattade när dom kommer till ishallen. Detta är en vanlig hälsning från vaktmästaren.
Oldboysen känner sig alltid välkomna och uppskattade när dom kommer till ishallen. Detta är en vanlig hälsning från vaktmästaren.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Säsongen är äntligen över för Skara IK Oldboys och dom gamla och slitna veteranerna kan stanna hemma framöver och titta på sina favoritprogram på tv. Det känns som en passande och lagom utmanande aktivitet för oldboysen.

Men det känns som att vi vill försöka sammanfatta säsongen på något sätt och hitta dom få ljusglimtar som varit under den långa och stränga hockeyvintern.

Så varsågoda, här kommer säsongens...

... lag.
Rapport från hockeyns bakgård har bevakat 20 matcher under säsongen. En har slutat oavgjort, svarta har vunnit fem och det vita laget har segrat 14 gånger. Tabellen ljuger aldrig - det vita laget har varit bäst. Den här säsongen också.

... skridskor.
Big Jims skridskor har stått i vägen för många puckar och eventuella mål den här säsongen. Det räcker oftast att Big Jim ställer sig framför det egna vita målet så drar sig puckarna dit.

... ta-emot-den-här-passningen-om-du-kan.
Göteborgarn Hallbäck slet sig loss på vänsterkanten under en match och var på väg att bli fri. Domare Karlsson, som för en gångs skull hade pucken, såg detta och skulle bara leverera passningen till Göteborgarn. Inga hinder fanns i vägen och egentligen skulle inte detta kunna misslyckas. Men i stället för att passa Göteborgarn skickade Domare Karlsson pucken rakt upp i ishallens ventilationssystem. Enligt uppgift ramlade pucken en stund senare ner på ett av stans äldreboenden och träffade en annan åldring i huvudet.

... vart tog han vägen?
Tobias Forslund gjorde några hyfsade insatser på isen under 90-talet, och vid ett par tillfällen har han orkat sig ner till ishallen den här säsongen. Insatserna på isen ska vi dock inte prata alltför mycket om. Forslund har haft förtvivlat svårt att ta sig fram på isen. De få gånger han han varit med.

... Micke Pitch.
Ja, det kan bara bli Micke Pitch himself. Kommentarer är överflödiga.

... ståkkhålmare.
Oldboysen är ju rätt bonniga, det måste man erkänna. Därför har det känts bra att Stockholmaren Gunnar varit med den här säsongen, han har liksom höjt nivån på snacket. Stockholmaren Gunnar har bidragit med ett skööönt tugg i omkleeedningsrummet, typ. Hajjar ni?

... nolla.
Vita lagets suveräna men samtidigt otroligt ödmjuka målvakt Fredrik Andersson bestämde sig en tisdag mitt under säsongen att det var dags att hålla nollan. Och då blev det givetvis så. Andersson svarade för en helt och hållet felfri insats. Svarta laget åkte alltså runt i en timme och sköt och sköt utan att göra mål på Andersson. Magiskt.

... vart tog han vägen 2?
Legenden Lars "Löda" Ottosson har varit ett givet inslag i oldboys de senaste säsongerna. Men en kväll i december, efter ännu en förlust, tog han av sig målvaktsutrustningen och stegade ut ur omklädningsrummet för att sedan aldrig återvända. Vad hände med "Löda"? Var är han nu? Har någon därute sett honom? Han är ju egentligen den enda riktiga gubben så han får gärna komma tillbaka. Ingen kan skälla som "Löda" och om det är några som behöver skällas ut i alla fall en gång i veckan så är det oldboysen.

... geting.
Johan Tell är en tuff motståndare som alltid ger det vita försvaret fullt upp. På isen påminner Tell mycket om en arg och enveten geting som håller på och surrar runt och som aldrig ger sig. Man försöker vifta bort den men det går inte, och den är aldrig still så det går inte att klappa till den heller. Om Tell är en jobbig geting på isen så är det tvärtom utanför, en trevligare oldboy får man leta efter.

... orienterare.
Tommy Höög gjorde sen säsongsdebut, mest beroende på att han ville avsluta orienteringssäsongen först. Höög tog med sig karta och kompas ut på isen och han hittade minst lika bra där som i skogen.

... domare.
Domare Karlsson var reserv till reservdomarna under OS i Turin och det är något som han lever på än. Ingen annan oldboy har såna meriter och därför har Domare Karlsson alltid det sista ordet om det blir en diskussion. Domare Karlsson har fortfarande kvar sina OS-reservbyxor och dom spelar han i varje match. Han har dessutom sparat laguppställningen till den match han var reserv i och den visar han gärna när det blir lite hetsigt, bara för att visa sin makt liksom. Samtidigt är det ju lite pinsamt att den som hakar och slår allra mest med klubben är just Domare Karlsson. Men så länge han har sina OS-byxor på sig vågar ingen kritisera honom.

... datanörd.
Mitt i säsongen infördes ett nytt anmälningssystem där olboysen via internet kunde anmäla om dom hade för avsikt att komma till nästa match. Peter Cederqvist, den gamle dribblaren, anmälde sig genast när han fick en förfrågan via mail. Det var bara det att han inte hade tänkt vara med, och vi har fortfarande inte fått någon förklaring till vad "Ceder" trodde att han svarade på när han bockade i rutan "JA" på den tydliga frågan om han tänkte komma eller ej. Detta fick till följd att "Ceder" och några fler oldboys anmäldes till PRO:s egen datakurs.

... materialspelare.
Göteborgarn Hallbäck ser verkligen ut som ett proffs på isen och om ishockey hade varit en bedömningssport så hade Göteborgarn fått högsta betyg. Det är hypermoderna klubbor, välputsat visir och uppblåsbara väskor - allt inköpt i Chicago, Illinois. Tyvärr håller hans ljumskar inte samma klass och han har vid flera tillfällen tvingats tacka nej till spel på grund av "lower body injury".

... sömntuta.
Kristoffer Pettersson är en trött oldboy. Han är till och med så trött att han en gång helt plötsligt somnade ute på isen, mitt under matchen. Men han studsade upp igen när den tunga hockeyrumpan slog i isen och Pettersson kunde fullfölja matchen. Efter det fick Pettersson sittförbud i båset. Risken att han ska somna om han sätter sig ned är hundra procent, därför kommer han alltid att få stå upp när han vilar ut i båset.

... frågetecken.
Man brukar prata om att den andra säsongen alltid är svårare. Och att det verkligen också är så har Peter Bergsten visat den här säsongen. Den gamle fotbollsmåltjuven slog igenom med dunder och brak förra säsongen och snubblade in många returer. Men den här säsongen har det varit jobbigt, trots att han slipat skridskorna inför varje match. Känner vi Bergsten rätt kommer han säkert att träna stenhårt i sommar för att komma ordentligt förberedd inför nästa säsong.

... singer/songwriter.
Inför den här säsongen lämnade Peter Svensson bandet Date och livet ute på musikvägarna för att satsa helhjärtat på oldboyshockeyn. Var det ett klokt beslut? Det vet bara Peter. Det här är en svårläst oldboy. Han ser harmlös ut på isen och han lurar många med sitt trevliga sätt, men är han verkligen så snäll och ofarlig som han verkar? Nja, ett elakt ärr strax under ögat avslöjar att Peter troligtvis är en riktig hockeybuse. Ärret, som han fick i samband med en match i vinter, kunde dock varit ännu större. "Löda" erbjöd sig nämligen att sy ihop såret med hjälp av sina skitiga skridskosnören men som tur var fanns det kloka människor i närheten som stoppade honom. I stället blev det avfärd till närmaste sjukhus.

... Svarte Petter.
Stefan Pettersson var tydligen lovande i slutet av 70-talet men det var ju ett tag sedan. När man ser honom i dag kan man omöjligt tro att är samma person som dribblade bort alla i TV-pucken på den tiden. Vad har hänt? Och hur kan det bli såhär illa?

... flygtur.
"Bullen" Andersson visade sina akrobatiska kvaliteter när han baklängesåkande och helt oattackerad plötsligt lättade från isen och flög bakåt, säkert tre meter. Eftersom han landade på hockeyrumpan så blev fallet mjukt och "Bullen" kunde resa sig snabbt. Den volt han gjorde när han flög bakåt kan ingen konståkare i världen göra om. En solklar tiopoängare.

... golfproffs.
Lars Aldén gillar att svinga runt med sin golfklubba, och han är faktiskt lika precis i sina passningar på isen som han är i sina puttar på greenen. En stabil back. De få gånger han varit bortspelad har hans målvakt Fredrik Andersson räddat honom.

... pucktransportör.
Jonas Gustavsson gillar att hålla i pucken. Han är dessutom väldigt bra på det. Här pratar vi om Domare Karlssons raka motsats. När Jonas tar pucken ska det mycket till för att han ska tappa bort den och flera av spelarna i det svarta laget kommer att ha yrsel långt fram i sommar efter Gustavssons alla dribblingar. En spelare som alla vill ha i sitt lag. Det blev faktiskt nästan slagsmål under ett tillfälle på slutet av säsongen när Jonas var på väg att byta lag för en match. Alla ville ha Jonas - ingen ville möta honom.

... mest övergivna.
Super-Tommy hade en tuff uppgift som målvakt i det svarta laget. För det mesta fick han stå där helt själv när hans lagkamrater hade förvirrat sig bort någonstans. Super-Tommy har stått på huvudet flera gånger i sina desperat försök att freda sitt mål.

... mammabyxor.
Vita lagets stabila målvakt Fredrik Andersson svarade för en gångs skull för en mycket svag insats i en av höstens matcher. Men det fanns en väldigt bra förklaring till de insläppta målen den gången: Andersson hade nämligen drabbats av ett allvarligt materialfel och tvingades spela i sin sambos mammabyxor. Dom var pösiga och gjorda i ett mycket fint och lent material, men ishockey är ju en hård och tuff machosport och då ska man inte ha mammabyxor på sig, hur sköna dom än är.

... vinnare av hederspriset.
General Manager Abelsson är oldboysens ledare och den som håller i trådarna. Eller ja, han skickar ut ett mail då och då. Det är det hela. Men samtidigt måste vi lyfta fram vår General Manager och tacka honom för att han håller i dom tunna och svaga trådarna som håller upp detta så kallade lag. Om han inte hade gjort det skulle det nog aldrig bli något spel. På isen är han dock inte lika stabil. Om ishockey hade gått ut på att prata så hade Abelsson varit tongivande i landslaget. Men ishockey handlar om att svettas och att vara orädd - inget av detta passar Abelsson.


Nu är säsongen över. Nu väntar ett långt och livsnödvändigt sommaruppehåll för oldboysen.


@ 2014-04-03, kl 13:28 - 0 kommentarer


I morse var Skb:s brevlåda som vanligt full av beundrarbrev. Tack kära läsare - jag älskar er också!


@ 2014-04-01, kl 07:46 - 6 kommentarer


Bollen är rund - så slutar Allsvenskan 2014

Dags för avspark!
Dags för avspark!
I helgen drar den igång, snedsparkarnas och felpassningarnas liga: Fotbollsallsvenskan.

Den är rankad som en av de sämsta i Europa och alla som har sett en allsvensk match förstår varför.

Kvaliteten är verkligen inte bra - men spänningen går inte att klaga på och få ligor i världen har lika många potentiella guldlag. Det känns som att vem som helst kan vinna.

Dock inte i år. Jag har en vinnare.

Så här slutar Allsvenskan 2014:

1) AIK
2) IFK Göteborg
3) Malmö FF
4) Kalmar FF
5) Helsingborg
6) Elfsborg
7) Djurgården
8) Häcken
9) IFK Norrköping
10) Åtvidaberg
11) Örebro
12) Gefle
13) BP
14) Halmstad
15) Mjällby
16) Falkenberg

Varför vinner AIK? AIK har för en gångs skull lite stabilitet och har värvat dom spelarna klubben ville ha. Och blivit av med dom som klubben inte ville ha kvar.
@ 2014-03-27, kl 15:35 - 0 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 69
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 341

ANNONS
Nu öppnas landsbygdsstöden
Nu öppnas landsbygdsstöden
Under hösten öppnar stöden succsesivt i landsbygdsprogrammet och lokalt ledd utveckling.

Sverige är ett av de länder inom EU som är på gång med att öppna stöden.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Västtrafik satsar på fler reflexsnurror
Västtrafik satsar på fler reflexsnurror
Västtrafik sätter upp ytterligare 60 reflexsnurror på hållplatser runtom i Skaraborg.


Färre klarar körkortsproven
Färre klarar körkortsproven
Allt färre klarar att på första försöket ta körkort för personbil.


Inga gratisåk i Töreboda
Nej, det blir inget gratisåkande med kollektivtrafiken i Töreboda.

Ett års väntetid till folktandvården
Ett års väntetid till folktandvården
För två år sedan slutade tre tandläkare vid folktandvården i Skara. Kliniken har fortfarande inte lyckats rekrytera tre nya.


Gymnasieskolor utreds
Gymnasieskolor utreds
Nu ska Skaraborgs gymnasieskolor utredas.


Färre KAVA-platser på Skövde sjukhus
Det blir troligen färre vårdplatser på kirurgiska akutvårdsavdelningen i Skövde.

Inget veteranmonument i Skövde
Det tycks inte bli något monument över svenska veteran-soldater som, på fredsbevarande uppdrag, stridit i andra länder.

Bra sommar för besöksnäring
Bra sommar för besöksnäring
Det går bra för besöksnäringen i Västsverige. Besöken på hotell, stugbyar och vandrarhem ökade mest i hela landet under juni månad.


Regionen lägger ner fyra gymnasieskolor
Regionen lägger ner fyra gymnasieskolor
Lägg ner gymnasieutbildningen vid fyra av regionens sex naturbruksskolor.


Nu blir vi taltidning
Nu blir vi taltidning
Nu breddar Skaraborgsbygden sin fredagsmeny genom att erbjuda våra prenumeranter papperstidningen som taltidning.


Amanda från Skara leder kyrkans unga
Amanda från Skara leder kyrkans unga
Amanda Carlshamre från Skara fortsätter leda Svenska Kyrkans unga.


Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Att förlora en nära anhörig vänder upp och ned på det mesta.

Lotta Karlsson förlorade sin mamma för två år sedan och kände att hon höll på att ”gå sönder”.
Sorgen blev lättare att bära när hon fick kontakt med den så kallade sorggruppen som sjukhusprästen vid KSS bjöd in till.


Äng istället för gräsmatta
Äng istället för gräsmatta
80 procent av alla grönytor i Sveriges kommuner består av gräsmattor, från privata villaträdgårdar till kommunala parker.

Ett forskningsprojekt vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, studerar nu alternativ till gräsmattorna.
Exempelvis blomsterängar och gräsfria gräsmattor.


Allt färre heltids-jordbruk
Allt färre heltids-jordbruk
Av Sveriges runt 67 000 jordbruksföretag är 16 000 företag, 25 procent, så stora att de kräver en arbetsinsats motsvarande minst en heltid.

Det är en halvering på 30 år. Det redovisar idag Jordbruksverket.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Regeringen skyndar på a...
"Vad gör regeringen för...
Nu öppnas landsbygdsstöden
150 utländska läkare ti...
Dammägare slipper inte...
Elisa på en ny scen
Dryga böter för golfbil...
Dokumenterar idrottens...
Smutsiga pengar i städb...
Polis frias för ofredande

Ingen ny begravningsmetod
Töreboda församling avbryter förhandlingarna med Promessa Organic International AB.

Naturbruksskolornas framtid klar
Naturbruksskolornas framtid klar
På tisdagen fattades beslutet att naturbruksskolorna Uddetorp, Svenljunga och Sötåsen blir kvar.


Uppgraderat soldatregister
Uppgraderat soldatregister
I över 31 år har Centrala Soldatregistret hjälpt släkt- och hembygdsforskare med uppgifter om soldater och båtsmän som de hittat bland sina anor.


Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Det är 30 år sedan Bert Ivarsson stod för en arkeologisk sensation. Det var då han från traktorn fick syn på vad han trodde var ett ”lôck”, men som visade sig vara resterna av 18 bronsålderssköldar.


"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
Nämndens ordförande Gunilla Druve-Jansson (C) försvarar beslutet att flytta psykiatrin till Falköping.


"Regionen sviker Falköping"
"Regionen sviker Falköping"
Falköpings kommunalråd Conny Johansson (S) kräver att regionen kompenserar kommunen.


Urban är första talman från Skaraborg
Urban är första talman från Skaraborg
Sedan september har Mariestadsbon Urban Ahlin (S) varit Sveriges talman. Aldrig tidigare har en skaraborgare haft detta uppdrag.


Skövdebo leder nya Ungsvenskar
Sverigedemokraterna har utsett Skövdebon Tobias Andersson att leda sitt nytt ungdomsförbund.

Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Simulatorer kan i framtiden bli ett viktigt inslag i utbildningen på Sötåsens naturbruksskola, Töreboda.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


ANNONS
Mediekompass Skaraborg
Mediekompass Skaraborg
Skaraborgsbygden är en del av Mediekompass Skaraborg, vars uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier och dagstidningar.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se