Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Lördag 23 maj 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 326

Äntligen fredag!

Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Det är väl knappast någon om missat att Melodifestivalen är i Lidköping den här veckan. I onsdags var det pressvisning och hela bygget, nästan i alla fall, fick inspekteras av oss murvlar.

Det var många stolar, 13 500 meter kablar och jag vet inte hur många knappar och maskiner och jag säger bara att det är tur att det inte är jag som är ansvarig för kabeldragningen.

Då hade det nog skitit sig - rejält.

*****

I går var äldsta dottern på sin första tennisträning. Hon tyckte att det var roligt och vill prova även nästa vecka, och det gör mig glad.

Jag vill verkligen inte lägga nån press på henne så här i början av karriären, verkligen inte, men det är klart att pappa gärna flyttar till Monaco, Rom eller nåt annat varmt och tennisvänlig ställe så snart som möjligt...

*****

I morgon är det dags för omgång två av Tips-SM. Det gick inget vidare i första omgången men det är helt enligt min plan, detta är ett taktiskt spel.

Känns dock som att det är dags att spänna musklerna lite nu och sätta sig i respekt. 13 rätt är helt klart nåbart.

Trevlig helg!

@ 2014-02-28, kl 09:02 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 17

Puckar, puckar, puckar. Det är livet för oldboysen det.
Puckar, puckar, puckar. Det är livet för oldboysen det.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Det svenska ishockeylandslaget drabbades ju av dopingskandal inför OS-finalen och hela ishockeyvärlden har skakats om ordentligt, allt på grund av lite nässpray eller vad det nu var. Men tänk om oldboysen skulle genomföra dom här testerna? Vad skulle inte hittas då? Kan man mäta bitterhet med hjälp av ett blodtest?

Framför allt skulle man hitta alla möjliga åldersrelaterade preparat. För att överhuvudtaget ta sig igenom en vanlig dag måste veteraner ha hjälp, på alla sätt. Oldboysen har utan resultat försökt tackla sig fram i alla möjliga vårdköer i jakten på ett någorlunda hälsosamt liv.

Egentligen skulle matcherna spelats på måndagskvällar, men eftersom SVT:s program Fråga doktorn sänds då fick man helt enkelt ändra tid. Oldboysen vill för allt i livet inte missa Fråga doktorn, men trots att dom ringt och ringt har ingen ännu lyckats ta sig ända fram till direktsändningen för att där få ställa sina frågor till doktorn. Rykten säger att SVT ledsnat på alla inbillningssjuka oldboys som ringer och slår ut SVT:s telefonväxlar varje gång och nu har man helt enkelt spärrat veteranernas telefonnummer.

Just den här veckan hade spelarna dock behövt tala med medicinsk expertis eftersom den ordinarie matchtiden utökats. Den här tisdagskvällen kämpade oldboysen sig igenom en och halv timmes match, jämfört med en timme som är den normala speltiden. Räddningstjänsten hade förvarnats men behövde aldrig rycka ut. Alla tog sig i mål, några få gjorde det med stil, men för den stora massan var det med nöd och näppe som man lyckades ta sig tillbaka till omklädningsrummet efter matchen.

Den sista och extra halvtimmen var en kamp på liv och död för många och vi har aldrig hört så många vuxna män gråta som vi gjorde den här kvällen. När det gäller själva matchen så kan man säga att detta blev en jämn historia, men med ett väntat slut. Svart och vitt höll jämna steg målmässigt och det här var en match helt i publikens smak - om det hade funnits någon.

Micke Pitch testade som vanligt det vita försvaret och hade alla spelat med hans frenesi hade svart vunnit överlägset. Hans gamle lekkamrat Daniel Walette var tillbaka men det hjälpte inte. Svart hade som vanligt stora problem i egen zon och Super-Tommy i målet fick ingen hjälp av sina så kallade backar. Men det är han van vid å andra sidan.

Det blev hela 14-8 till det vita laget. Ett stabilt försvarsspel var nyckeln till framgång, som så många gånger förr. Orienteraren Tommy Höög hittar numera lika bra på isen som han gör i skogen och Big Jims skridskor täckte skott mer än en gång.

Enda misstaget svart gjorde var då Domare Karlsson förvirrat sig in i anfallszon. Han fick stå helt fri och oattackerad framför vita lagets mål och på nåt konstigt sätt fintade han bort Fredrik Andersson och lyfte in pucken i mål. Ingen förstod vad som hände - framför allt inte Domare Karlsson själv.

På tal om Fredrik Andersson så han hade han inte en av sina bästa kvällar. Men han är ursäktad. På den av media helt obevakade presskonferensen efter matchen förklarade Andersson att han ätit alldeles för många pannkakor för nära inpå matchen och att det hade påverkan på hans rörlighet. Om pannkakssmet hade klassats som doping hade Andersson haft skyhöga värden och stängts av på livstid.

Kvällens bästa: Målproduktionen i vitt. För andra matchen i rad blev det tvåsiffrigt. Den här kvällen gjorde oldboysens egen singer-songwriter Peter Svensson tre mål. Bara en sån sak.

Kvällens sämsta: Att Svarte Petter inte orkar spela längre har vi förstått, men nu har hans lathet även smittat brorsan Kristoffer, som saknades utan förklaring den här kvällen. Men vi som känner Kristoffer misstänker att han bara somnat någonstans, något som är vanligt när det gäller honom.@ 2014-02-26, kl 09:41 - 2 kommentarer


Vi är i alla fall bra på att skylla på andra

En svensk ishockeyspelare har fastnat i en dopingkontroll under OS och det har varit intressant att följa utvecklingen. "Det kan inte stämma! Det är IOK:s fel! Vi, Sverige, är oskyldiga".

Så har många reagerat, framför allt den svenska lagledningen. Och det är givetvis pinsamt. Det ska inte gå att hamna i en sån här situation, det ska bara inte gå - framför allt på den här nivån. Landslagsläkarna måste ha koll på såna här saker, så är det bara.

Om det hade varit en finsk spelare, eller en ryskt skidåkare, då hade svenskarna inte varit sena att döma. "Vi vet ju att dom där bara dopar sig". Men nu, när det är en svensk helyllekille, då är det alla andras fel.

Niklas Bäckström hade för höga doser av ett otillåtet ämne i kroppen och då får man givetvis ta konsekvenserna. Även om det handlar om en allergimedicin som han tagit i sju år. Men Niklas har naturligtvis litat på landslagsledningen - vilket han givetvis ångrar nu.

Och givetvis var det ett stenhårt slagskott i magen på Tre Kronor att en timme före matchen få reda på att Bäckström inte fick spela, men den här gången spelade det ingen roll. Det var länge sedan jag såg Tre Kronor bli så utspelat som man blev i finalen. Senast var nog när Sovjetunionen härjade på rinkarna.

Kanada var flera divisioner bättre än Sverige och hade inte Henrik Lundqvist storspelat hade det blivit 8-0.

*****

På tal om stora mästerskap så inleddes Tips-SM i helgen, där Sveriges bästa stryktippare ska koras. Jag haussade mig själv rejält inför tävlingen men tvingades konstatera att det bara blev sju rätt...

Nu kan det bara bli bättre.

*****

I skymundan av både OS och Tips-SM så lottades EM-kvalet för det svenska fotbollslandslaget i helgen. För Sveriges del blir spel mot Ryssland, Österrike, Montenegro, Moldavien och Liechtenstein.

Segraren och alla tvåor går vidare, och de bästa treorna får också en chans. Sverige kan inte missa det här, så jag är helt lugn.

Däremot, efter EM 2016, lär det gå tungt för Sverige för då är knappast Zlatan med. Och vem ska göra mål då?

Vem?

@ 2014-02-24, kl 09:12 - 0 kommentarer


På väg mot SM-titeln!


Visst, det är OS och snart är det dags för nedsläpp mellan Tre Kronor och Finland i semifinalen, men jag vill ändå flika in med detta lilla inlägg.

I morgon är det dags för en av årets höjdpunkter: Tips-SM, där Sveriges bästa stryktippare ska utses. Och ja, mycket talar för att det blir jag som vinner.

Kan inte komma på en enda person som skulle kunna slå mig i den här tävlingen. Kan ni?

Under dom kommande sex veckorna kommer ni att få följa med mig på min resa fram till SM-titeln.

Heja mig själv!

@ 2014-02-21, kl 11:29 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 16

Fredrik Anderssons matchvinnande utrustning.
Fredrik Anderssons matchvinnande utrustning.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Det är ju OS just nu och där kan vi alla se framgångsrika, vackra, starka och vältränade atleter som tagit sig ända upp till den absolut världstoppen. Och kanske är det lätt att bli lite avundsjuk på alla dessa stjärnor som ser ut att ha allt, verkligen allt, som många andra vill ha.

Kanske känner du dig till och med lite nedstämd av att se hur vältränade alla är när du själv känner dig... ja, otränad och lika spännande som en säck mögliga potäter. Men då vill vi rekommendera dig att ta en sväng förbi ishallen i Skara på tisdagskvällarna. Där får du se ett gäng som garanterat kommer att få dig att känna dig stark, vacker och vältränad. I jämförelse med dom kommer du att känna dig som en världsstjärna.

Ja, vi pratar givetvis om Skara IK Oldboys. Detta är OS raka motsats. Här finns inga vältränade atleter eller framgångsrika och välavlönade proffs, bara trasiga och slappa kroppar, tomma blickar och bittra gubbar. Oldboysen har hela livet haft motvind och uppförsbacke och strålkastarljuset har aldrig riktats mot dom.

Men trots det så släpade oldboysen sig ut på isen även denna tisdag. Både det vita och det svarta laget kom till spel och på förhand kändes det som att det var lite övertag för svart efter segern senast. Stormen Johan Tell och prickskytten Micke Pitch fanns båda med på isen och bara det talade för att svart skulle kunna ta andra raka segern.

Men efter ett tag stod det klart att svarta lagets seger förra gången bara var en tillfällighet, en parentes i oldboysboken. Vita laget bestämde från start till mål och vann till slut med hela 12-2. Odiskutabelt. Det var kattens lek med råttan. Som ni förstår själva så var försvarsspelet i svart obefintligt. General Manager Abelsson, som numera spelar i svart, har enorma problem på isen. Han ser ut som ett fladdrigt löv och motståndarna har inga problem med att sopa bort honom. Står Abelsson i vägen är det bara att flytta på honom, inga problem alls.

Vita laget har därmed återigen hittat tillbaka till ett vinnande spel. Konståkaren och trollkarlen Jonas Gustavsson gjorde som vanligt som han ville och de svarta spelarna hade säkert svårt att sova efter att Gustavsson snurrat runt i deras zon. Huvudvärk och yrsel lär vara vanligt hos de svarta spelarna efter matcherna.

En annan spelare som kan orsaka huvudvärk är sångfågeln Peter Svensson, känd från tv. Han är inte lätt att läsa. På håll ser han ofarlig ut, lite som ett barn på ishockeyskolan med utrustningen på svaj, halsskyddet hänger utanför tröjan och han liksom småspringer på skridskorna. Men när man tar en närmare titt ser man ett elakt ärr strax under ögat, ett resultat av en tuff fajt på isen för ett tag sedan. Så Peter gör motståndaren förvirrad - är han en liten kille som försöker lära sig att spela ishockey eller är han en ärrad och livsfarlig slagskämpe? Ingen vet. Och ingen vågar ta reda på vilket.

Det finns dock en kille i det vita laget som alla vet hur han kommer att agera: just det, vita lagets målvakt Fredrik Andersson. Bara två insläppta mål den här gången och flera viga och modiga räddningar. Tänk om Andersson hade fått chansen i OS?

Kvällens bästa: Att matcherna är igång efter en veckas OS-uppehåll. Detta är den enda motionen oldboysen får så det är en livsviktig aktivitet.

Kvällens sämsta: Att en del inte fattat att matcherna är igång efter OS-uppehållet. Enligt mycket säkra källor "trodde" Svarte Petter att det var uppehåll även den här veckan. Önsketänkande från Svarte Petter.@ 2014-02-19, kl 08:50 - 4 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 326

ANNONS
Nytt försök med amorteringskrav
Nytt försök med amorteringskrav
Regeringen gör ett nytt försök att införa amorteringskrav för bolån. Men när skärpta krav kan införas är oklart.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Barn i vårdnadstvist mår dåligt
Barn i vårdnadstvist mår dåligt
Många barn i vårdnadstvister mår dåligt, visar en studie vid Lunds universitet.


Tyngre lastbilar på vägnätet?
Tyngre lastbilar på vägnätet?
Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att undersöka vilka delar av vägnätet som är lämpligt för 74-tons lastbilar.


Uddetorp och Sötåsen gynnas av stoppat intag
Uddetorp och Sötåsen gynnas av stoppat intag
Naturbruksskolorna i Strömma och Dingle tar inte in några nya elever till hösten. Ett beslut som kan gynna Uddetorp och Sötåsen.


Inga kvällsöppna fritids i Essunga
Inga kvällsöppna fritids i Essunga
ESSUNGA Det blir troligen inga kvälls- och helgöppna förskolor och fritids i Essunga kommun.


Nu blir vi taltidning
Nu blir vi taltidning
Nu breddar Skaraborgsbygden sin fredagsmeny genom att erbjuda våra prenumeranter papperstidningen som taltidning.


Ostindiefararen Götheborg till Lidköping
Ostindiefararen Götheborg till Lidköping
Ostindiefararen Götheborg kommer till Lidköping den 11 juli.


Stort frågetecken kring sprututbyte
Stort frågetecken kring sprututbyte
Injicerande missbrukare i Västra Götaland ska få tillgång till rena sprutor. Men hur och var är stora frågetecken.


Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Simulatorer kan i framtiden bli ett viktigt inslag i utbildningen på Sötåsens naturbruksskola, Töreboda.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Elias Ymer klar för Fra...
Rölunda förvånas över p...
Var femte svensk känner...
Nu är en bra tid att an...
Sänkt pris ökar kris fö...
Kritik mot miljöministe...
Dog efter kraftig bilkr...
Väntetiden för asylsöka...
Nu är det fritt fram fö...
Nytt journalsystem skap...

Urban är första talman från Skaraborg
Urban är första talman från Skaraborg
Sedan september har Mariestadsbon Urban Ahlin (S) varit Sveriges talman. Aldrig tidigare har en skaraborgare haft detta uppdrag.


Motstånd mot flytt av psykakut
Motstånd mot flytt av psykakut
Nu reagerar Falköpingspolitiker mot planerna på att bygga den nya psykakuten i Skövde.


Grabbig kultur dyr för byggbranschen
Grabbig kultur dyr för byggbranschen
Nio av tio anställda på byggföretag har sett kolleger må dåligt på grund av den grabbiga kulturen i branschen.


Visstidsanställningar ska begränsas
Visstidsanställningar ska begränsas
Det ska bli svårare för arbetsgivare att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra.


Ser positivt på framtiden - trots oroligheterna
Ser positivt på framtiden - trots oroligheterna
Det har varit ett svårt år för Lantbruksskolorna i Västra Götalandsregionen. Frågan är om Uddetorp har tagit skada av den senaste tidens turbulens?


SOS svarar inte i tid
SOS svarar inte i tid
SOS Alarm klarar inte av att svara i tid. Förra året var svarstiden hos nödnumret 112 nästan dubbelt så lång som avtalat.


Nu rivs bron över Gullspångsälven
Nu rivs bron över Gullspångsälven
Sista ordet är nu sagt om bron i Gullspångs tätort över Gullspångsälven. Kommunen har överklagat Trafikverkets beslut att riva bron.


Ulrika ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan
Ulrika ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan
Ulrika Carlsson, mellanstadielärare och riksdagsledamot (C), föreslås bli ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan.


Mediekompass Skaraborg
Mediekompass Skaraborg
Skaraborgsbygden är en del av Mediekompass Skaraborg, vars uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier och dagstidningar.


Antikrundan till Läckö slott i sommar
Antikrundan till Läckö slott i sommar
SVT:s program Antikrundan kommer till Läckö slott i sommar.


Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Det är dags att öka tempot för bredbandsutbyggnaden i Västra Götaland menar regionens nya grönblå majoritet.


ANNONS
Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se