Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Onsdag 29 juli 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 330

Word
@ 2014-03-10, kl 13:13 - 0 kommentarer


Myter om träning

Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
SVT:s eminenta Vetenskapens värld tog nyligen upp ämnet träning och allt som har med det att göra.

Mycket intressant. Det finns att se på SVT Play. Om du gillar träning tycker jag verkligen att du ska se det, och om du inte gillar träning och tycker att det är det tråkigaste som finns, kräver jag nästan att du ser det.

Bland annat så slår programmet hål på en del av de myter som finns när det gäller träning. Som att man måste äta direkt efter ett träningspass, det har man ju hört i evigheter. Om man inte äter inom en halvtimme så passet värdelöst, och till och med skadligt.

De experter som Vetenskapens värld talat med säger att det i själva verket är tvärtom. Om man till exempel tränar för att gå ner i vikt ska man inte äta en massa energikakor eller hälla i sig sportdryck, det får i stället motsatt effekt.

Som vanligt kommer det nya undersökningar och forskningsresultat hela tiden, och det är svårt att veta vad man ska tro på, men det känns som att Vetenskapens värld har lite tyngd när de presenterar sina saker.

Trevlig träningshelg!@ 2014-03-07, kl 11:27 - 3 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 18

Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Den här tisdagen var som bekant fettisdagen och då äts det ju enorma mängder semlor. Oldboysen ville naturligtvis inte vara sämre och dom hungriga men långt ifrån undernärda spelarna sågs köa utanför bagerierna redan från morgonen på tisdagen.

Det märktes dock inte på tempot när matchen drog igång, det här kan ha varit den mest fartfyllda matchinledning vi sett. Men efter tio minuter gjorde all vispad grädde sig påmind och samtliga oldboys föll in i någon slags gräddkoma. Det höga tempot ersattes av slowmotionhockey. Allt återgick till det vanliga med andra ord.

Att det inte blev någon kamp kan också förklaras med att vita laget även den här kvällen var överlägset. Redan efter 14 sekunder small det bakom Super-Tommy i svarta lagets mål. Det var vita lagets nyförvärv, bandygolfaren Jonas Stern, som slog till direkt i debuten.

Domare Karlsson försökte döma bort målet och han signalerade direkt att han skulle ha telefonkonferens med måldomaren. Men när han ringde till måldomarbåset fick han inget svar, mest beroende på att båset var tomt eftersom olboysen inte lyckats hitta någon målexpert som vill sitta i hallen och frysa varje tisdagskväll, och målet blev till slut godkänt.

Det här rekordtidiga målet tacklade omkull hela det svarta laget och efter det orkade ingen i laget resa sig. Målen trillade in bakom Super-Tommy i en jämn och stabil takt. Det blev typ 17-6 till det vita laget. Det var svårt att hålla koll på alla målen till slut.

Att det blev så här stora siffror var lite överraskande. Svart var kraftigt förstärkt av virvelvinden Super-Sam, som de senaste två matcherna spelat i vitt. Nu klev han över för att förstärka det svarta laget och tillsammans med Micke Pitch bildade han en på förhand fruktad duo.

Men resultatet blev inte riktigt vad alla hade tänkt sig. Super-Sam dribblade sig som vanligt förbi alla motståndare men när han fintat bort den sista vita utespelaren fanns ett hinder kvar. För där stod han, som ett oöverstigligt berg, som en enda stor vägg - som ett ointagligt fort. Ja just det, vi pratar om vita lagets målvakt Fredrik Andersson. Detta var en 90 minuter lång lektion i ämnet målvaktsspel.

Vita lagets Kristoffer Pettersson såg lite seg ut på isen. Igen. Men det finns en förklaring. Enligt mycket säkra källor har Kristoffer komponerat en alldeles egen kebabsås som han och brodern Svarte Petter gärna häller i sig. Varje dag och i stora mängder. Bröderna tror säkert att såsen fungerar på samma sätt som Bamses dunderhonung men alla som sett brorsorna kan konstatera att detta snarare är någon form av bromsmedicin. Deras tempo har nämligen bara blivit sämre ju längre in på säsongen vi kommer.

Kvällens bästa: "Bullen" Andersson visade upp en imponerande akrobatik när han baklängesåkande och helt oattackerad i mittzon plötsligt lättade från isen och flög säkert tre meter rakt bakåt. Under flygturen gjorde han någon form av volt och landade till slut på sin hockeyrumpa. Vackert. Ingen konståkare i världen skulle kunna lyckas med detta nummer och poängen kan bara bli högsta möjliga, 10.

Kvällens sämsta: Frånvaron. Många oldboys saknas och snart kopplas "Efterlyst" in. Var är en sån som Tobias Forslund? Och Svarte Petter? Båda befinner sig troligtvis på någon av Sveriges alla pizzerior.

@ 2014-03-05, kl 09:05 - 0 kommentarer


En värdig vinnare

Foto: SF
Foto: SF
12 years a slave blev utsedd till årets bästa film vid nattens Oscarsgala och jag kan bara hålla med juryn.

Det är nog inte bara årets bästa film - det kan vara den bästa någonsin.

12 years a slave handlar om den fruktansvärda slavhandeln i USA på 1800-talet och den är baserad på en sann historia.

Se 12 years a slave. Ni kommer inte att ånga er.


@ 2014-03-03, kl 11:58 - 0 kommentarer


Äntligen fredag!

Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Det är väl knappast någon om missat att Melodifestivalen är i Lidköping den här veckan. I onsdags var det pressvisning och hela bygget, nästan i alla fall, fick inspekteras av oss murvlar.

Det var många stolar, 13 500 meter kablar och jag vet inte hur många knappar och maskiner och jag säger bara att det är tur att det inte är jag som är ansvarig för kabeldragningen.

Då hade det nog skitit sig - rejält.

*****

I går var äldsta dottern på sin första tennisträning. Hon tyckte att det var roligt och vill prova även nästa vecka, och det gör mig glad.

Jag vill verkligen inte lägga nån press på henne så här i början av karriären, verkligen inte, men det är klart att pappa gärna flyttar till Monaco, Rom eller nåt annat varmt och tennisvänlig ställe så snart som möjligt...

*****

I morgon är det dags för omgång två av Tips-SM. Det gick inget vidare i första omgången men det är helt enligt min plan, detta är ett taktiskt spel.

Känns dock som att det är dags att spänna musklerna lite nu och sätta sig i respekt. 13 rätt är helt klart nåbart.

Trevlig helg!

@ 2014-02-28, kl 09:02 - 0 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 330

ANNONS
Åskoväder leder till elavbrott
Åskoväder leder till elavbrott
Ruskvädret som drog in över Sverige orsakade flera strömavbrott, men inte några större skador. Lågtrycket dröjer kvar över helgen, och SMHI varnar för såväl hårda vindar som översvämningar.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Hittade tillbaka - tack vare sorggruppen
Att förlora en nära anhörig vänder upp och ned på det mesta.

Lotta Karlsson förlorade sin mamma för två år sedan och kände att hon höll på att ”gå sönder”.
Sorgen blev lättare att bära när hon fick kontakt med den så kallade sorggruppen som sjukhusprästen vid KSS bjöd in till.


Kräftfiske startar i Hjo
Kräftfiske startar i Hjo
I helgen kan allmänheten fritt fiska kräftor i Vättern.


Pensionen höjs 340 kronor i månaden
Pensionerna ökar med i snitt 340 kronor i månaden nästa år. Det visar nya beräkningar från Pensionsmyndigheten.

Ett välkommet tillskott för de flesta - men de med lägst pension får sänkta pensioner med cirka 30 kronor mindre i månaden.

Äng istället för gräsmatta
Äng istället för gräsmatta
80 procent av alla grönytor i Sveriges kommuner består av gräsmattor, från privata villaträdgårdar till kommunala parker.

Ett forskningsprojekt vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, studerar nu alternativ till gräsmattorna.
Exempelvis blomsterängar och gräsfria gräsmattor.


Allt färre heltids-jordbruk
Allt färre heltids-jordbruk
Av Sveriges runt 67 000 jordbruksföretag är 16 000 företag, 25 procent, så stora att de kräver en arbetsinsats motsvarande minst en heltid.

Det är en halvering på 30 år. Det redovisar idag Jordbruksverket.


Varnar för Jättelokan
Jättelokan sprider sig i Götene kommun. Nu varnar kommunen för växten

Rekordvinst för Handelsbanken
Rekordvinst för Handelsbanken
Handelsbanken levererade en rapport för andra kvartalet som var något bättre än väntat. Men aktiemarknaden mottog rapporten med en gäspning trots en rekordvinst.


Varje månad försvinner ett barn i Skaraborg
Varje månad försvinner ett barn i Skaraborg
Varje månad försvinner ett barn i Skaraborgsområdet. Och de återfinns nästan aldrig.


Först polisrollen – sedan känslorna
Först polisrollen – sedan känslorna
Mordet på Lisa Holm har skakat om ett helt land. Att söka efter en ung människa som har försvunnit är oerhört psykiskt påfrestande.
- Att hitta henne död är ännu värre, säger Rose-Marie Polzer, polis i ingripandeverksamhet i Lidköping.


Ishockey-VM gör comeback i SVT
Ishockey-VM gör comeback i SVT
Sveriges television har köpt rättigheterna till ishockey-VM från 2018.


”Det är ett dilemma med så många Naturbruksskolor”
”Det är ett dilemma med så många Naturbruksskolor”
Betydligt färre ungdomar söker sig till regionens Naturbruksgymnasier, jämfört med i övriga Sverige.


Ekologisk areal ökar inte
Ekologisk areal ökar inte
2014 brukades knappt 17 procent av Sveriges jordbruksmark, eller 502 200 hektar, med ekologiska produktionsmetoder.


Skövde bäst att bo i
Skövde bäst att bo i
Skövde kommun hamnar högst av alla kommuner i Skaraborg i Fokus årliga undersökning om vilken kommun som är bäst att bo i.


Nu blir vi taltidning
Nu blir vi taltidning
Nu breddar Skaraborgsbygden sin fredagsmeny genom att erbjuda våra prenumeranter papperstidningen som taltidning.


Stort frågetecken kring sprututbyte
Stort frågetecken kring sprututbyte
Injicerande missbrukare i Västra Götaland ska få tillgång till rena sprutor. Men hur och var är stora frågetecken.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Sävehofstrio till Skara HF
Kvar i häkte efter dna-...
35-åringen kvar i häkte
EM-guld till skaraborgare
Rekordmånga fall av ehe...
Dna-spår i Lisa Holm-fa...
Stärkt bevisning i Lisa...
Man anhållen misstänkt...
EM-guld till Mikael Ymer
Färre mjölkkor kan ge k...

Världens längsta textil i Gullspång
Världens längsta textil i Gullspång
I sommar finns chansen att se världens längsta textila bildberättelse, på Ribbingsfors herrgård i Gullspång, om Röde Orms äventyr


Facken protesterar mot ny naturbruksledning
Facken protesterar mot ny naturbruksledning
I höst avgör politikerna hur många naturbruksskolor regionen ska ha. Men redan nu sjösätter chefen en ny ledningsorganisation där sex rektorer blir tre.
Samtliga fackliga organisationer protesterar mot detta.


Antikrundan till Läckö slott i sommar
Antikrundan till Läckö slott i sommar
SVT:s program Antikrundan kommer till Läckö slott i sommar.


Sval sommar ger färre åsk-skador
Det kyliga sommarvädret har sina fördelar. Hittills i sommar har det åskat mindre än en tiondel så mycket som samma period i fjol. Hos försäkringsbolagen gläds man över att åskskadorna minskar rejält.

Uppgraderat soldatregister
Uppgraderat soldatregister
I över 31 år har Centrala Soldatregistret hjälpt släkt- och hembygdsforskare med uppgifter om soldater och båtsmän som de hittat bland sina anor.


Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Bert Ivarsson – 30 år efter sköldfyndet
Det är 30 år sedan Bert Ivarsson stod för en arkeologisk sensation. Det var då han från traktorn fick syn på vad han trodde var ett ”lôck”, men som visade sig vara resterna av 18 bronsålderssköldar.


"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
Nämndens ordförande Gunilla Druve-Jansson (C) försvarar beslutet att flytta psykiatrin till Falköping.


"Regionen sviker Falköping"
"Regionen sviker Falköping"
Falköpings kommunalråd Conny Johansson (S) kräver att regionen kompenserar kommunen.


Stora skolor lockar
Stora skolor lockar
Fyra gymnasieprogram inom Gymnasium Skaraborg startar inte i höst, till följd av lågt antal sökande.


Urban är första talman från Skaraborg
Urban är första talman från Skaraborg
Sedan september har Mariestadsbon Urban Ahlin (S) varit Sveriges talman. Aldrig tidigare har en skaraborgare haft detta uppdrag.


Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Simulatorer kan i framtiden bli ett viktigt inslag i utbildningen på Sötåsens naturbruksskola, Töreboda.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Det är dags att öka tempot för bredbandsutbyggnaden i Västra Götaland menar regionens nya grönblå majoritet.


ANNONS
Mediekompass Skaraborg
Mediekompass Skaraborg
Skaraborgsbygden är en del av Mediekompass Skaraborg, vars uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier och dagstidningar.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se