Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Torsdag 27 november 2014
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 58
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 290

Säsongsplaneringen är igång

Snart börjar triathlonsäsongen igen.
Snart börjar triathlonsäsongen igen.
I söndags presenterade Svenska Triathlonförbundet 2014 års tävlingskalender. Och det finns en hel del att se fram emot. Eller se fram emot förresten, det är ju faktiskt riktigt jobbigt och slitsamt att hålla på med triathlon - samtidigt som det är jäkligt kul.

Hur som helst, det märks att intresset för triathlon ökar. Redan efter några timmar började det ramla in anmälningar till tävlingarna och en del är säkert slutsålda redan nu. Jag har än så länge anmält mig till en tävling: SM i Jönköping.

Men herregud, vad ska han göra på en SM-tävling? Ja, jag förstår att många av er tänker så. Jag har anmält mig till motionsklassen så jag går inte runt och drömmer om några medaljer.

Distansen är en halv ironman vilket innebär 1 900 meter simning, 9 mil cykling och 2,1 mil löpning, och det var en sådan jag gjorde i Sala i somras. Hade någon frågat mig precis efter att jag stapplade i mål i somras om jag ville göra det igen hade jag bara skakat på huvudet. Jag hade inte orkar svara med några ord.

Men det är ju ungefär som när man varit på fest. Dagen efter vill man aldrig mer göra om det, men får det gå ett tag så börjar lusten komma tillbaka.

Jag tror att SM-tävlingarna i Jönköping blir en upplevelse. Mycket folk, tävlingen går tydligen i stan och förhoppningsvis orkar någon stanna kvar och heja på oss som kämpar längst bak...@ 2013-12-02, kl 15:05 - 0 kommentarer


Tänk om Sverige hade spelat så här mot Portugal - då hade vi varit klara för VM!

@ 2013-11-29, kl 14:31 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 7

Nummer ett fixade ännu en seger till det vita laget.
Nummer ett fixade ännu en seger till det vita laget.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Efter ett kortare landslagsuppehåll var det på tisdagskvällen återigen dags för SIK Oldboys att dra på sig hockeyutrustningen. Och det var ett spelsuget gäng som kom till spel. Tempot var furiöst och det smällde rejält ute på isen. Men efter två minuter lugnade alla ner sig och allt blev som vanligt igen.

Det höga tempot försvann helt och oldboysen började hänga på varandra som ett gäng trötta och halvt knockade gamla boxare. Allt taktiksnack och peptalk byttes ut mot suckar, stön, svordomar och desperata rop på hjälp. Men samtliga veteraner lyckades ta sig i mål och matchen kunde slutföras. Och återigen fick det vita laget segerjubla efter en mycket stabil insats. Det blev 7-4 till slut.

Svart kom till spel utan Micke Pitch och det blev uppenbart hur viktig han är för laget. Å andra sidan var svart förstärkt av att Petter och Domare Karlsson stannande hemma så det jämnade ut sig. Daniel Walette matchas hårt för tillfället, både i A-laget och Oldboys, och det börjar bli allt tydligare att Walette har problem med det lite snabbare spelet i Oldboys. Han behöver nog kliva ner ett snäpp i seriesystemet och spela några enkla matcher med A-laget för att få tillbaka självförtroendet.

Det var faktiskt ganska jämnt under den första halvan av matchen och ställningen var länge 3-3. Men sedan spände de vita spelarna sina muskler och då sprang motståndarna och gömde sig. Den ende som vågade stå kvar, eller om han inte lyckades skrinna undan, var legenden Lars "Löda" Ottosson.

Löda är ju egentligen "målvakt" men den här gången spelade han som någon slags back. Och vi måste vara ärliga och säga att det var helt utan framgång. Vi lider med svarta lagets målvakt, Super-Tommy, som gång på gång fick rensa upp efter Löda och hans backkollegor.

I det andra målet stod trygge Fredrik Andersson och han kunde lugnt räkna in ytterligare en seger. Det blev inte så många spektakulära räddningar den här gången, istället var Andersson hela tiden rätt placerad och många riktigt svåra räddningar såg mycket enkla ut.

Vitt vann både enkelt och rättvist men det fanns ändå vissa frågetecken kring laget. Som Peter Bergsten till exempel. Under uppehållet hade han varit på en fyra dagar lång golfresa på sydligare breddgrader men alla som såg honom på isen den här kvällen trodde nog att han varit på semester i fyra månader. Minst. Det såg trögt ut - och då är vi ändå milda i vår dom.

Men det mest uppseendeväckande den här kvällen var nog ändå att vita lagets dalkarl Tobias Forslund hade ett linne på sig under utrustningen. Vi förstår fortfarande inte varför han hade det, men någon gång under tisdagen kände tydligen Forslund att det skulle vara lite coolt att ha ett linne på sig i omklädningsrummet. Men det var det inte. Efter matchen hade den slutkörde Forslund stora problem att ta sig tillbaka till omklädningsrummet och vi hoppas att han lärde sig en läxa: har man slarvat med sommarträningen hjälper det inte att ha ett tufft linne på sig. Verkligheten springer alltid ikapp den late.


Kvällens bästa: Att slutsignalen kom. Den räddade troligtvis livet på ett par oldboys.

Kvällens sämsta: Tobias Forslunds linne känns som en given etta här.@ 2013-11-27, kl 10:40 - 2 kommentarer


Den stora spellistan

Spelet kan börja.
Spelet kan börja.
Vid den här tiden varje år är det många på Skaraborgsbygdens redaktion som får spel. Alltså sällskapsspel, som senare ska recenseras.

Så det sysslar vi med nu. Och det tycker jag är roligt. Har alltid gillat att spela sällskapsspel, kanske mest på grund av att jag ofta vinner.

Men det väcker också många minnen till liv. När jag var yngre spelades det spel hemma hos oss och det försöker jag föra vidare till mina barn.

Mina döttrar är inte så gamla och än så länge låter jag dom vinna varje gång vi spelar, men snart är det dags att börja spela seriöst och utan pardon.

Att vinna är härligt. Oavsett vad det handlar om eller vem man möter.

Men som sagt, jag har spelat rätt många sällskapsspel under åren så jag tänkte att det är dags att sätta ihop en spellista. Och då menar jag inte en spellista på Spotify eller så, utan en lista på gamla hederliga sällskapsspel.

Så här kommer den - min lista över de fem bästa spelen genom alla tider:

1) Trivial Pursuit.
Att briljera med sina kunskaper är alltid kul. I Trivial Pursuit får man chansen att göra det, även om det lika gärna kan bli tvärtom. En given etta för mig.

2) Stigas hockeyspel.
Det kanske inte räknas som ett klassiskt sällskapsspel men eftersom det här är min spellista gör jag som jag vill. Vilka matcher jag spelat! Och vilka tunga segrar jag tagit. Allt med ett stabilt försvarsspel och knivskarpt anfallsspel.

3) Den försvunna diamanten.
Klassiskt äventyrsspel och jakten på diamanten är spännande. Farorna lurar under varje bricka, har man otur och vänder upp en bandit när man är ute på en ö är det kört.

4) Bondespelet.
Ok, det låter inte särskilt upphetsande, men jag minns att vi hade riktigt roligt när vi spelade det för många år sedan. Säkert lika kul nu.

5) Schack.
Kanske inte det mest sällskapsvänliga spelet - men jäklar vad det är roligt. Ett parti schack är aldrig fel.


Har jag missat något spel? Vilka är era favoriter?@ 2013-11-25, kl 14:01 - 4 kommentarer


Vart är vi på väg?

Programledarna är klara. Förhoppningsvis kommer det några tävlande också. Foto: SVT
Programledarna är klara. Förhoppningsvis kommer det några tävlande också. Foto: SVT
Det finns ett tv-program som jag verkligen måste se, som jag absolut inte missar, inte ens en minut.

Det är dags för På Spåret.

Glöm allt annat skräp som sänds, som Idol, Skvalan, Ensam mamma söker och allt vad det heter.

På Spåret är kvalitet - rakt igenom.

Se På Spåret, det är det bästa tips jag ge er i dag.

Slut på meddelandet.

@ 2013-11-22, kl 13:53 - 2 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 58
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 290

ANNONS
Försäkringsspråk svårt att förstå
Försäkringsspråk svårt att förstå
Varannan svensk har svårt att förstå informationen från försäkringsbolagen.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Tufft läge för växtodlare och bönder
Tufft läge för växtodlare och bönder
Priserna för mjölk och spannmål har sjunkit sedan 2013, enligt en rapport från LRF Konsult.


Falköpings kommun startar play-kanal
Falköpings kommun startar play-kanal
Falköping lanserar en play-kanal där man ska bland annat kan följa kommunpolitiken.


Tiden är snart ute för E20-beslut
Tiden är snart ute för E20-beslut
Än är utbyggnaden av E20 osäker. Deadline går ut om en månad. I tisdags möttes E20-gruppen i Vänersborg.


Per ny redaktionschef på Skaraborgsbygden
Per ny redaktionschef på Skaraborgsbygden
Per Gustafsson, Skara, blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Skaraborgsbygden.


”Det finns ingen känsla som är äckligare”
”Det finns ingen känsla som är äckligare”
Daniel är 23 år och kommer från en medelstor stad i Skaraborg. Daniel var bara 11 år när han rökte cannabis första gången. Han har även provat spice - men det gör han inte om.


Polisen i Skaraborg krigar mot spice
Polisen i Skaraborg krigar mot spice
Polisen i Skaraborg har den senaste tiden bedrivit en särskild insats för att bekämpa narkotika - särskilt spice.


Lidköping har bästa kommunsajten
Lidköping har bästa kommunsajten
Lidköping kommuns webbsajt är bäst i Skaraborg - och en av de bästa i landet. Detta enligt en ny undersökning.


Tuffa miljökrav på tunga transporter
Tuffa miljökrav på tunga transporter
Västra Götalandsregionens upphandling av tunga godstransporter för tvätt och material till vården är klar.


De kämpar för sin bäck
De kämpar för sin bäck
I åratal har Paul Treutiger och Lars Carlsson i Ingelstorp försökt rädda sin bäck – Fredstorpsbäcken – från att sina och dö bort.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Fortsatt tapp för yrkes...
Sebastian K. jagar 1,6...
Kommunerna skyldiga 468...
Känslan av ägande vikti...
Andra segern för Villa
Grisen är kravmärkt men...
Sågat vårdförslag dras...
Hjo prisas för tillväxt
Bråket: Alliansen vill...
Mer bönor och motion

Henrik Dorsin årets julvärd i SVT
Henrik Dorsin årets julvärd i SVT
Komikern Henrik Dorsin blir årets julvärd i SVT.


Två år av lycka
Två år av lycka
För två år sedan skulle Sven Nilsson, 87 år, byta däck på sin bil. Det slutade med att han inte bara fick på vinterdäcken. På köpet så fick han träffa sitt livs andra kärlek – Maj Andersson, 88 år.


Nossebro bäst på service
Nossebro bäst på service
Nossebro tillhör Sveriges toppskikt när det gäller utbud av service till invånarna, enligt en ny undersökning från SCB.


Angelica har upptäckt tjusningen med att jaga
Angelica har upptäckt tjusningen med att jaga
För Angelica Johansson har jakt blivit ett givet inslag. Hon vill också se att ännu fler tjejer hänger på.


ANNONS
Löser logistiken med hjälp av hubbar
Löser logistiken med hjälp av hubbar
Ett problem som många mindre livsmedelsproducenter tampas med är logistiken. Nu kan man ha hittat lösningen på problemet.


Kommuner går ihop för att utveckla turismen
Kommuner går ihop för att utveckla turismen
Skövde, Skara och Falköpings kommuner går nu samman i ett försök att utveckla turismen kring Hornborgasjön, Billingen och Valle härad.


"Stränga krav slår ut svensk uppfödning”
"Stränga krav slår ut svensk uppfödning”
Den svenska djurskyddslagstiftningen har skadat möjligheterna för svensk djuruppfödning.


Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se