Skaraborgsbygden Skaraborgsbygden Om SkbAnnonsPrenumeration

Tisdag 07 juli 2015
Startsidan Sport Kultur & Nöje Åsikt Veckans fynd Tävlingar
ANNONS
Sport och Annat

Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 329

Myter om träning

Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto:Carl-Johan Söder/SVT
SVT:s eminenta Vetenskapens värld tog nyligen upp ämnet träning och allt som har med det att göra.

Mycket intressant. Det finns att se på SVT Play. Om du gillar träning tycker jag verkligen att du ska se det, och om du inte gillar träning och tycker att det är det tråkigaste som finns, kräver jag nästan att du ser det.

Bland annat så slår programmet hål på en del av de myter som finns när det gäller träning. Som att man måste äta direkt efter ett träningspass, det har man ju hört i evigheter. Om man inte äter inom en halvtimme så passet värdelöst, och till och med skadligt.

De experter som Vetenskapens värld talat med säger att det i själva verket är tvärtom. Om man till exempel tränar för att gå ner i vikt ska man inte äta en massa energikakor eller hälla i sig sportdryck, det får i stället motsatt effekt.

Som vanligt kommer det nya undersökningar och forskningsresultat hela tiden, och det är svårt att veta vad man ska tro på, men det känns som att Vetenskapens värld har lite tyngd när de presenterar sina saker.

Trevlig träningshelg!@ 2014-03-07, kl 11:27 - 3 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 18

Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Efter General Manager Abelssons bedrövliga insatser den här säsongen kräver hans lagkamrater i det svarta laget att Abelsson ersätts av den här liraren. Skillnaden kommer att bli enorm.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Den här tisdagen var som bekant fettisdagen och då äts det ju enorma mängder semlor. Oldboysen ville naturligtvis inte vara sämre och dom hungriga men långt ifrån undernärda spelarna sågs köa utanför bagerierna redan från morgonen på tisdagen.

Det märktes dock inte på tempot när matchen drog igång, det här kan ha varit den mest fartfyllda matchinledning vi sett. Men efter tio minuter gjorde all vispad grädde sig påmind och samtliga oldboys föll in i någon slags gräddkoma. Det höga tempot ersattes av slowmotionhockey. Allt återgick till det vanliga med andra ord.

Att det inte blev någon kamp kan också förklaras med att vita laget även den här kvällen var överlägset. Redan efter 14 sekunder small det bakom Super-Tommy i svarta lagets mål. Det var vita lagets nyförvärv, bandygolfaren Jonas Stern, som slog till direkt i debuten.

Domare Karlsson försökte döma bort målet och han signalerade direkt att han skulle ha telefonkonferens med måldomaren. Men när han ringde till måldomarbåset fick han inget svar, mest beroende på att båset var tomt eftersom olboysen inte lyckats hitta någon målexpert som vill sitta i hallen och frysa varje tisdagskväll, och målet blev till slut godkänt.

Det här rekordtidiga målet tacklade omkull hela det svarta laget och efter det orkade ingen i laget resa sig. Målen trillade in bakom Super-Tommy i en jämn och stabil takt. Det blev typ 17-6 till det vita laget. Det var svårt att hålla koll på alla målen till slut.

Att det blev så här stora siffror var lite överraskande. Svart var kraftigt förstärkt av virvelvinden Super-Sam, som de senaste två matcherna spelat i vitt. Nu klev han över för att förstärka det svarta laget och tillsammans med Micke Pitch bildade han en på förhand fruktad duo.

Men resultatet blev inte riktigt vad alla hade tänkt sig. Super-Sam dribblade sig som vanligt förbi alla motståndare men när han fintat bort den sista vita utespelaren fanns ett hinder kvar. För där stod han, som ett oöverstigligt berg, som en enda stor vägg - som ett ointagligt fort. Ja just det, vi pratar om vita lagets målvakt Fredrik Andersson. Detta var en 90 minuter lång lektion i ämnet målvaktsspel.

Vita lagets Kristoffer Pettersson såg lite seg ut på isen. Igen. Men det finns en förklaring. Enligt mycket säkra källor har Kristoffer komponerat en alldeles egen kebabsås som han och brodern Svarte Petter gärna häller i sig. Varje dag och i stora mängder. Bröderna tror säkert att såsen fungerar på samma sätt som Bamses dunderhonung men alla som sett brorsorna kan konstatera att detta snarare är någon form av bromsmedicin. Deras tempo har nämligen bara blivit sämre ju längre in på säsongen vi kommer.

Kvällens bästa: "Bullen" Andersson visade upp en imponerande akrobatik när han baklängesåkande och helt oattackerad i mittzon plötsligt lättade från isen och flög säkert tre meter rakt bakåt. Under flygturen gjorde han någon form av volt och landade till slut på sin hockeyrumpa. Vackert. Ingen konståkare i världen skulle kunna lyckas med detta nummer och poängen kan bara bli högsta möjliga, 10.

Kvällens sämsta: Frånvaron. Många oldboys saknas och snart kopplas "Efterlyst" in. Var är en sån som Tobias Forslund? Och Svarte Petter? Båda befinner sig troligtvis på någon av Sveriges alla pizzerior.

@ 2014-03-05, kl 09:05 - 0 kommentarer


En värdig vinnare

Foto: SF
Foto: SF
12 years a slave blev utsedd till årets bästa film vid nattens Oscarsgala och jag kan bara hålla med juryn.

Det är nog inte bara årets bästa film - det kan vara den bästa någonsin.

12 years a slave handlar om den fruktansvärda slavhandeln i USA på 1800-talet och den är baserad på en sann historia.

Se 12 years a slave. Ni kommer inte att ånga er.


@ 2014-03-03, kl 11:58 - 0 kommentarer


Äntligen fredag!

Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Jag satte mig i ner i green room och väntade på att mitt namn skulle ropas upp, men det gjorde det aldrig och jag fick vandra ut från arenan med tunga förlorarsteg.
Det är väl knappast någon om missat att Melodifestivalen är i Lidköping den här veckan. I onsdags var det pressvisning och hela bygget, nästan i alla fall, fick inspekteras av oss murvlar.

Det var många stolar, 13 500 meter kablar och jag vet inte hur många knappar och maskiner och jag säger bara att det är tur att det inte är jag som är ansvarig för kabeldragningen.

Då hade det nog skitit sig - rejält.

*****

I går var äldsta dottern på sin första tennisträning. Hon tyckte att det var roligt och vill prova även nästa vecka, och det gör mig glad.

Jag vill verkligen inte lägga nån press på henne så här i början av karriären, verkligen inte, men det är klart att pappa gärna flyttar till Monaco, Rom eller nåt annat varmt och tennisvänlig ställe så snart som möjligt...

*****

I morgon är det dags för omgång två av Tips-SM. Det gick inget vidare i första omgången men det är helt enligt min plan, detta är ett taktiskt spel.

Känns dock som att det är dags att spänna musklerna lite nu och sätta sig i respekt. 13 rätt är helt klart nåbart.

Trevlig helg!

@ 2014-02-28, kl 09:02 - 0 kommentarer


Rapport från hockeyns bakgård, del 17

Puckar, puckar, puckar. Det är livet för oldboysen det.
Puckar, puckar, puckar. Det är livet för oldboysen det.
Trots att varken media eller publik verkar bry sig samlas ett gäng ishockeyspelare en gång i veckan i Skara ishall för att spela match. Reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka - vare sig ni vill eller inte. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga knän och missade målchanser.
------------------------------------------------------------------------------

Det svenska ishockeylandslaget drabbades ju av dopingskandal inför OS-finalen och hela ishockeyvärlden har skakats om ordentligt, allt på grund av lite nässpray eller vad det nu var. Men tänk om oldboysen skulle genomföra dom här testerna? Vad skulle inte hittas då? Kan man mäta bitterhet med hjälp av ett blodtest?

Framför allt skulle man hitta alla möjliga åldersrelaterade preparat. För att överhuvudtaget ta sig igenom en vanlig dag måste veteraner ha hjälp, på alla sätt. Oldboysen har utan resultat försökt tackla sig fram i alla möjliga vårdköer i jakten på ett någorlunda hälsosamt liv.

Egentligen skulle matcherna spelats på måndagskvällar, men eftersom SVT:s program Fråga doktorn sänds då fick man helt enkelt ändra tid. Oldboysen vill för allt i livet inte missa Fråga doktorn, men trots att dom ringt och ringt har ingen ännu lyckats ta sig ända fram till direktsändningen för att där få ställa sina frågor till doktorn. Rykten säger att SVT ledsnat på alla inbillningssjuka oldboys som ringer och slår ut SVT:s telefonväxlar varje gång och nu har man helt enkelt spärrat veteranernas telefonnummer.

Just den här veckan hade spelarna dock behövt tala med medicinsk expertis eftersom den ordinarie matchtiden utökats. Den här tisdagskvällen kämpade oldboysen sig igenom en och halv timmes match, jämfört med en timme som är den normala speltiden. Räddningstjänsten hade förvarnats men behövde aldrig rycka ut. Alla tog sig i mål, några få gjorde det med stil, men för den stora massan var det med nöd och näppe som man lyckades ta sig tillbaka till omklädningsrummet efter matchen.

Den sista och extra halvtimmen var en kamp på liv och död för många och vi har aldrig hört så många vuxna män gråta som vi gjorde den här kvällen. När det gäller själva matchen så kan man säga att detta blev en jämn historia, men med ett väntat slut. Svart och vitt höll jämna steg målmässigt och det här var en match helt i publikens smak - om det hade funnits någon.

Micke Pitch testade som vanligt det vita försvaret och hade alla spelat med hans frenesi hade svart vunnit överlägset. Hans gamle lekkamrat Daniel Walette var tillbaka men det hjälpte inte. Svart hade som vanligt stora problem i egen zon och Super-Tommy i målet fick ingen hjälp av sina så kallade backar. Men det är han van vid å andra sidan.

Det blev hela 14-8 till det vita laget. Ett stabilt försvarsspel var nyckeln till framgång, som så många gånger förr. Orienteraren Tommy Höög hittar numera lika bra på isen som han gör i skogen och Big Jims skridskor täckte skott mer än en gång.

Enda misstaget svart gjorde var då Domare Karlsson förvirrat sig in i anfallszon. Han fick stå helt fri och oattackerad framför vita lagets mål och på nåt konstigt sätt fintade han bort Fredrik Andersson och lyfte in pucken i mål. Ingen förstod vad som hände - framför allt inte Domare Karlsson själv.

På tal om Fredrik Andersson så han hade han inte en av sina bästa kvällar. Men han är ursäktad. På den av media helt obevakade presskonferensen efter matchen förklarade Andersson att han ätit alldeles för många pannkakor för nära inpå matchen och att det hade påverkan på hans rörlighet. Om pannkakssmet hade klassats som doping hade Andersson haft skyhöga värden och stängts av på livstid.

Kvällens bästa: Målproduktionen i vitt. För andra matchen i rad blev det tvåsiffrigt. Den här kvällen gjorde oldboysens egen singer-songwriter Peter Svensson tre mål. Bara en sån sak.

Kvällens sämsta: Att Svarte Petter inte orkar spela längre har vi förstått, men nu har hans lathet även smittat brorsan Kristoffer, som saknades utan förklaring den här kvällen. Men vi som känner Kristoffer misstänker att han bara somnat någonstans, något som är vanligt när det gäller honom.@ 2014-02-26, kl 09:41 - 2 kommentarer


Visa sidan: 1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ... 66
Listar inlägg 106 - 110 av totalt 329

ANNONS
Först polisrollen – sedan känslorna
Först polisrollen – sedan känslorna
Mordet på Lisa Holm har skakat om ett helt land. Att söka efter en ung människa som har försvunnit är oerhört psykiskt påfrestande.
- Att hitta henne död är ännu värre, säger Rose-Marie Polzer, polis i ingripandeverksamhet i Lidköping.


Lokal väderprognos
Mulet, sol eller regn?
Ta del av lokala prognoser här!

ANNONS
Ishockey-VM gör comeback i SVT
Ishockey-VM gör comeback i SVT
Sveriges television har köpt rättigheterna till ishockey-VM från 2018.


Varje månad försvinner ett barn i Skaraborg
Varje månad försvinner ett barn i Skaraborg
Varje månad försvinner ett barn i Skaraborgsområdet. Och de återfinns nästan aldrig.


”Det är ett dilemma med så många Naturbruksskolor”
”Det är ett dilemma med så många Naturbruksskolor”
Betydligt färre ungdomar söker sig till regionens Naturbruksgymnasier, jämfört med i övriga Sverige.


Jula öppnar sitt 80:e varuhus
Jula öppnar sitt 80:e varuhus
Skara-företaget Jula öppnar i veckan sitt 80:e varuhus. Denna gång i Vinterbro i Östfold i Norge.


Ekologisk areal ökar inte
Ekologisk areal ökar inte
2014 brukades knappt 17 procent av Sveriges jordbruksmark, eller 502 200 hektar, med ekologiska produktionsmetoder.


Skövde bäst att bo i
Skövde bäst att bo i
Skövde kommun hamnar högst av alla kommuner i Skaraborg i Fokus årliga undersökning om vilken kommun som är bäst att bo i.


Landsbygdsprogrammet godkänt av EU
Landsbygdsprogrammet godkänt av EU
EU-kommissionen har godkänt det svenska landsbygdsprogrammet för perioden 2014-2020 med en total budget på 36,1 miljarder kronor.


Slutrökt på sjukhusen
Slutrökt på sjukhusen
Nu är det slutrökt på Skaraborgs sjukhus i Skövde, Falköping och Lidköping.


Tyngre lastbilar på vägnätet?
Tyngre lastbilar på vägnätet?
Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att undersöka vilka delar av vägnätet som är lämpligt för 74-tons lastbilar.


Uddetorp och Sötåsen gynnas av stoppat intag
Uddetorp och Sötåsen gynnas av stoppat intag
Naturbruksskolorna i Strömma och Dingle tar inte in några nya elever till hösten. Ett beslut som kan gynna Uddetorp och Sötåsen.


Inga kvällsöppna fritids i Essunga
Inga kvällsöppna fritids i Essunga
ESSUNGA Det blir troligen inga kvälls- och helgöppna förskolor och fritids i Essunga kommun.


Nu blir vi taltidning
Nu blir vi taltidning
Nu breddar Skaraborgsbygden sin fredagsmeny genom att erbjuda våra prenumeranter papperstidningen som taltidning.


Ostindiefararen Götheborg till Lidköping
Ostindiefararen Götheborg till Lidköping
Ostindiefararen Götheborg kommer till Lidköping den 11 juli.


Stort frågetecken kring sprututbyte
Stort frågetecken kring sprututbyte
Injicerande missbrukare i Västra Götaland ska få tillgång till rena sprutor. Men hur och var är stora frågetecken.


Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Digitala traktorer ger säkrare utbildning
Simulatorer kan i framtiden bli ett viktigt inslag i utbildningen på Sötåsens naturbruksskola, Töreboda.


En vinnare utan leende
En vinnare utan leende
Hälften blev utan. Det är resultatet så här långt av den statliga ersättningen till människor som vanvårdats i barnhem och fosterhem.


ANNONS
Ida Johansson
Bonde-Maria
Sport och Annat...

Utökad skyddsjakt på va...
Ishockey-VM gör comebac...
Allt tjockare katter
Mordmisstänkt krävs på...
Hälften kör för fort vi...
Hundratals följer begra...
Så överlever dina växte...
Fi vill sänka rösträtts...
Fortsatt ökning för flyget
Timmy Hansen vann - men...

Ulrika ordförande i Vuxenskolan
Ulrika ordförande i Vuxenskolan
Ulrika Carlsson, Skövde, valdes i helgen till förbundsordförande i Studieförbundet Vuxenskolan (SV).


"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
"Bra beslut att flytta psykiatrin till Skövde"
Nämndens ordförande Gunilla Druve-Jansson (C) försvarar beslutet att flytta psykiatrin till Falköping.


"Regionen sviker Falköping"
"Regionen sviker Falköping"
Falköpings kommunalråd Conny Johansson (S) kräver att regionen kompenserar kommunen.


Stora skolor lockar
Stora skolor lockar
Fyra gymnasieprogram inom Gymnasium Skaraborg startar inte i höst, till följd av lågt antal sökande.


Urban är första talman från Skaraborg
Urban är första talman från Skaraborg
Sedan september har Mariestadsbon Urban Ahlin (S) varit Sveriges talman. Aldrig tidigare har en skaraborgare haft detta uppdrag.


Ser positivt på framtiden - trots oroligheterna
Ser positivt på framtiden - trots oroligheterna
Det har varit ett svårt år för Lantbruksskolorna i Västra Götalandsregionen. Frågan är om Uddetorp har tagit skada av den senaste tidens turbulens?


Nu rivs bron över Gullspångsälven
Nu rivs bron över Gullspångsälven
Sista ordet är nu sagt om bron i Gullspångs tätort över Gullspångsälven. Kommunen har överklagat Trafikverkets beslut att riva bron.


Ulrika ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan
Ulrika ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan
Ulrika Carlsson, mellanstadielärare och riksdagsledamot (C), föreslås bli ny ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan.


Mediekompass Skaraborg
Mediekompass Skaraborg
Skaraborgsbygden är en del av Mediekompass Skaraborg, vars uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier och dagstidningar.


Antikrundan till Läckö slott i sommar
Antikrundan till Läckö slott i sommar
SVT:s program Antikrundan kommer till Läckö slott i sommar.


Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Vill öka takten för bredbandsutbyggnad
Det är dags att öka tempot för bredbandsutbyggnaden i Västra Götaland menar regionens nya grönblå majoritet.


ANNONS
Hör av dig!
Tidningen Skaraborgsbygden ekonomisk förening
Besöksadress:
Järnvägsgatan 20
532 23 Skara
Utdelningsadress:
532 23 Skara
Box 204
Per Gustafsson Ansvarig utgivare:
Per Gustafsson
0511-302 68
per@skaraborgsbygden.se
Fredrik Andersson Webbredaktör:
Fredrik Andersson
0511-302 69
fredrik@skaraborgsbygden.se
Telefon: 0511-302 50
E-post: redaktion@skaraborgsbygden.se