Hoppa till huvudinnehållet

Ulf Lundell till Waterside i Mariestad

Publicerad:
Reporter Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
fredrik.andersson@skaraborgsbygden.se
  • Waterside Mariestad håller till i det gamla fängelsets fastighet och numera är det bland annat hotell, restaurang och vandrarhem. Foto: Waterside Mariestad
    Waterside Mariestad håller till i det gamla fängelsets fastighet och numera är det bland annat hotell, restaurang och vandrarhem. Foto: Waterside Mariestad
  • Ulf Lundell har haft en lång karriär och den är inte slut än. Nästa år ger han sig ut på turné och då stannar han till i Mariestad. Foto: Live Nation
    Ulf Lundell har haft en lång karriär och den är inte slut än. Nästa år ger han sig ut på turné och då stannar han till i Mariestad. Foto: Live Nation

Waterside i Mariestad laddar redan inför nästa sommar. I juli 2022 kommer Ulf Lundell att göra en konsert i Mariestad – och verksamhetsledaren Glenn Rytterfjell har fler saker på gång.

– Vi hoppas att många stora artister ska komma till Waterside, säger Glenn Rytterfjell.

Det gamla länsfängelset i Mariestad lades ned 2010 och stod sedan tomt fram till 2014. Sedan inleddes en renovering och 2018 öppnades hotell och vandrarhem i lokalerna, under namnet Waterside. Nu utökar Glenn Rytterfjell verksamheten och framöver ska det även arrangeras konserter.

Först ut är Ulf Lundell, som kommer till Mariestad 23 juli.

– Det känns fantastiskt roligt. Vi har jobbat för det här väldigt länge och han skulle ha kommit hit och spelat redan 2020, men på grund av pandemin blev det inställt. Nu ser vi fram emot nästa år och att få hit Ulf Lundell, som är en av Sveriges största artister, är vi mycket stolta över, säger Glenn Rytterfjell.

Han menar att området är lämpligt för konserter.

– Det ligger helt perfekt nere vid vattnet och dessutom är det centralt i Mariestad. Om det inte finns några restriktioner så kan vi säkert ta in 5 000-6 000 personer här. Om det kommer 2 000-3 000 på Ulf Lundell är vi nöjda.

Pandemin har slagit hårt mot Waterside.

– Det har tufft. Alla våra tre verksamheter, hotell, restaurang och event har drabbats hårt och det har varit en jätteutmaning. Men vi har klarat oss tack vare att vi levererat mat till kriminalvården som gett oss inkomster.

Men nu låter han optimistisk.

– Vi har ett samarbete med Live Nation som arrangerar konserter och vi hoppas att vi ska kunna få hit flera stora artister framöver. Vi är ödmjuka inför att få vara en del av de andra stora sommarscenerna i Sverige och vi ser verkligen fram emot detta.

Artikeltaggar

Mariestads kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.