Hoppa till huvudinnehållet

Nytt SM-guld till Sara Hagström

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
IFK Göteborgs Elin Månsson, Sanna Fasth och Sara Hagström vinnare i SM-stafetten 2022. Foto: Kristina Lindgren
IFK Göteborgs Elin Månsson, Sanna Fasth och Sara Hagström vinnare i SM-stafetten 2022. Foto: Kristina Lindgren

Sara Hagström från Falköping har tagit ännu ett SM-guld i orientering, den här gången i stafett. Guldet kom vid SM-tävlingarna i Orsa Grönklitt.

– Det är kul att ha en sådan bredd och att vi kan vara så uthålliga i flera år, säger Sara Hagström.

Sara Hagström, som numera tävlar för IFK Göteborg, är en mycket välmeriterad idrottare med flera stora mästerskapsmedaljer på meritlistan. Hon har bland annat två VM-guld och de kom förra året.

Segrarna kom i lagtävlingarna och det är uppenbart att Sara trivs utmärkt med att orientera tillsammans med andra.

I helgen avgjordes SM-tävlingarna i Orsa Grönklitt och då fick Sara Hagström återigen kliva högst upp på pallen.

Elin Månsson inledde på första sträckan, efter henne kom Sanna Fasth och hon gick upp i täten och ökade snabbt avståndet till övriga lag. På sistasträckan var det dags för Sara Hagström, som hade ett försprång på ungefär 14 minuter.

– Det var väldigt skönt att ha ett sådant försprång. Jag tänkte att om jag bara håller ihop det så kommer det gå vägen. Jag var nära att hoppa över en kontroll, men jag upptäckte det. Annars hade det blivit katastrof, säger Sara Hagström i ett pressmeddelande.

IFK Göteborgs damer har haft ett framgångsrikt år hittills, förutom segern i helgen har laget även vunnit den finska Venlakavlen.

– Vi har väldigt många bra tjejer som slåss om en plats i förstalaget. Det är kul att ha en sådan bredd och att vi kan vara så uthålliga i flera år, säger Sara Hagström.

Utöver VM- och SM-gulden har Sara Hagström även vunnit EM-guld nu i somras och totalt har hon över 20 mästerskapsguld i karriären. Hon kommer från en riktig idrottsfamilj i Falköping, systern Johanna Hagström är landslagsläkare i längdskidåkning.

Artikeltaggar

Falköpings kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.