Hoppa till huvudinnehållet

Skaraborgare får elitidrottsstipendier

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Aaron Lindström. Foto: Henrik Bergqvist/Parasport Sverige
Aaron Lindström. Foto: Henrik Bergqvist/Parasport Sverige

Nu har Riksidrottsförbundet meddelat vilka som får elitidrottsstipendier för 2022-2023. På listan finns bland annat Lukas Roswall, som tävlar för Lidköpings budoklubb, och Aaron Lindström, utförsåkare.

Men även Felix Helgesson, som tävlar i jetski för JetSport Club Lidköping, får pengar.

Utöver det ekonomiska stödet på 50 000 kronor vardera som stipendiet medför erbjuds även de aktiva stöd från avdelningen Elitidrottstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Både det ekonomiska och det operativa stödet är ofta avgörande för elitidrottarens utveckling och prestation, men även för främjandet av psykisk hälsa och bättre förutsättningar till en hållbar idrottskarriär.

Artikeltaggar

Skaraborg

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.