Hoppa till huvudinnehållet

Erik vann och skänker pengar till Skara HK

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Erik Lindblad gratulerades av ATG:s Hans G Lindskog.
Erik Lindblad gratulerades av ATG:s Hans G Lindskog.

Erik Lindblad från Skara prickade in samtliga vinnare på V75 i helgen. Det ger klirr i kassan hos handbollsklubben Skara HK.

- Det känns bra att kunna ge pengar till klubben, säger Erik.

Under sex veckor pågår tävlingen VM i V75 där tipparna ska tävla med var sitt V75-system sex lördagar. En som har koll på hästarna är Erik Lindblad från Skara. I den andra omgången, som avgjordes i lördags, satte han alla vinnarna.

Det innebar att han fick 25 000 kronor att skänka till en förening. Han valde handbollsklubben Skara HK, där hans son spelar och där han själv är ledare i ett av ungdomslagen.

- Egentligen är jag inte så jätteintresserad av trav. Jag har hängt med kompisar och varit med på olika tävlingar, men inte mycket mer än så. Vi brukar spela ett system på jobbet också, men den här gången var det inte jag som tippade. Däremot gjorde jag ett eget till VM-tävlingen och det gick ju in, men jag fick inte så många grattis från mina arbetskamrater, säger Erik skrattar.

Nu har han gett Skara HK ett välkommet tillskott i kassan.

- Pengarna går till ungdomsverksamheten och det känns bra att ge pengar till klubben, säger Erik.

Sju rätt gav 4 774 kronor. Det var 216 personer som hade sju rätt i den omgången och som som medverkar i tävlingen. Det fanns till slut bara ett sättet att skilja vinnarna åt. Tidpunkten för inlämning - av alla vinnarna var det Erik som hade lämnat in sitt system först.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.