Hoppa till huvudinnehållet

Sverige ansöker om Fotbolls-EM

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Gamla Ullevi i Göteborg blir en av arenorna om Sverige får EM 2025.
Gamla Ullevi i Göteborg blir en av arenorna om Sverige får EM 2025.

Sverige har tillsammans med Danmark, Finland och Norge, med stöd av Färöarna och Island, lämnat in en officiell ansökan till UEFA om att få arrangera EM för damer 2025.

– Vi har alla stora ambitioner för den fortsatta utvecklingen av damfotbollen och EM 2025 skulle ge oss möjligheten att visa det. Med mästerskapet vill vi utveckla supporterskapet kring damfotbollen ytterligare, som bland annat Sverige på ett fantastiskt sätt visade upp i somras, och tillsammans vill vi nordiska förbund arrangera det största och mest välbesökta Europamästerskapet på damsidan någonsin, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

I den ansökan som skickas in till UEFA är Stockholm och Göteborg de två svenska spelorterna. Gamla Ullevi, Tele2 Arena och Friends Arena blir i så fall arenorna.

UEFA:s exekutiva kommitté beslutar den 25 januari 2023 vilka som tilldelas mästerskapet. Övriga kandidater är Frankrike, Polen och Schweiz.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.