Hoppa till huvudinnehållet

Bandyfinalen kvar i Uppsala

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se

Bandyfinalen 2023 stannar på Studenternas IP i Uppsala - och får samtidigt ett nytt format. Damfinalen kommer att spelas fredagen den 17 mars medan herrarnas final spelas lördagen den 18 mars. Det blir 32:a gången som finalen spelas i Uppsala.

Enligt bandyförbundet är detta ett beslut som fattats för att i möjligaste mån säkerställa de sportsliga förutsättningarna med bra is. Som en del i det nya formatet kommer ungdomsfinalerna att spelas helgen innan.

Både herr- och damfinalen kommer att sändas i SVT.

– Vi är väldigt glada över att fortsätta det goda samarbetet med Uppsala Kommun och ser fram emot ännu en rejäl publikfest på Studenternas IP. Uppsala kommun går nu in i ett tydligt värdskap och vi inom bandyn fokuserar på vårt arrangörskap. Vi ser fram emot publikfest under finalhelgen med två riktigt bra matcher. Det här nya upplägget ökar dessutom chanserna avsevärt till bra sportsliga förutsättningar även för damfinalen. Något som verkligen känns bra att vi harlyckats få till, i kombination med att damerna får synas på bästa möjliga sändningstid i SVT på fredagskvällen, säger Per Selin, ligachef för Föreningen Svensk Elitbandy, i ett pressmeddelande.

Det långsiktiga arbetet med utformningen av Bandyfinalen pågår inom Svenska Bandyförbundet. Siktet är inställt på att hitta en långsiktig lösning som är hållbar såväl sportsligt och publikmässigt som ekonomiskt över tid.

– Vi genomförde två finaler utan publik, 2020 och 2021, och i samband med planeringen inför dessa 2022 var det osäkert in i det sista hur det skulle bli. Parallellt med det har byggnationer runt Studenternasvarit en osäkerhetsfaktor för om vi kunnat spela finalerna i Uppsala överhuvudtaget. Sammantaget har detta har gjort att vi jobbat på framtidsfrågan kring finalerna. Just nu pågår ett arbete med att hitta en långsiktig lösning, samtidigt som vi är väldigt tacksamma för att värdstaden Uppsala ställer upp på ett utmärkts ätt och med korta beslutsvägar, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

Läs mer:

https://skaraborgsbygden.se/sport/bandy/villa-forsvarade-det-i-svenska-cupen/

Artikeltaggar

Bandy

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.