Hoppa till huvudinnehållet

Skövde AIK-spelare fick pris

Publicerad:
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Förre Skövde AIK-spelaren Viktor Granath har utsetts till den bästa spelaren i Superettan 2022. Han spelar numera i Västerås. Arkivbild.
Förre Skövde AIK-spelaren Viktor Granath har utsetts till den bästa spelaren i Superettan 2022. Han spelar numera i Västerås. Arkivbild.

Skövde AIK:s Jack Cooper Love blev årets unga spelare när Superettan presenterade vinnarna. Förre Skövde AIK-spelaren Viktor Granath utsågs till den bästa spelaren i serien 2022.

– Det är en helt osannolik känsla att bli utsedd till årets spelare, speciellt som ny i Superettan, som jag är. Jag får nog nypa mig i armen för att förstå att det här är sant, säger Viktor Granath till Svensk Elitfotboll.

För andra året i följd utsågs de bästa spelarna och ledarna i Superettan. Priserna delas ut i samband med Allsvenskans Stora Pris. Viktor Granath, Västerås SK:s skytteligavinnare med sina rekordmånga 24 mål i serien, utsågs till bästa spelare i Superettan. Han spelade tidigare i Skövde AIK.

– Som forward måste man vara ödmjuk och inse att fotboll verkligen är en lagsport där mycket av det jag lyckats med i år har mina lagkamrater i allra högsta grad varit delaktiga i. Jag vill att de ska känna att det här också är deras pris. Den här utnämningen kröner ett fantastiskt fotbollsår för min del och jag är väldigt tacksam, säger Viktor Granath.

Viktor Granath vann även utmärkelsen Årets forward. Skövde AIK:s Jack Cooper Love blev årets unga spelare.

– Det är otroligt kul att uppmärksammas på detta sätt. Jag kom till Skövde AIK inför säsongen och hade förhoppningar om mycket speltid och som forward även mycket mål och så har det också blivit. Med hjälp av ledarstaben och laget har både jag, laget och klubben gjort en väldigt bra debutsäsong i Superettan, säger Jack Cooper Love om sitt pris.

Juryn består av Superettans 16 huvudtränare och lagkaptener samt sportjournalister som bevakar Superettan. Tillsammans utser de årets målvakt, årets back, årets mittfältare, årets forward, årets tränare, årets unga spelare och årets bästa spelare.

Samtliga vinnare i Superettan 2022:

Årets målvakt i Superettan:

Tilldelas den målvakt som genom säsongen har varit bäst på sin position

Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK

Årets back i Superettan:

Tilldelas den försvarsspelare – mittback eller ytterback – som genom säsongen har varit bäst på sin position

Joseph Baffoe, Halmstads BK

Årets mittfältare i Superettan:

Tilldelas den mittfältare som genom säsongen har varit bäst på sin position. Här ryms både inner- och yttermittfältare. Liksom för all del även offensiva och defensiva mittfältare

Samuel Leach Holm, IF Brommapojkarna

Årets forward i Superettan:

Tilldelas den anfallsspelare som genom säsongen har varit bäst på sin position

Viktor Granath, Västerås SK

Årets tränare i Superettan:

Tilldelas den huvudtränare som har haft störst positivt inflytande på sitt lags prestationer

Christer Mattiasson, IF Brommapojkarna

Årets unga spelare i Superettan:

Tilldelas den spelare som har varit bäst under sin första hela säsong i Superettan. Endast spelare som fått en del av sin utbildning i en SEF-akademi, är födda 2001 eller senare och med maximalt 15 matcher i Allsvenskan, Superettan eller i annat lands högstaliga före årets säsong är valbara

Jack Cooper Love, Skövde AIK

Årets bästa spelare i Superettan:

Tilldelas den spelare som har varit bäst i Allsvenskan under den gångna säsongen

Viktor Granath, Västerås SK

Artikeltaggar

FotbollSkövde kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.