Hoppa till huvudinnehållet

Ny central för återvinning i Vara

Publicerad:
Reporter Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
fredrik.andersson@skaraborgsbygden.se
Ny central för återvinning i Vara
Ny central för återvinning i Vara

I början av januari får Vara en ny återvinningscentral. Det är Avfall & Återvinning Skaraborg som ska driva anläggningen.

Den 10 januari öppnar Avfall & Återvinning Skaraborg portarna till den nybyggda Heljeved återvinningscentral strax utanför Vara.

– Det är spännande och roligt att få starta en helt ny återvinningscentral, säger Christina Storm, chef för Avfall & Återvinning Skaraborgs återvinningscentraler, i ett pressmeddelande.

Gamla elsladdar, skrot och trädgårdsriset – det är några saker som den nya anläggningen ska kunna ta emot. Den kommer inledningsvis att vara öppen måndag till lördag, med kvällsöppet på torsdagar.

– Vi ser fram mot att den nya ÅVC:n öppnar. En större och mer lättillgänglig central som underlättar för invånarna att sortera och återvinna. Man underlättar i utformningen av centralen för besökarna att få plats och det kommer att f innas fler fraktioner men man arbetar också med att göra det lättare att göra rätt med allt från skyltning till återkommande fraktioner för att underlätta flödet genom centralen, säger Erik Lindström, ordförande i tekniska nämnden i Vara kommun, i ett pressmeddelande.

En sak som kan bli aktuell framöver är att det ska gå att få ett grönt kort, vilket innebär att man kan få tillgång till anläggningen även utanför bemannade öppettider. Men då kommer det att krävas att man gått en kortare utbildning.

– Det ger ännu mer tillgänglighet. Sammantaget känner vi att vår nya ÅVC är i trygga händer när Avfall & Återvinning Skaraborg tar över och att det kommer att ge mer än vad som har varit möjligt hittills, säger Erik Lindström.

Artikeltaggar

Vara kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.