Hoppa till huvudinnehållet

100 guldmedaljer under SM-veckan

Publicerad:
Reporter Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
fredrik.andersson@skaraborgsbygden.se
Johan Norén från Skövde blev tvåa i e-cycling som avgjordes i Arena Skövde. SM-veckan i Skövde får beröm av både Riksidrottsförbundet och Sveriges Television för hela arrangemanget.
Johan Norén från Skövde blev tvåa i e-cycling som avgjordes i Arena Skövde. SM-veckan i Skövde får beröm av både Riksidrottsförbundet och Sveriges Television för hela arrangemanget.

8 000 betalande åskådare, 100 utdelade guldmedaljer och 55 direktsända timmar i Sveriges Television. Det är nöjda miner efter den första SM-veckan i Skövde.

– Jag vill ge Skövde SM-guld i att arrangera en SM-vecka, säger Ulf Nilsson, projektledare för SM-veckan på SVT.

Den sista tävlingen avgjordes i söndags och direkt efter det började analysen av en intensiv SM-vecka. En större utvärdering ska göras där man ska få svar på hur stort besöksantalet var och vad det innebar ekonomiskt för kommunen. Den utvärderingen väntas ta ett par månader.

Men redan nu är det en positiv känsla för arrangörerna.

– Det blev en riktig idrottsfest med vintrig inramning i Skövde. Den stora framgångsfaktorn i det här har varit att föreningsliv, näringsliv och kommun samverkat och Skövde har visat att de både kan och har kapaciteten att genomföra ett av Sveriges största idrottsevenemang, säger Maria Hallberg, projektledare SM-veckan, Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Totalt var det 16 idrotter som fanns med på schemat och 145 timmars tävlande. 55 timmar direktsändes i Sveriges Television. Minst 300 personer från Skövde kommun, Next Skövde och RF-SISU har jobbat tillsammans med 17 lokala föreningar, lika många gymnasieklasser och 150 volontärer.

Totalt löste cirka 8 000 besökare entré och till det ska läggas barn och ungdomar som gick in gratis.

– Det känns fantastiskt att få visa upp Skövde och inte minst hur bra vi är på att göra saker tillsammans, säger Mats Olsson, vd på Next Skövde i en kommentar.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet, Sveriges Television och den aktuella värdstaden. Och det verkar som att de flesta är nöjda med hur Skövde skötte sig.

– Det blev en väldigt bra SM-vecka, trots att de största skidstjärnorna lyste med sin frånvaro. Den lokala organisationen har gjort ett fantastiskt jobb. Jag vill ge Skövde SM-guld i att arrangera en SM-vecka, säger Ulf Nilsson, projektledare för SM-veckan på SVT.

Det blev även några lokala medaljer under veckan. Bland annat genom Jonas Jonsson, Skövde Kraftsportklubb, som tog guld, och Alex Ahlström ifrån IF Skövde karate kai knep silvret i SM i kyokushin. Johan Norén från Skövde blev tvåa i e-cycling.

Natalie Forsberg, Art Dance Falköping, tog hela tre guld under tävlingarna.

Artikeltaggar

Skövde kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.