Hoppa till huvudinnehållet

Äntligen premiär för vår nya sajt

Publicerad:
Reporter Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
fredrik.andersson@skaraborgsbygden.se
Gillar du utseendet på vår nya sajt?
Gillar du utseendet på vår nya sajt?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det första numret av Skaraborgsbygden rullades ut från tryckeriet 1955 och det har givetvis hänt en hel del sedan dess.

Jag var inte med när det första numret producerades, men jag har varit med tillräckligt länge för att förstå att Skaraborgsbygden är en mycket uppskattad och efterlängtad tidning – med engagerade läsare.

Jag har haft många trevliga samtal med er prenumeranter och det har varit rörande att få höra hur mycket tidningen betyder för just er. Det har blivit påtagligt inte minst de gånger då distributionen inte fungerat.

Sättet att läsa nyheter har förändrats mycket på senare år. Allt fler läser tidningen digitalt, framför allt i mobilen. Papperstidningen är fortfarande populär och den kommer självklart att finnas kvar, men den blir allt dyrare att producera och allt svårare att distribuera - så vägen framåt är digital.

Därför känns det väldigt bra att kunna presentera vår nya sajt den här veckan. Den är efterlängtad – inte bara av oss som jobbar på Skaraborgsbygden utan även av er prenumeranter. Sajten har flera nya funktioner jämfört med den förra, som till exempel:

  • En digital kundservice, som alltid är öppen. Där kan du sköta din egen prenumeration och göra eventuella ändringar. På kundserviceportalen kommer du även att kunna lägga in annonser på ”Veckans fynd”. Den tjänsten är uppskattad av våra läsare och den kommer vi givetvis att fortsätta med. Men från och med nu är det enbart möjligt att lämna in annonser digitalt, via portalen. Instruktioner på hur du gör finns på sajten.
  • På kundklubben hittar du tävlingar, rabatter och erbjudanden
  • En modernare layout som gör det möjligt för oss att presentera våra artiklar och annonser på ett bättre sätt.

Men sajten är inte den enda nyheten. Från och med nästa vecka kommer vi att kunna erbjuda morgonutdelning på 12 av våra 15 kommuner i Skaraborg, något som känns väldigt bra.

Allt detta är möjligt i och med att Skaraborgsbygden fick nya ägare i somras, då NWT Media i Karlstad köpte tidningen. Förutom den digitala satsningen och distributionen får vi helt nya möjligheter att satsa framåt – och fokusera helt på innehållet och journalistiken.

Även om det är många nya saker på gång vill vi att du som läsare känner igen dig. Vi vill inte göra några stora förändringar och det är viktigt att behålla Skaraborgsbygdens identitet, samtidigt som vi vill skruva på några saker och göra tidningen relevant även i framtiden.

Till skillnad från 1955 kan man numera ta del av Skaraborgsbygden på flera sätt: papper, sajt, app, E-tidning och taltidning. Vi på Skaraborgsbygden är glada och tacksamma för att du väljer att hänga med oss – oavsett vilken kanal du väljer.

Detta är nytt för dig som prenumerant

Nu har vi fått en helt uppdaterad nyhetssajt! I och med bytet till den nya sajten har vi gjort en hel del förbättringar för att du som prenumerant ska få ut ännu mer av din prenumeration. Nedan finner du lite mer information kring vad som är nytt.

Registrera ditt nya digitala konto

I samband med bytet till vår nya sajt behöver du få tillgång till ett nytt digitalt konto för att komma åt låsta artiklar och e-tidningen.

För att få tillgång till ditt nya konto behöver du fylla i ett formulär så du kan få ditt nya kundnummer av oss.

När du skickat in formuläret återkommer vi med ditt nya kundnummer och instruktioner över hur du aktiverar ditt konto.

För att komma till formuläret besök: kundservice.skaraborgsbygden.se/aktiverakonto

Behöver du hjälp på vägen? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Med ett digitalt konto kan du även ta del av erbjudanden och tävlingar i vår kundklubb.

Kundklubben är en del av din prenumeration så ta gärna till vana att gå in och titta så du inte missar något.

Här hittar du, förutom tävlingar, erbjudanden på bland annat resor, både inom Sverige och utomlands.

Efter att du skapat ditt digitala konto loggar du in på kundklubben i menyn ovan, eller genom att besöka: skaraborgsbygden.se/kundklubb

Ny app för att läsa e-tidningen

E-tidningen kommer flytta in i vår app ”NWT Media E-tidningar” som finns att ladda ned i AppStore och Play Butik.

Den nya appen kan du logga in i när du fått ditt kundnummer och aktiverat ditt nya digitala konto.

Ladda ned appen för iOS (iPhone, iPad) genom att klicka här, eller Android genom att klicka här.

Vår nyhetsapp släpps inom kort.

Nu bokar du privat- och föreningsannonser via självservice

Vi har precis lanserat en ny självservice för bokning av Veckans Fynd, familjeannonser och föreningsannonser, allt samlat på ett och samma ställe! För att komma in på bokningssidan och ta del av en steg för steg-guide över hur du går till väga med din bokning besök: kundservice.skaraborgsbygden.se/annonsera

Morgonutdelningen är tillbaka på flera orter!

Nu är morgonutdelningen tillbaka i större delarna av Essunga, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skövde, Tibro, Töreboda och Varas kommuner. Där får du din tidning levererad på fredag morgon med tidningsbudet. Tyvärr kan vi inte erbjuda detta i Falköping, Skara och Tidaholms kommuner eller resterande av landet, där är det fortfarande brevbäraren som kommer med tidningen.

Vanliga frågor och svar

Funderar du på något annat? Du hittar svar på de vanligaste frågorna genom att klicka här.

Det går också självklart bra att kontakta kundservice om du funderar på något.

Bli prenumerant här: skaraborgsbygden.se/bli-kund/

Artikeltaggar

ApparJournalistikKarlstadPremiärerSamhälleSkaraborgTidningar