Hoppa till huvudinnehållet

Badhuset i Tidaholm stängt igen

Publicerad:
Badhuset i Tidaholm har stängt igen, efter att nya tester visar att bakterien som orsakar åkomman badhusfötter är tillbaka i vattnet.
Badhuset i Tidaholm har stängt igen, efter att nya tester visar att bakterien som orsakar åkomman badhusfötter är tillbaka i vattnet. Foto: ewg3D

Det var i förra veckan som badhuset i Tidaholm tvingades att stänga då för höga halter av en bakterie hittats i vattnet. I början av denna vecka kunde badhuset öppna efter att provtagningar visade att bakterien var borta. Nu är bakterien tillbaka och badhuset har återigen stängt.

Bakterien Pseudomonas aeruginosa kopplas ihop med tillståndet badhusfötter, vilket ger rodnande, smärtande fotsulor och som huvudsakligen drabbar barn. Efter att bakterien hittades första gången klorerades och städades bassängerna. Trots åtgärderna är bakterien tillbaka i vattnet.

”För närvarande arbetar vi intensivt med att felsöka problemet och genomför ytterligare provtagningar,” skriver Forshallen på sin hemsida.

Föräldrar till barn som nyligen har badat i badhuset uppmanas vara uppmärksamma på eventuella symtom.

Badhuset är stängt tills vidare.

Artikeltaggar

BakterierTidaholmVård och omsorg

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.