Hoppa till huvudinnehållet

Sällskapsspelet är årets julklapp

Publicerad:
När händelser i omvärlden delar oss, är årets julklapp något att samlas kring – sällskapsspelet är Årets Julklapp 2023.
När händelser i omvärlden delar oss, är årets julklapp något att samlas kring – sällskapsspelet är Årets Julklapp 2023.

Intresset för sällskapsspel har vuxit den senaste tiden och när HUI nu för trettiosjätte året i rad utser årets julklapp, så är det alltså sällskapsspelen som plockar hem titeln.

– Sällskapsspel är en klassisk julgåva som nu återupptäcks av nya generationer. I en omvärld präglad av krig, våld och ekonomiska svårigheter blir sällskapsspelet en möjlighet att för en stund koppla bort världen utanför och istället uppleva samvaron med nära och kära. Sällskapsspelen står för trygghet men också för eskapism och utveckling, säger Emma Hernell VD på HUI, i ett pressmeddelande.

Motivering

Att samlas med nära och kära och få en välbehövlig paus från verkligheten är något vi söker oss till i svåra tider. Samtidigt växer ny teknik fram som förnyar en traditionell produktkategori.

Årets Julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket.

Hur kriterierna uppfylls

Med utgångspunkt i rådande samhällstrender och svenskarnas aktuella och framtida konsumtionsbeteenden utses Årets julklapp utifrån tre kriterier, varav minst ett måste uppfyllas:

• Årets julklapp ska representera den tid vi lever i

• Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse

• Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Artikeltaggar

SällskapsspelSamhälleSpel

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.