Hoppa till huvudinnehållet

Lantbruksmässan drar in till centrum

Publicerad:
I maj nästa år blir det traktorer och skördetröskor på torget i Lidköping.
I maj nästa år blir det traktorer och skördetröskor på torget i Lidköping. Foto: JohanSjolander

I maj nästa år dundrar traktorer och andra lantbruksmaskiner in på Nya stadens torg i Lidköping. Då är det dags för den första upplagan av mässan Lantbruket i Centrum.

– Skaraborgs är en riktig lantbruksbygd så det passar perfekt att ha mässan där, säger Martin Claeson, ansvarig för mässan.

Det har funnits mässor för branschen tidigare, men förmodligen inte mitt inne i stan. Men det är i alla fall vad som väntar den 15-16 maj nästa år. Initiativtagare är Martin Claeson från AT Event.

– Vi har sökt efter en plats att ha den här mässan på och när vi förstod att Lidköping var intresserade av nya event tog vi kontakt med kommunen. Det har fungerat jättebra hittills och vi ser verkligen fram emot att få arrangera det här i Lidköping. Det kommer att bli väldigt speciellt eftersom det är första gången som något sådant här görs utomhus, säger Martin Claeson.

Själva mässan är cirka 10 000 kvadratmeter stor och Martin Claeson vill att det ska bli en ny mötesplats för branschen.

– Vi tycker att det behövs. Vår förhoppning är att människor inom branschen ska träffas, skapa kontakter och göra affärer. Vi vill att man ska kunna ta del av den senaste tekniken när det gäller maskiner och utrustning. Vi kommer inte att ha mat eller djur på plats, däremot finns det så klart möjlighet att äta ändå, eftersom vi finns mitt i centrum, säger han.

I nuläget är ett 50-tal utställare klara.

– Målet är att det ska bli mellan 80 och 100 utställare och det tror jag att vi kommer att nå. Vi har fått väldigt positiv respons så här långt, både från folk i branschen och från Skaraborg. Det känns jättebra, säger Martin Claeson.

Tidigt besked

Beskedet om att mässan ska hållas 2024 kom redan i april i år.

– Ja, det kan låta som att det var tidigt, men för en mässarrangör är ett år ganska kort tid. Det är ett mycket som ska komma på plats. Men vi har haft ett jättebra samarbete med Lidköping och det flyter på bra, säger Martin Claeson.

Det ska vara fri entré och Martin Claeson har redan ett mål när det gäller antalet besökare.

– Vi hoppas på cirka 5 000. Detta riktar sig främst mot folk i branschen, men alla är självklart välkomna. Vårt mål är att detta ska bli ett årligt återkommande evenemang.

Artikeltaggar

DjurEvenemangLidköpingMässorNöje/KulturSkaraborgTeknik

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.