Hoppa till huvudinnehållet

Är det inte hyckleri Magdalena Andersson?

Publicerad:
Reporter Skaraborgsbygden
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Magdalena Andersson (S). Foto: Mathias Hansson
Magdalena Andersson (S). Foto: Mathias Hansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jimmie Åkesson tal under SD:s Landsdagar har väckt en del uppmärksamhet, inte minst på den politiska vänsterkanten. Det som särskilt väckt uppmärksamhet är att Jimmie Åkesson vill stoppa all nybyggnation om moskéer och riva redan befintliga som bidrar till islamisering.

Detta har fått Socialdemokraternas partiledare, Magdalena Andersson, att kräva att SD-tjänstemännen ”kastas ut ur Rosenbad”.

Är det inte märkligt så kort minne just Socialdemokratiska politiker har? När Ardalan Shekarabi i tidningen ”Dagen” den 17 november 2022 krävde att moskén i Stockholm skulle stängas och Imamen skulle skickas ut så var det ingen Socialdemokrat som krävde att Ardalan Shekarabi skulle kastas ut från Rosenbad.

Skälen som Shekarabi angav var de samma som Jimmie Åkesson, nämligen att moskén i Stockholm var Irans, och därmed islamisternas förlända arm. SD:s partisekreterare, Richard Jomshof, konstaterade att förslaget låg helt i linje med det som SD föreslagit och drivit i många år.

Som så många gånger förr kan man konstatera att det spelar mindre roll vad som sägs, utan det är viktigare vem som säger det.

Stefan Hallberg/Karlsborg

Artikeltaggar

Etik och religionJimmie ÅkessonMoskéerPolitikSocialdemokraterna