Hoppa till huvudinnehållet

”I Juletid” 20-årsjubilerar i Vara med lokal prägel

Publicerad:
Reporter Skaraborgsbygden
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Magnus Johansson och Marcos Ubeda får i år sällskap av Tommy Nilsson i julkonserten ”I Juletid”.
Magnus Johansson och Marcos Ubeda får i år sällskap av Tommy Nilsson i julkonserten ”I Juletid”.

”I Juletid” är en av de stora kända julkonserterna som av tradition kommer till Vara Konserthus. I år, när det dags för 20-årsjubileum får folkkära trumpetaren Magnus Johanson och pianisten Marcos Ubeda sällskap av ingen mindre än Tommy Nilsson.

Det blir också lokal prägel på konserten då Varas välkända körledare Anna-Lena Andersson delar med kören ”Happy Voices”.

– Vi är nu i full gång med spelandet. Det är jättekul att besöka ställen som Vara och träffa många trevliga människor både på scenen och i konsertlokalerna, säger Magnus Johansson, i ett pressmeddelande.

Till årets stora jubileumsturnén är alltså Tommy Nilsson speciellt inbjuden som gäst.

Tommy Nilsson har berört svenskar i generationer. Med låtar som ”En dag”, ”Allt som jag känner”, ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr” har han blivit en av våra mest folkkära artister.

Det har länge funnits önskemål om att få med Tommy Nilsson på ”I Juletid”.

– Vi är så glada för att Tommy är med oss i år och vi hoppas vi ska kunna ge publiken lite ljus, värme och glädje i decembermörkret. Att vi får inslag av lokala körer är något som också alltid vår publik uppskattar, säger Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

”I Juletid” gästar Vara söndagen den 17 december.

Artikeltaggar

ArtisterKonserterKändisarMagnus JohanssonNöje/KulturSkådespelareTommy NilssonTraditioner

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.