Hoppa till huvudinnehållet

Skövde stadsbibliotek har blivit med robot

Publicerad:
Reporter Skaraborgsbygden
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Stadsbiblioteket i Skövde blir nu först ut i Skaraborg med att skaffa en robot som hjälper till i det dagliga arbetet. Foto: Skövde kommun
Stadsbiblioteket i Skövde blir nu först ut i Skaraborg med att skaffa en robot som hjälper till i det dagliga arbetet. Foto: Skövde kommun

Skövde Stadsbibliotek tar nu ett stort steg mot framtidens biblioteksupplevelse genom att introducera sin senaste teknologiska förbättring – en sorteringsrobot för bokåterlämning.

Den nyligen införda roboten tar hand om återlämningen och sorteringen av alla böcker som återvänder till biblioteket. Detta gör det möjligt för låntagare att smidigt returnera sina böcker utan att behöva fundera över var de ska placeras då roboten tar hand om detta automatiskt.

Bakom skärmarna arbetar roboten med att sortera böckerna, och bibliotekspersonalen tar sedan över det sorterade materialet för att placera det i hyllorna.

Positivt och modernt

För de nyfikna erbjuder biblioteket en unik möjlighet att observera roboten i arbete genom en transparent glasvägg, där besökare kan få en närmare inblick i dess funktion.

Enligt ansvariga på biblioteket är roboten en del i ledet att skapa en positiv och modern biblioteksupplevelse.

Artikeltaggar

BöckerLitteraturRobotarSkaraborgSkövdeSkövde kommunTeknik och vetenskap

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.