Hoppa till huvudinnehållet

De får 2023 års kultur- och fritidsstipendium i Essunga

Publicerad:
Reporter Skaraborgsbygden
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson överlämnar blommor till stipendiaten Jonathan Lundén.
Kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson överlämnar blommor till stipendiaten Jonathan Lundén.

Musikern Jonathan Lundén och SSF Nossebro Scoutkår är 2023 års kultur- och fritidsstipendiater i Essunga kommun.

Musikern Jonathan Lunden var i full färd med att avsluta sin arbetsdag på Nosse Kvarn där han bakar pizzor och ibland även serverar skönsång, när kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson klev in i lokalen. Med sig hade Andersson förutom en bukett blommor nyheten om att Jonathan blivit 2023 års kulturstipendiat.

– Det var det värst! Jag blir väldigt glad! Det var oväntat men det känns jättekul att bli uppmärksammad, säger stipendiaten i ett pressmeddelande.

Efter att kulturstipendiaten överraskats så tog sig kommunstyrelsens ordförande till Bäreberg för att överraska 2023 års fritidsstipendiater. Utmärkelsen tilldelas SSF Nossebro Scoutkår och när Andersson mötte dem vid Lionsgården var scoutaktiviteterna i full gång.

Scoutkåren är en av stipendiaterna i Essunga kommun.
Scoutkåren är en av stipendiaterna i Essunga kommun.

– Föreningen erbjuder värdefulla fritidsaktivitet för både unga och vuxna som gillar naturen och scoutlivet. Här är alla välkomna och som scout lär man sig många viktiga värderingar och färdigheter, inte minst att samarbeta, säger Daniel Andersson när han överräckte ett fång med blommor till den till synes överrumplade scoutledaren Mats Olsson.

– Det blev lite utav överraskning, säger han.

2023 års stipendiater tilldelas 5 000 kronor vardera under en ceremoni under nationaldagsfirandet i Nossebro i juni.

Artikeltaggar

BlommorBärebergDaniel AnderssonEssungaKommunstyrelsenKulturMats OlssonNossebroNöje/KulturUtmärkelser

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.