Hoppa till huvudinnehållet

Johan Abrahamsson tar en paus

Publicerad:
Reporter Skaraborgsbygden
Skaraborgsbygden
redaktion@skaraborgsbygden.se
Johan Abrahamsson (M)
Johan Abrahamsson (M)

Johan Abrahamsson, Moderaternas ordförande i Västra Götaland, tar en paus från sitt uppdrag efter avslöjandet om att han delat en stor mängd kränkande innehåll i privata chattar, rapporterar P4 Skaraborg.

Exempelvis har han delat en bild på en naken kvinna vars kön täcks av en fiskmås och ett grovt skämt om oralsex samt en bild på Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar med en kommentar om hennes urringning. Han har också delat flera bilder med rasistiskt och homofobt innehåll.

Själv har han menat att det handlat om ”helt vanlig buskishumor”, men senare uppgett att han är ångerfull.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHotJohan AbrahamssonKommunstyrelsenModeraternaNooshi DadgostarP4 SkaraborgVapenbrottVänsterpartietÅtal

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.