Hoppa till huvudinnehållet

Med Bröllop i kikar'n

Publicerad:
Foto: Bo Håkansson
Foto: Bo Håkansson

Vägen från frieri till bröllop kan vara ganska krokig, det framgår med all önskvärd tydlighet på Rosers salonger i Skara.

Det krävs inte så många människor för att man ska bli road. Men det krävs att dessa människor är av det rätta virket, som det så fint heter.

På Rosers salonger i Skara kretsar det för tillfället mycket kring det där virket, för här spelas Bröllop i Kikar´n med en ensemble som kan roa sin publik.

Själva farsen har tidigare spelats på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg, precis som traditionen bjuder, och är en fristående uppföljare på fjolårets föreställning – Brännvin i Kikar´n.

Som namnet avslöjar så kretsar årets upplaga kring bröllop, där bland annat en halvtokig präst ser till att föra handlingen framåt.

Sammanfattningsvis ska det dock sägas att Bröllop i Kikar´n inte är det bästa vi har sett på den här scenen i Skara. Men trots att det emellanåt mest känns som de inblandade gör det här på ren rutin, så sitter ju skämten där de ska och publiken blir road…

Fakta: Bröllop i Kikar´n

Ensemblen:

Våge Jonsson – Stefan Gerhardsson

Dag-Otto Flink – Jojje Jönsson

Dagmar Larsson – Siw Carlsson

Gert Blid – Claes Månsson

Anna-Lisa Posse – Jeanette Capocci

Bert Grönvall – Jan Holmquist

Tage Nilsson – Mikael Riesebeck

Harriet Posse – Karin Bergquist

Regi: Ulf Dohlsten

Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson

Föreställningen spelas i Skara fram till den 31 januari.

Artikeltaggar

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.