Hoppa till huvudinnehållet

Vattenkris i Lugnås

Publicerad:
Låga grundvattennivåer  och läckor har under sommaren orsakat vattenkris i Lugnås.
Låga grundvattennivåer och läckor har under sommaren orsakat vattenkris i Lugnås.

Det har i sommar varit vattenkris i Lugnås, utanför Mariestad.

Den låga grundvattennivån består på flera håll i Skaraborg.

I slutet av juni beslöts om bevattningsförbud för fastigheter som är uppkopplade till VA-nätet i Lugnås utanför Mariestad.

På grund av flera vattenläckor har läget på orten vid flera tillfällen i sommar förvärrats, då ortens vattentäkt dränerats som följd av dessa läckor. För en och en halv vecka sedan var det så illa att kommunen tvingades köra ut med tankbilar med dricksvatten, skriver Mariestads-Tidningen.

Artikeltaggar

Mariestads kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.