Hoppa till huvudinnehållet

1962: ”Smolkens” i Mölltorp

Publicerad:
Copyright: ArkivDigital /Svenska Aero-Bilder AB
Copyright: ArkivDigital /Svenska Aero-Bilder AB

Flygfoton hjälper till att minnas hur det en gång såg ut.

Skaraborgsbygden publicerar löpande flygfoton från gamla tiders mötesplatser. Från orter runt om i Skaraborg.

På adressen Järnvägsgatan 12A fanns år 1962 Mölltorps radio och TV-service. Här huserade ”Smolken”. Han kallades så, men hette Thorsten Helmfridsson. Han var känd för att vara en riktig mångsysslare med allt som rör motorer. I affären hanterades inte bara radio och TV-apparater. Nej, ”Smolken” sålde cyklar, lagade mopeder och allt möjligt annat. På baksidan stod en bensinmack. Tidigare var detta hus ett mejeri. Ägare var Mölltorps mejeriförening. Huset stod kvar länge. De lär ha rivits för 6-7 år sedan. Notera Karlsborgsbanan som strök förbi fastigheten. Även denna är nu (tyvärr) på väg att rivas.

Du kan givetvis kommentera fotot.

Vad vet du om platsen? Vilka minnen har du från platsen?

Kommentarsfält finns under artikeln.

Artikeltaggar

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.