Hoppa till huvudinnehållet

1961: Kooperativa, Nossebro

Publicerad:
Copyright: ArkivDigital /Svenska Aero-Bilder AB
Copyright: ArkivDigital /Svenska Aero-Bilder AB

Flygfoton hjälper till att minnas hur det en gång såg ut.

Skaraborgsbygden publicerar löpande flygfoton från gamla tiders mötesplatser. Från orter runt om i Skaraborg.

Nossebro är ett förhållandevis ungt samhälle. I mitten av 1800-talet bara utmärkt som en bro över ån Nossan. Det var tack vare Västgötabanan som det lilla stationssamhället växte. När detta flygfoto togs 1961, bodde här cirka 1330 människor. 1918 blev Nossebro ett municipalsamhälle. När kortet togs låg detta i Essunga landskommun. Där fanns då Kooperativa på Storgatan 8.

Du kan givetvis kommentera fotot.

Vad vet du om platsen? Vilka minnen har du från platsen?

Kommentarsfält finns under artikeln.

Artikeltaggar

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.