Hoppa till huvudinnehållet

Philip slog nytt världsrekord

Publicerad:

Parasportskytten Philip Jönsson från Mariestad slog nytt världsrekord i grenen R4 (stående skytte) vid en tävling i Al Ain i Förenade Arabemiraten nyligen.

Philip noterades för 253,3 poäng vilket var 0,3 bättre än det tidigare världsrekordet.

– Det var jämnt mellan mig och skytten som slutade tvåa. Den som vann av oss skulle slå världsrekord. När siffrorna väl kom fram blev det jubel i lokalen. Det här är en dröm jag haft sedan jag började skjuta, säger Philip Jönsson till Mariestads-Tidningen.

Artikeltaggar

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.