Hoppa till huvudinnehållet

Protester mot Strandskolan i Karlsborg

Publicerad:
Karlsborg.
Karlsborg.

Boende vid Västra vägen i Karlsborg protesterar mot den nya Strandskolan, uppger tidningen SLA.Grannar menar att ett tvåvåningshus skulle förstöra områdets karaktär.

Efter sommaren räknar Karlsborgs kommun med att komma igång med bygget av den nya Strandskolan. Byggnadsnämnden kommer inom kort besluta om bygglov.

Men boende på flera grannfastigheter protesterar mot bygget, som de menar förändrar områdets karaktär, och i några fall kommer förstöra utsikten mot Bottensjön.

Kommunen har prövat såväl en enplanlösning som en tvåplanlösning. Förvaltningen bedömning är att en tvåplanlösning påverkar sikten mot sjön, för minst antal fastighetsägare. Två villaägare kommer få mycket begränsad sikt mot sjön med en sådan lösning.

– Vi har haft med det i vår process och försökt väga in det så mycket vi kan, men vi klarar inte av att bygga en skola utan att det får någon påverkan, säger samhällsbyggnadschef Håkan Karlsson till SLA.

Artikeltaggar

Karlsborgs kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.