Hoppa till huvudinnehållet

Fröjereds skola kan läggas ner

Publicerad:
Fröjereds skola kan läggas ner
Fröjereds skola kan läggas ner

I Tidaholm fortsätter de politiska turerna kring Fröjereds skola. I december drev oppositionen igenom en verksamhetsplan som räddade skolan. Men nu har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet åter beslutat att skolan ska läggas ner.

Tidningen Västgöta-Bladet uppger att Miljöpartiet i Tidaholm är mycket kritiska mot Socialdemokraterna och Vänsterpartiets agerande. De två partierna drev föra veckan igenom sitt budgetförslag som innebär att skolan i Fröjered kan läggas ner.

– Att utnyttja ett akut sjukdomsfall till att driva igenom sin egen politik, mot den egentliga majoritetens vilja, är lågt, säger Miljöpartiets ordförande Tobias Henning till Västgöta-Bladet.

I december beslöt en majoritet i barn- och utbildningsnämnden att Fröjered skola ska vara kvar.

I kommunledningens budgetförslag ingick en nedläggning, vilket stöddes av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Men en samlad opposition stödde istället ett motyrkande från nämndens vice ordförande Krister Rohman (KD) som innebär att skolan i Fröjered ska vara kvar. Utöver Kristdemokraterna stödde Moderaterna, Centerpartiet och Miljöpartiet förslaget, som vann med röstsiffrorna 6 röster mot 5.

En konsekvens av oenigheten om skolans framtid i Fröjered, blev också att Miljöpartiet lämnade det tidigare valtekniska samarbetet i kommunledningen med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Nu har barn- och utbildningsnämnden ändrat beslutet. Detta tack vare att en ledamot från Centerpartiet var sjuk. Istället för att ersättas av en annan politiker från oppositionen, ersattes personen av en socialdemokrat, som därmed fick majoritet på mötet.

Miljöpartiet beskriver tillvägagångssättet som en kupp.

Artikeltaggar

Tidaholms kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.