Hoppa till huvudinnehållet

Vara kommun bryter band med Kina

Publicerad:

Vara kommun avbryter sitt vänortssamarbete med Kina.

Vara kommunfullmäktige har i bred enighet beslutat avbryta samarbetet med kinesiska kommunen Huangshan.

Kommunalrådet Gabriel Bosnjakovic (M) konstaterade inför kommunfullmäktige att utvecklingen i Kina går åt fel håll, uppger tidningen NLT. Det gäller exempelvis jämlikhet, delaktighet, transparens och möjlighet till ansvarsutkrävande.

Tidigare i år har Vara kommun avbrutit samarbetet med Oranjemund Town i Namibia i Afrika.

Artikeltaggar

Vara kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.