Hoppa till huvudinnehållet

John ny ordförande

Publicerad:
John Norell.
John Norell.

John Norell från Vara har valts till ny ordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

John Norell är född och uppvuxen i Vara, och har under våren avslutat en masterutbildning i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Till hösten kommer han att påbörja doktorandstudier vid nationalekonomiska institutionen på Stockholms universitet där han även arbetar som amanuens och undervisar i mikroekonomi.

Fria Moderata Studentförbundet är Sveriges äldsta politiska studentförbund och har sedan år 1942 engagerat liberala och konservativa studenter på landets universitet och högskolor. Bland tidigare ordföranden märks Ulf Adelsohn, Carl Bildt och Catarina Kärkkäinen. Förbundet är partipolitiskt fristående.

- Jag ser fram emot att få leda Sveriges äldsta politiska studentförbund det kommande året och vill tacka alla i FMSF som kämpar för ett friare Sverige för förtroendet. I en tid när fler och fler stater inskränker människors frihet känns det mer angeläget än någonsin med en kraft som FMSF som står upp för fria människor och fria marknader, säger John Norell i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Vara kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.