Hoppa till huvudinnehållet

Skaras stadsarkitekt lämnar sin tjänst

Publicerad:
LÄMNAR. Skaras stadsarkitekt Ian Cortes lämnar sin tjänst och går vidare till nya utmaningar.
LÄMNAR. Skaras stadsarkitekt Ian Cortes lämnar sin tjänst och går vidare till nya utmaningar.

Ian Cortes, som innehaft tjänsten som stadsarkitekt sedan den 1 april i år, har meddelat att han kommer att lämna sin tjänst i Skara.

Ian Cortes har allt sedan han tillträdde sin tjänst i våras kombinerat boende i Skara med veckopendling till Kalmar. Planerna att flytta till Skara har inte gått i hamn och därför har Ian kommit till slutsatsen att han vill lämna sin tjänst som stadsarkitekt och avdelningschef för plan- bygg- och miljöenheterna.

– Vi tackar Ian för hans engagemang i stadsbyggnadsfrågorna i Skara men vi har samtidigt full förståelse för att det är fler delar i livet som måste fungera, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Varit involverad

Ian har under sin tid i Skara ansvarat för arbetet med en ny översiktsplan för Skara kommun. Han har också varit involverad i arbetet med flera nya detaljplaner och i dialogen kring namnsättning av kvarter i stadens centrala delar.

Ian kommer att finnas kvar i tjänst fram till den 31 januari.

– Jag kommer nu att påbörja arbetet medatt se hur rekryteringsprocessen kommer att se ut, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Artikeltaggar

Skara kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.