Hoppa till huvudinnehållet

Skatepark ska byggas i Lidköping

Publicerad:
Skatepark ska byggas i Lidköping
Skatepark ska byggas i Lidköping

Nu kan drömmen om en skatepark centralt i Lidköping förverkligas. Skateparken, som än så länge är på planeringsstadiet, anpassas för street, flow, bowl och kommer innehålla områden som passar för både nybörjare och för mer avancerad åkning.

Lidköpings Skateboardsförenings ansökan om investeringsbidrag för att bygga en skatepark på Framnäsområdet var nyligen uppe i Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott.

– I arbetsutskottet finns en stark politisk vilja i positiv riktning för skateparken. Kultur och Fritid ser detta som en jättefin möjlighet för Lidköping att nu äntligen kunna få en både efterfrågad och efterlängtad skatepark. Spontanidrott är på frammarsch och detta skapar förutsättningar för barn och unga att börja med en ny fritidssysselsättning likväl som för äldre generationen, som var aktiva på kanske 80-talet, att nu damma av sin bräda. Riktigt roligt att det kommer blandas åldrar i en sån här skatepark säger Roger Ahlén, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

– Kommunen är en av de som gör detta möjligt. Föreningen kommer också skicka ansökningar om medfinansiering till Arvsfonden och Sparbanksstiftelsen. Ärendet ska upp i Kultur och fritidsnämnden den 4 februari fortsätter Roger Ahlén, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

– Vi som förening är oerhört stolta och glada över kommunens besked. Då pandemin slog till och covid-anpassningarna gradvis grusade alla roliga planer på event och liknande i vår nyrenoverade skatehall på Sockerbruket valde vi att fokusera på en eventuell ”utepark” berättar Daniel Maronde, ordförande i Lidköpings skateförening

I bygglovshandläggningen görs en bedömning om den förändrade användningen av marken kräver en fördjupad markundersökning. I tidigare undersökningar har halter av oljeämnen, metaller och PAH hittats men de ligger från 1,5 meters djup.

Tidigare genomförda grundvattenprovtagningar samt riskbedömning tyder på att uppmätta halter inom området sammantaget inte utgör någon risk för människors hälsa eller miljö dessutom hårdgörs markytan vid en skatepark vilket undanröjer risken för exponering berättar Björn Jonsson, Mark- och exploateringschef.

Går allt enligt planen kommer skateparken vara klar i december 2021.

Artikeltaggar

Lidköpings kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.