Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad seniordag tillbaka efter pandemin

Publicerad:
Den 15 september bjuds seniorer in till Parken Götene för en heldag av utställningar, underhållning och föreläsning. Arbetsgruppen bakom evenemanget består av representanter från olika pensionärsorganisationer och studieförbund.
Den 15 september bjuds seniorer in till Parken Götene för en heldag av utställningar, underhållning och föreläsning. Arbetsgruppen bakom evenemanget består av representanter från olika pensionärsorganisationer och studieförbund.

Efter ett uppehåll under pandemin är Seniordagen i Götene tillbaka igen. Den 15 september blir det föreläsning, utställning och mässa för seniorer i Parken Götene.

– Man har hunnit längta efter detta, därför kommer det nog mycket folk, säger Helena Holmberg från Studieförbundet Vuxenskolan.

Temat för årets upplaga av heldagen är ”Ta vara på livet” och arbetsgruppen, som består av olika pensionärsorganisationer och studieförbund inom Götene kommun, tycker att det är viktigt att Seniordagen är en positiv dag.

– Man kan komma till parken och få en nypåfyllnad, det tycker vi är viktigt, säger Barbro Hallberg, frivilligsamordnare i Götene kommun som beskrivs som ”kuggen i hjulet” av gruppen.

I nuläget är det ett femtiotal utställare inbokade men det kan komma att fyllas på, berättar Stig Andersson, ordförande i arbetsgruppen. Bland annat ställer Hugo Ljungkvist ut en utställning vid namn ”Art by Hugo”.

– Det ska bli jättekul att se det här, nu kommer han som utställare, säger Barbro Hallberg.

Gillis Hellberg är konferencier och ska även kåsera under dagen. ”Själsdoktorn” Håkan Andersson ger föreläsningen ”Att åldras är inget för fegisar”.

– Det blir roligt och nyttigt att höra, berättar Barbro Hallberg.

En viktig del i evenemanget är att det är kostnadsfritt, berättar Stig Andersson. På så sätt kan besökare spendera en halv- eller heldag i parken och även gå in och ut hur de vill. Vid entrén får alla besökare en gratis lott som sedan kan bli dragen vid blomsterlotteriet under dagen. Lunch och fika går att köpa i parken.

– Gäster som kommer vill mingla och luncha, det är en blandning av mässa och föreläsningar och det sociala som vi tycker är viktigt, berättar Barbro Hallberg.

Hon berättar att de allra flesta besökare är från Skaraborg. Seniordagen har med åren blivit mer och mer välbesökt - 2016 kom det 492 besökare till Seniordagen medan antalet tre år senare låg på omkring 700 besökare.

Syftet med evenemanget har sin grund i kunskapsfrämjande.

– Vi känner att vi vill nå ut till målgruppen seniorer med information, säger Barbro Hallberg.

Utställarna inkluderar olika företag, föreningar och även representanter från kommunen. Bland annat ställer Folktandvården Götene, Götene Idrottshistoriska sällskap och Samhällsskydd Skaraborg ut under dagen.

– Man kanske inte har behov nu men då vet man var man ska vända sig, säger Barbro Hallberg.

Hon fortsätter:

– Det är nytta och nöje på samma gång.

– Det är ett trevligt sätt att träffas, berättar Stig Andersson.

Artikeltaggar

Götene kommun

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.