Hoppa till huvudinnehållet

Förmånscykel införs på regionen

Publicerad:
Förmånscykel införs på regionen
Förmånscykel införs på regionen

Från och med i höst kommer medarbetarna i Västra Götalandsregionen få möjligheten att skaffa förmånscykel. Beslutet fattades i regionstyrelsen förra året.

Nu inleds arbetet med att skapa leasingkontrakt. Cyklarna hyrs via ett treårigt avtal och kostnaden dras från lönen via ett bruttolöneavdrag. När avtalet har gått ut får man välja mellan att köpa loss cykeln eller att lämna tillbaka den, skriver VGR Fokus.

– VGR vill främja de mål vi har uppsatta, som bland annat innebär att främja ett hållbart resande. Det handlar också om att medarbetarna ska må bra, få bättre hälsa och bli mer aktiva, till exempel genom att pendla med cykel till jobbet, säger Marina Olsson, HR-direktör i Västra Götalandsregionen, till VGR Fokus.

Regionens medarbetare har möjlighet att välja mellan flera olika modeller, allt från elcyklar till racers. Även cyklar anpassade utifrån olika funktionshinder.

De olika cykelmodellerna kommer att visas upp under VGR Tour, som besöker fyra platser mellan 19 oktober och 16 november: Svenska Mässan i Göteborg, Nova Arena i Trollhättan, Arena Skövde och Åhaga i Borås.

Cyklarna kommer också att visas på fem förvaltningar under hösten: Sahlgrenska universitetssjukhuset (Sahlgrenska och Östra), Kungälvs sjukhus, Södra Älvsborgs sjukhus (Borås), Skaraborgs sjukhus (Skövde) samt Uddevalla sjukhus. Dessutom blir det digitala visningar.

Artikeltaggar

Västra Götalands län

Så här jobbar SKB med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.